Irakese leger begint met bevrijding laatste Irakese IS-bolwerk Tal Afar: "Je geeft je over of je sterft!"

Geen categorieaug 20 2017, 8:00
Het zal vermoedelijk niet lang meer duren, of de barbaarse ISIS-terroristen zijn in ieder geval in Irak al hun gebied kwijt. Het Irakese leger begint met een offensief om de noordelijke stad Tal Afar te bevrijden, en niemand minder dan de premier van het land geeft het spreekwoordelijke startschot met een vurige rede op televisie.
Nu Mosul - de op één na grootste stad in Irak - weer veilig in handen is van de Irakese overheid, blijft ISIS in het land slechts over met wat miserabele en geïsoleerde stukken land. Zoals het er nu naar uitziet zullen die vroeger of later allemaal weer terugvallen aan het Irakese leger. Te beginnen met Tal Afar, waartegen een groot offensief begonnen is. De Irakezen toonden zich strijdlustig, en premier Haider al-Abadi zeker niet minder dan de rest.

"Iraakse troepen hebben vandaag de aanval ingezet op Tal Afar, een door 2000 IS-soldaten bezette stad op 80 kilometer ten westen van Mosul.

De Iraakse minister-president Haider al-Abadi kondigde het offensief in een televisietoespraak aan. ,,Je geeft je over of je sterft", was zijn boodschap aan de bezetters, die volledig zijn afgesloten en worden omsingeld door regeringstroepen in het zuiden en Koerdische peshmerga in het noorden."

Het zal een lange en moeizame strijd worden, maar uiteindelijk is ISIS al hun momentum kwijt en is er eigenlijk geen andere uitkomst mogelijk dan dat ze met hun staart tussen de menen ook uit Tal Afar zullen moeten vluchten. Niet dat er een plek is om te vluchten, dus dan kom je inderdaad aan bij het dilemma dat minister-president al-Abadi deze lieden al gaf: de enige keuzes zijn sterven of overgeven. Of heel laf dus wat terreurcellen in Europa activeren die terroristische aanslagen uitvoeren. Want als je in Irak geen dood en verderf meer kan zaaien, dan maar in het Vrije Westen. Lafaards.
Hoe dan ook gaat die shitshow in Irak (en Syrië) er nu aan. Pak deze meedogenloze moordenaars dus maar hard aan in Tal Afar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten