Thierry Baudet en Theo Hiddema in gesprek met kiezers in Groningen: "we moeten uit de EU!"

Geen categoriejul 08 2017, 15:55
Thierry Baudet en Theo Hiddema geven tijdens een bijeenkomst in Groningen antwoord op de prangende vragen van bezoekers.
De hele bijeenkomst verslaan is geen optie, toch wil ik jullie een paar dingen niet onthouden. Als er namelijk ergens een constructief gesprek gevoerd wordt, is dat hier wel. De fragmenten hieronder zijn een samenvatting van de gesproken tekst.
Een vraag uit het publiek was of het Thierry niet verstandig lijkt gewoon niet meer bij de NPO aan te schuiven. Zijn antwoord? "Juist wel, ik wil ze niet groter maken dan ze zijn. Ik kijk er zelf echter nooit naar. Maar ik ben geen Trump. Ik zal niemand boycotten." Dat is de volwassen en verstandige houding die je dus van een staatsman verwacht. Hoezeer het mediakartel ook op de schop moet, boycotten is kinderachtig volgens Baudet. Juist!
Een ander vroeg of de financiële meevaller op de rijksbegroting rechtstreeks naar Defensie zou kunnen gaan. Dit klinkt misschien aantrekkelijk en het zou FvD veel Defensie-vrienden voor de korte termijn opleveren. Maar of het verstandig is? Thierry vindt van niet: "Defensie uitgaven moeten omhoog! Er is een groot tekort aan onderdelen te kort, militairen moeten pang-pang roepen vanwege een tekort aan munitie. Het is om te huilen, vernederend en gevaarlijk! In de volgende begroting moeten die uitgaven omhoog. Maar een eenmalige meevaller aan defensie geven is geen structureel beleid."
De volgende vraag is voor Theo Hiddema. Het gaat over de discriminatie meldpunten. Daar zijn er veel te veel van in Nederland. Wat moeten we er mee? Hiddema is duidelijk: "Artikel 137d sr. schrappen! Geen ophitsing meer. Verbale bejegening mag, geweld niet. Al die meldpunten moeten weg. Nu de uitspraak van Geert Wilders als racistisch is bestempeld heeft dat consequenties voor andere mensen die vergelijkbare uitspraken doen." Haha, wat zegt Hiddema nu? "Dan komt daar een van staatswege aangestelde meneer met een geigerteller die afgesteld staat op racistisch gedrag." Dit schetst nu perfect de waanzin van de racismelobby. Waar houdt het op? "Racisme-roepen is een klap in het gezicht van de slachtoffers van de Holocaust en hun (klein)kinderen. Díe hadden met racisme te maken!"
Vraag aan Thierry: Weet u of het een gerucht is of dat er echt wordt gewerkt aan één Europees leger?
Nu gaat Baudet los op de Europese Unie. Laat dat maar aan Thierry over. Het Europese Leger? "Ja dat komt er, tenzij wij uit de EU stappen. De EU is bedacht en opgericht om de democratie af te schaffen, niet meer en niet minder. De bedoeling achter die hele EU: schijndemocratie in stand houden. We moeten eruit, anders zijn we gewoon de Sjaak. Er zijn al Europese kazernes, in Noord-Italie bijvoorbeeld. Er zijn heel weinig mensen die doorgronden wat de EU daadwerkelijk is. Zij denken dat het een soort samenwerkingsverband is. Aan de oppervlakte lijkt dat ook zo. Niet is minder waar. Er is maar één lijn: die gaat naar een Europese superstaat. Echt, Nexit is de enige optie." Er klinkt applaus in de zaal. Terecht, voor zo'n betoog moet je als rechtgeaarde Nederlander ook applaudisseren.
Een bezoeker vraagt wat FvD vindt van het idee van een feministische mevrouw uit Zweden om een mannenvrij festival te houden. Thierry Baudet windt er geen doekjes om: "het probleem is natuurlijk gewoon de islam en de massa-immigratie. Het is een vorm van escapisme om dat niet te willen benoemen."
Op welke termijn wil FvD de afbraak van het verstikkende partijkartel realiseren? Uit het antwoord van Thierry wil ik nog het volgende optekenen: "We doen dit niet omdat wij het zo leuk vinden om een baantje in de kamer te hebben. We doen dit voor Nederland."
En zo is het maar net, Thierry. Elke politicus die met meel in de mond praat en politiek correct wegkijkt zit er voor zichzelf. Als je alleen maar bezig bent om jezelf salonfähig te houden, strijd je voor jezelf, niet voor Nederland. Het Forum voor Democratie doet dat dus wel.
De livestream terugkijken kan hier!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten