Trump: "Ik heb mijn minister van BuZa verteld dat hij tijd verspilt door met Little Rocket Man te onderhandelen"

Geen categorieokt 01 2017, 18:00
Kim Jong-Un zal onderhand helemaal gek worden.
Donald Trump heeft Twitter maar weer eens gebruikt om op heerlijke wijze uit te halen naar de knettergekke kabouter-dictator van Noord-Korea, Kim Jong-Un.
Onlangs werd bekend dat Amerika's minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, via directe contacten met het regime Kim zover probeert te krijgen dat hij ophoudt met zijn idiote raket-lanceringen en nucleaire tests.
Nou, Trump denkt daar zo het zijne van:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/914497877543735296
"Ik heb Rex Tillerson gezegd," aldus Trump, "dat hij zijn tijd verspilt door met Kleine Raket Man te onderhandelen." "Kleine Raket Man" (Little Rocket Man) slaat natuurlijk op Kim Jong-Un.
De reden voor die bijnaam moge evident zijn.
En Trump was nog niet klaar. Vervolgens vertelde hij zijn minister ook nog even het volgende:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/914497947517227008
Nou had hij Tillerson natuurlijk ook gewoon kunnen bellen om hem dat te vertellen, maar zo rolt Trump niet. Nee, hij wil a) duidelijk maken aan zijn achterban dat hij alles behalve een duif is en dat hij het dus niet eens is met zijn minister, en b) hij wil ook meteen even duidelijk maken aan Kim Jong-Un dat Tillersons gesprekken met het regime niet betekenen dat de president zelf bang is om hardhandig in te grijpen als dat nodig is.
Trump gebruikt Twitter dus om zijn achterban te vriend te houden (die wil niet dat er onderhandeld wordt met Little Rocket Man) én om een duidelijk signaal af te geven aan Kim. Twee vliegen in één klap enzo.
Natuurlijk valt er wel iets voor te zeggen dat Trump zijn eigen minister op deze manier nogal ondermijnt, maar ja, dat heeft Tillerson grotendeels toch echt aan zichzelf te danken. De man hoort duidelijk bij de politiekcorrecte establishment-kliek die zich vanuit het Witte Huis verzet tegen Trumps oorspronkelijke plannen voor Amerika. Het is daarom nogal lastig om medelijden met hem te hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten