Donald Trump onder vuur: te soft op geweld van extreem-rechts

Screenshot YouTube: de eerste speech als president door Donald Trump.
Foto: Screenshot YouTube: de eerste speech als president door Donald Trump.

Donald Trump ligt sinds gisteren weer zwaar onder vuur. Niet vanwege Rusland, niet vanwege financiën, niet vanwege zijn turbulente imago en persoonlijkheid, maar vanwege extreem-rechts.

Charlotteville was gisteren het podium van extreem-rechts en demonstranten tegen extreem-rechts. Het ging er zwaar aan toe en op een gegeven moment dook er zelfs een auto in de menigte, waardoor een extreem-rechtse aanslag een feit was:

Donald Trump heeft toen een persconferentie gegeven waarin hij duidelijk maakte dat hij negatief is over de uitlatingen van ‘meerdere kanten’ in het conflict:

Daarmee heeft Trump volgens veel media te veel nuance gebracht in het hele conflict en wat er gebeurd is. Trump is al vaker beschuldigd van het ‘lief doen’ tegen extreem-rechts en het zogenoemde ‘alt-right’, de radicale beweging die al enige jaren bestaat.

Het moet gezegd worden dat Trump inderdaad niet fel afstand neemt vaak van dit soort incidenten, maar altijd de nuance heeft opgezocht. Of dat zo is omdat hij niet fel wil zijn, of dat hij het belangrijk vindt om het midden hierin te vinden, dat is nog maar de vraag. Het begint in elk geval wel op te vallen.

Als je actief bent tegen de radicale beweging Black Lives Matter, dan moet je even fel zijn tegen de radicale beweging in de extreem-rechtse hoek.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

23 reacties

 1.   

  Iedereen die niet links is is alt-right volgens links Europa en in de VS net zo. Polen en Hongarije zijn het boze, Merkel is het goede. Pegida mag geen varkensmutsje dragen, moslims mogen in Den Haag met de IS vlag rondlopen. Wilders en Baudet zijn alt-right zonder strafblad (wacht maar op de trollen), activist Duyvendak (bespeelt marionet Klaver) en activist Samsom zijn met strafblad gevierde leiders van links.

  Trump als alt-right president (cf links dan) zal dus wel de kat uit de boom kijken voor hij in blinde (linkse) woede de verkeerde dingen zegt en gelijk heeft hij.

  1.   

   Er is nu een witte president en er is weer kaas op het brood….sowhat??

 2.   

  Behoorlijk stom om dat beeld van Generaal LEE weg te halen.
  De man was een held , dus hadden ze zijn standbeeld moeten laten staan.
  Maar ja, ook hier was weer een linkse wegkijk groep bezig, ze hadden zó uit Nederland kunnen komen.
  Laat de geschiedenis de geschiedenis zijn en blijven.
  Zó is dát !!!!

  En Nederland heeft zijn eigen “Zwarte Piet”!

  1.   

   Het standbeeld van Zwarte Piet is hier al vrijwillig door halve garen weggehaald.

 3.   

  Ik hoor linkse politici ook niet tekeer gaan tegen links geweld. Ik hoor moslim politici ook niet tekeer gaan tegen moslim geweld.
  Trump heeft een rechtse achterban… natuurlijk valt hij die niet af. Dat doet namelijk helemaal niemand.

 4.   

  Waarschijnlijk krijgt Trump zelfs de schuld wanneer het wc papier bij de democraten opraakt. Het is te bezopen voor woorden. Links heeft rechts eerst opgeruid en er voor gezorgd dat er eindelijk een verstandelijk gehandicapt individu van rechts signatuur door het lint gaat en komt tot een waanzinnige daad om dan vervolgens Trump de schuld in de schoenen te schuiven. De enige notabene die nog probeert om de boel bij elkaar te houden. Het Romeinse rijk is door onderlinge verdeeldheid uit elkaar gevallen. Dat was een langdurige en bloederige transitie. Maak je borst maar vast nat. Dit wordt oorlog

  1.   

   een verstandelijk gehandicapt individu van rechts signatuur.
   .
   Nergens kunnen vinden dat de dader afwijkend was ten opzichte van zijn medestanders.
   U heeft dus meer gelijk dan u zelf leuk vindt.

 5.   

  Trump is de president van alle Amerikanen dus gaat hij de groepen niet tegen elkaar ophitsen. De linkse kamp verwijt hem neutrale standpunt en geven hiermee aan dat zij geen dialoog willen. Sympathie voor slavernij kunt je bestrijden door dialoog en niet oplegging maar links is van huis uit dictatoriaal en dan is geen dialoog mogelijk. Generaal Lee is voor het Zuiden een held en niet omdat hij slavernij wilde behouden(dat wilde trouwens de hele zuiden)maar door zijn verdiensten in de Mexicaanse oorlog. Het Noorden heeft het Zuiden bestreden om de slavernij maar ook president Lincoln had aanvankelijk slaven en vermeed liefst het onderwerp. De huidige etnische minderheden hebben niets met slavernij te maken, hoogst is de ene succesvol en de anderen niet omdat zij meestal geen opleiding hebben. Dan worden zij makkelijk uitgebuit en voelen zich slaven. Het standbeeld van Lee moet dan weg. Napoleon heeft vele slechte dingen gedaan en ook vele goede maar wordt niet vergeten en het is niet verboden over hem te spreken, in tegendeel wordt hij herinnerd als een grootheid. In de VS is het nu weer een aanval tegen Trump(wanneer niet?). Men wilt afdwingen dat hij hier een standpunt inneemt. Dat zou het domste zijn wat hij kan doen. Er is al lang geen slavernij in het Zuiden maar de geest van het Zuiden zal zich altijd van het Noorden onderscheiden. Je moet geen nieuwe oorlog ontketenen door het Zuiden te veroordelen. Je moet het veranderen door over te praten en dat duurt lang. Trump houdt juist de boel bij elkaar terwijl links de boel continue verdeelt. Extremisme is altijd slecht.

 6.   

  Ik zie dat de reaguurders hier evenmin het geweld van de nazi’s in Charlottesville veroordelen.

  Pijnlijk.

  1.   

   De reaguurders hier bevonden zich op verre afstand van het gebeuren daar ver van ons bed. Kan je van die Antifa links-fascisten die gewelddadig een demonstratie van andersdenkenden wilden verstoren niet zeggen… Die zochten het op.

  2.   

   waarom vraagt Doppertje zich niet af waarom links het geweld startte??

   pijnlijker…

   1.   

    Dat was niet het geval.

 7.   

  Het was extreem links (o.a Antifa) die de demonstratie van rechts kwam verstoren. Niet andersom.

  Net als in Europa komen linkse geweldplegers af op demonstraties van rechts en starten dan geweld.

  Dus Trump heeft groot gelijk door beide partijen te veroordelen!!

  Maar dat is voor de media vaak niet genoeg omdat veel media sympathiseren met (extreem) links en dus moet alleen rechts worden veroordeeld en niet links.

  Dus misbruiken de media deze demonstraties om Trump weer eens te demoniseren en hem te koppelen met extreem rechts.

  Nogmaals Trump heeft de juiste aanpak door beide kampen te veroordelen.

  ‘We Are Americans First’ Donald Trump Calls For Peace; Condemns Violence ‘From All Sides’
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/12/americans-first-donald-trump-calls-peace-condemns-violence-sides/

 8.   

  Trump roept op tot kalmtie en keurt geweld af. Meer hoeft hij niet te doen.

 9.   

  “Het moet gezegd worden dat Trump inderdaad niet fel afstand neemt vaak van dit soort incidenten”

  Trump heeft afstand genomen van dit soort incidenten en heeft dat ook nu gedaan. Maar volgens de (linkse) media natuurlijk niet genoeg. Dat is dezelfde media die vaak het linkse geweld door de vingers ziet. Kortom, de media die nu jammeren tegen Trump zijn “partij” en niet objectief en sympathiseren vaak met linkse bewegingen.

  Overigens heeft Obama de zwarte racistische beweging “Black Live Matters” ooit veroordeeld voor het geweld dat ze hebben gepleegd en de oproep om blanke agenten neer te schieten?

  Nee!!

  Black Lives Matters werd zelfs door Obama in het Witte Huis ontvangen en omarmt. En de media hebben daar nooit een ophef overgemaakt. Die vonden dat allang best.

 10.   

  “Het moet gezegd worden dat Trump inderdaad niet fel afstand neemt vaak van dit soort incidenten, maar altijd de nuance heeft opgezocht”

  Trump probeert te verenigen. Daarbij hoort afstand nemen en veroordelen van geweld wat Trump heeft gedaan. Maar dan veroordelen van alle (!) partijen die bij dit geweld zijn betrokken. En dat is vooral ook links die vaak bij geweld is betrokken zoals we ook in Europa zien. (neem b.v de G20)

  Onder Obama zijn de rassentegenstellingen enorm verslechtert; mede door het beleid van Obama die vaak weigerde links geweld ( en zwart geweld (Black Lives Matters) te veroordelen.

 11.   

  Figuren die sinds jaar en dag geweld tegen Israel en andersdenkenden goedkeuren zijn nu boos op Trump omdat hij beide kanten veroordeeld ?
  Bij het Staats-Haat-Blog Joop.nl werd het vernietigende geweld jegens de mensen in Hamburg zelfs bejubeld.
  Met staatsgeld.
  Nazi’s die geweld gebruiken mogen van mij levenslang in de bak

  Maar jihadisten die terugkeren en babies hebben verkracht, zwanger vrouwen vermoord, genocide hebben gepleegd krijgen gratis geld en noemen we kansparels.

  De verhoudingen zijn nogal zoek bij de Betere Mensch
  Ik las net Geenstijl (lezer vanaf het uur U; wat is er in hemelsnaam met hen gebeurd na de Verkiezingen!). Begint met het uur ook steeds meer op het NRC te lijken met hun eeuwige obligate Trump gebash.
  Erg braaf allemaal.
  Open deuren ahoi.

  Wist U trouwens dat The Dukes of Hazard verboden was.
  Tot voor kort nooit gedacht dat ik een racist was.
  Sterker nog was onlangs the best man van een amiga uit Burundi
  Maar genoot van Zwarte Piet als kind
  En keek naar The Dukes (vooral Daisy)
  En dus ben ik -met terugwerkende kracht- een racist.
  Volgens de Betere Mensch.

  Er wordt on-ge-lo-fe-lijk veel haat gezaaid door de betere Mensch.

  Wist U dat de Republikeinen de partij waren die tegen de slavernij vochten ?
  De Democraten waren strak voor de slavendrijvers.
  Maar zelfs deze basale kennis zal nimmer doordringen omdat het vak van journalist een pure ideologische en politieke is.
  De waarheid is bij hen anathema.

  1.   

   Heel goed gezegd!

 12.   

  9@ Uitgerekend links, hier vertegenwoordigd door o.a. Dopper eist van Trump en mensen hier dat zij dingen bij naam noemen. Iets wat zij zelf pertinent niet doen en doof voor zijn. Hypocrieten! Doordat je alle geweld veroordeelt bent je een rechtse fascist. Dit is de linkse taal pur sang. Hypocrieten zijn het!

 13.   

  Beste reaguurders.

  Als je met je auto opzettelijk in een demonstratie inrijdt, dan is dat een aanslag.
  Met voorbedachte rade.
  Maakt niet uit of je extreem rechts of links bent.
  Zo’n vent is gewoon hardstikke fout. Valt niets op af te dingen.
  Hij wordt aangeklaagd wegens moord, want met voorbedachte rade.
  Gezien het feit dat er doden zijn gevallen heeft de beste man dus kans op de doodstraf.

 14.   

  Trump zit in een spagaat: hij wil zijn eigen achterban niet veroordelen en moet tegelijkertijd het geweld veroordelen. Wilders sloeg met Geldermalsen eveens zulke taal uit “ik keur alle geweld af”.

  1.   

   Bij Guus is het van Trump naar Wilders altijd maar een klein sprongetje. Demoniseren en generaliseren vanuit je comfortzone.

   1.   

    Inderdaad, Trump is een malloot en Geert is dat niet. Een kardinaal verschil.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!