Knettergek: 'Serviceflat' klaagt opa en oma aan omdat ze hun eigen maaltijden regelen

Geen categoriejun 22 2017, 10:00
Old is the new black.
Gekker dan dit wordt het niet: de Vondelflat in Groningen zet een rechtszaak door tegen twee bewoners die zich niet houden aan het zogenaamde maaltijdencontract. Een groep bewoners van de dictatoriale serviceflat vinden de maaltijden die geleverd worden door ZINN namelijk bepaald niet appetijtelijk. Daarom hebben ze zelf cateringbedrijf De Jacobijn ingeschakeld. Maar dat mag niet, aldus de alleenheersers van de flat. Maaltijdvoorzieningen horen namelijk bij een serviceflat. Bewoners die daar anders over denken moeten gedwongen worden om op te eten wat de pot schaft.
De doorgedraaide interim-directeur Berend Lugies legt uit:

"We hebben veel gepraat, maar het is niet opgelost. Nu lijkt het ons verstandig dat een onafhankelijke rechter duidelijkheid geeft voor nu en de toekomst over wat contractafspraken betekenen."

Wat hij bedoelt is dat de welvarende 'serviceflat' nu bakken met geld uitgeeft om de eigen bewoners aan te klagen; bewoners die waarschijnlijk helemaal de financiën (en energie!) niet hebben voor een rechtszaak.
Oh ja, en het bestuur geeft ook nog eens toe dat er meer bewoners zijn die gekozen hebben voor eigen catering, maar dat alleen deze twee bewoners voor de rechter worden gesleept omdat zij zogenaamd "de exponenten" zijn. "Zij willen individuele keuzevrijheid," aldus dictator Lugies, "maar er liggen heldere afspraken."
Ja, hoe durven die vuile oudjes! Met hun grote bek! Hun hele leven hard gewerkt, altijd voor zichzelf gezorgd, maar nu ze op leeftijd zijn hebben ze zich maar te schikken naar de dictatoriale wensen van meneer Lugies! En die koppige bejaarden? Die moeten dankbaar zijn dat we ze niet verplicht-vrijwillig laten euthanaseren! Stel arrogante betweters!
Het is onderhand een wonder dat bejaard Nederland nog geen massademonstraties organiseert. Ouderen worden tegenwoordig als oud vuil behandeld. Ze worden in verzorgingshuizen gegooid waar hun 'verzorgers' zich als hun heer en meester gedragen, ze hebben steeds minder te besteden, mogen in sommige tehuizen maar drie keer per dag naar de wc, worden aan hun lot overgelaten als ze 's avonds vallen, en -- oh ja -- worden ook nog eens voor de rechter gesleept als ze het eten niet lekker vinden. Het is dieptriest, maar zo gaan wij tegenwoordig om met onze ouders en grootouders. Ziek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten