EU-terreurchef: 'Er zijn meer dan 50.000 moslim-extremisten in Europa'

Geen categoriesep 04 2017, 14:00
Dat zijn er ongeveer net zoveel als Nederland soldaten heeft.
De antiterrorismecoördinator van de Europese Unie, Gilles de Kerckhove, waarschuwt dat er in Europa maar liefst 50.000 moslimextremisten zijn. Dat zijn dus gekken die jou en mij maar wat graag willen opblazen. En zichzelf erbij.
Volgens De Kerckhove heeft met name het Verenigd Koninkrijk een enorm probleem. Van de 50.000 extremisten in Europa wonen er daar 20.000. De Britten hebben een systeem waarin extremisten gecategoriseerd worden op basis van hun dreiging, maar volgens De Kerckhove is zo'n systeem bepaald niet waterdicht. "Vanaf welke drempel schuif je deze mensen door van de ene categorie naar de andere?" vraagt hij terecht.
Oh ja, en wat al die mooie deradicaliseringsstrategieën betreft? Daar kunnen we dus wel mee ophouden:

"Iemand die zeer radicaal is, zal bij zijn ideeën blijven. Wat je wel op zijn minst moet proberen te verkrijgen, is dat de persoon geen geweld gebruikt om die ideeën te verwezenlijken."

Maar dat is het dan wel.
Het goede nieuws? Blijkbaar heeft de EU in ieder geval een terreurchef die a) verstand van zaken heeft en b) niet bang is om harde waarheden te benoemen. Dat is in ieder geval nog iets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten