NPO eist meer geld van tv-kijkers. En snel een beetje

Geen categorienov 28 2017, 10:00
De publieke omroep wil kabelbedrijven als Ziggo en KPN meer laten betalen voor het uitzenden van NPO-programma's. Raad eens wie de rekening dus mogen betalen?
Bij de NPO hebben ze het naar eigen zeggen hartstikke zwaar. Er moet daar hoegenaamd "steeds" weer bezuinigd worden. En dat vinden onze Hilversumse vrienden niet leuk.
Daarom hebben ze een plan bedacht: ze willen kabelaars dwingen om meer te betalen voor het uitzenden van NPO-programma's. NPO-baas Shula Rijxman oppert nog in een gesprek met De Telegraaf dat die kabelaars het ook af kunnen trekken van hun eigen winst, maar iedereen weet dat dit natuurlijk nooit van zijn leven gaat gebeuren.
Natuurlijk oppert De Telegraaf de mogelijkheid voor de NPO om, ik noem maar wat, meer gebruik te maken van advertenties, ook online. Daar wil Rijxman niets van weten:

In het vaarwater gaan zitten van andere media, door commerciëler te worden en bijvoorbeeld op internet meer reclamespotjes te zetten, doet Rijxman liever niet. „We willen onafhankelijk zijn van commercie.”

Ah ja, onafhankelijk van commercie, maar wél zwaar afhankelijk van Jan met de Pet. Want dat is héél anders. Ofzo.
Let wel, wij betalen ons al blauw aan de NPO -- het is immers de publieke omroep -- maar wat Rijxman betreft kan daar best nog een schepje bovenop. Dit terwijl we de afgelopen jaren al lastenverzwaring na lastenverzwaring hebben gekregen, én terwijl de NPO steeds meer bekritiseerd wordt omdat het feitelijk een bastion van de linkse elite is die weinig tot geen band heeft met normaal Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten