Geert Wilders veegt vloer aan met zorgverzekeraars om hogere premies: "pure diefstal"

Geen categorieaug 04 2017, 8:42
In 2018 mogen we allemaal meer gaan betalen voor onze zorgverzekering. Wilders is woedend over de stijging in de zorgpremies en zegt dat de verzekeraars hun eigen reserves hadden moeten aanspreken om de premies laag te houden.
We hebben nu al iets om tegenop te zien voor het komende jaar: in 2018 zullen de zorgpremies namelijk weer stijgen. De topman van zorgverzekeraar DSW vertelde vanochtend op Radio 1 dat verzekeraars minder geld van het rijk kregen dan verwacht. Door de tegenvaller van 400 miljoen euro gaan de premies het komende jaar met 30 euro per jaar omhoog.
Zorgverzekeraars krijgen een groot deel van hun geld van het zorgverzekeringsfonds van de overheid. Hierin komen alle premies terecht die bedrijven afdragen voor hun werknemers. De rest van het geld komt van de verplichte zorgverzekering die we allemaal moeten hebben. Omdat er onverwacht minder geld binnenkwam dan berekend, gaan de premies het komende jaar omhoog. Dat is heel slecht nieuws voor veel Nederlanders, want dit jaar gingen de premies óók al omhoog.
De vraag is dan ook of zorgverzekeraars niet meer uit hun eigen financiële reserves hadden moeten putten om de premies laag te houden. Volgens minister van volksgezondheid Edith Schippers had dat best gekund. Geert Wilders vindt de stijging in de zorgpremies dan ook belachelijk:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/893356627960578048
Niet de burger laten bloeden maar de eigen reserves aanspreken, zegt de PVV-leider boos. Hij raakt daarmee een gevoelige snaar bij Nederlanders die moeten sappelen om hun zorgverzekering elke maand te betalen en ook nog eens een hoog eigen risico hebben. En dat terwijl asielzoekers gratis zorg krijgen en zelfs duizend euro per jaar voor behandelingen bij de tandarts ontvangen. Geen wonder dat steeds meer Nederlanders willen dat de grenzen dichtgaan voor gelukszoekers.
Of Wilders' opmerking iets zal uithalen, is de vraag. De verzekeraars lijken immers vastbesloten om nóg meer geld van ons te gaan eisen het komende jaar. Maar één ding is zeker: steeds meer Nederlanders zijn dat zat. Voor hen is Wilders een aantrekkelijke optie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten