Allochtoon VVD-gemeenteraadslid gaat los op Hanina Ajarai: "Val ons niet lastig en praat met een psycholoog"

Geen categoriejul 24 2017, 17:00
Een lezeres van het AD reageert op de haatcolumn van Hanina Ajarai. VVD-raadslid Samira Bouchibti is het daar helemaal mee eens.
"Het is avond en ik heb letterlijk geen slaap meer door jouw actie. Dus net zoals jij je frustratie en gevoelens hebt opgeschreven, ga ik dat nu ook doen," begint ene Sarah Alsalhawi haar open brief -- die natuurlijk vol trots gepubliceerd werd door het AD, puur en alleen om te bewijzen dat ze daar echt ook heel kritisch zijn... en natuurlijk om nog snel even gratis pageviews te genereren door deze controverse.
Hoe dan ook, na die intro gaat Sarah los:

Je bent een columnist met een hoofddoek. Trots voel ik me dan. Jij laat zien dat je met een hoofddoek gewoon kunt doen wat je leuk vindt om te doen. Naast een columnist, ben je ook een vertegenwoordiger van de islam. Je draagt namelijk een hoofddoek. Alles wat jij zegt, wordt geassocieerd met je hoofddoek.

Ik wil je beledigen, met woorden pijn doen, maar mijn geloof laat dit niet toe. Je hebt mij voor schut gezet. Plaatsvervangende schaamte. Ik heb namelijk wél veel pijn, elk aanslag is een aanslag op mijn hart. Ik heb heel veel verdriet gehad om de slachtoffers en nabestaanden van MH17. Ik snap je niet, ik snap niet hoe hersenloos en gevoelloos je kan zijn. Je had tijdens het programma RTL Summer Night jezelf kunnen redden door misschien jezelf goed te beargumenteren.

Natuurlijk kon Hanina dat niet. Sterker nog, ze ging keihard af. Zelden is een gast zo gefileerd aan tafel bij een tv-programma als zij. Sarah gaat dan ook keihard verder:

De terroristische aanslagen hebben de naam van ons mooie geloof beschadigd en jij hebt het helemaal afgemaakt door jouw 'onbegrijpelijke gevoel' op te schrijven. Als jij met issues zit moet je maar met een psycholoog gaan praten, val de mensen niet lastig.

Vervolgens roept Sarah alle lezers op om Hanina niet gelijk te stellen aan 'de islam' of 'alle moslims.' Hanina spreekt eerst en vooral voor zichzelf, niet voor andere Nederlandse moslims -- en al helemaal niet voor Sarah.
Mooie woorden natuurlijk, en die worden nog eens onderstreept door VVD-raadslid Samira Bouchibti:
https://twitter.com/BouchibtiSamira/status/889480056032157699
Samira is beleidsadviseur en strategisch adviseur... en daarnaast ook nog eens raadslid van de VVD in haar stad, Amsterdam. Nou is die partij de afgelopen jaren bestuurd door een stel kleurloze laffaards a la Mark Rutte en Halbe Zijlstra, maar opvallend genoeg zijn er een aantal vrouwelijke VVD'ers die wel moed hebben. Oh ja, en vaak hebben deze vrouwen dan ook nog eens een immigratie-achtergrond.
Daar kunnen Rutte, Zijlstra en al die andere 'top-VVD'ers' nog wat van leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten