segers tweedekamer

Congres ChristenUnie: radicale verzachting van asielbeleid wordt niet aangenomen door de leden

Geen categorienov 25 2017, 18:00
Dat immigratie en integratie een belangrijk en heet onderdeel zou worden in de coalitiebesprekingen was al bekend, maar de regering heeft er toch iets uit kunnen krijgen. Dat was voor de leden niet goed genoeg en een motie werd ingediend voor het radicaal veranderen van het asielbeleid door de huidige regering.

De motie om onder meer het kinderpardon uit te breiden, was ingediend door enkele tientallen leden. Zij zijn „geschrokken van de inhoud van de asielparagrafen van het regeerakkoord.” In hun voorstel wijzen ze erop dat „de Bijbel ons gebiedt om zorg te dragen voor de vreemdeling in ons midden.”

Het ChristenUnie-bestuur zei de teleurstelling van de indieners „te herkennen en te delen”, maar adviseerde toch negatief over hun voorstel. Het partijbestuur bleef dat doen nadat een indiener had verzekerd dat het niet de bedoeling van de motie is het regeerakkoord open te breken. Volgens het bestuur is dat laatste wel de consequentie van de tekst.

Dit is dus wel een onderwerp wat in de toekomst voor de ChristenUnie een hekel onderwerp wordt, ook vanwege het feit dat we nog lang niet klaar zijn me de vluchtelingencrisis. Als de partij ook nog leden van D66 beïnvloedt, dan wordt het al helemaal een feestje. Dit is dus een moment die we moeten onthouden, zeker voor het toekomstperspectief van de regering en de meerderheid van 1 zetel die ze maar hebben. Wordt vervolgd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten