Peilingen: Nederland verzet zich fel tegen torenhoge huizenboete van Rutte III - 68% is tegen

Geen categorienov 19 2017, 9:45
Maurice de Hond peilt: vandaag geen veranderingen in zetelaantallen. Wel houdt Nederland er felle meningen op na wat betreft het instellen van een zogenaamde aflos- of huizenboete, oftewel het afschaffen van de wet-Hillen. Zelfs onder aanhangers van coalitiepartijen is men ruimschoots tegen.
peilingen-19-11
De huizenbezitter als nieuwe melkkoe van de regering? Yes please, zei het kabinet-Rutte III en ging vrolijk aan het werk om de wet-Hillen af te schaffen. Deze wet regelt dat mensen zonder of met slechts een kleine hypotheekschuld daar geen extra OZB-belasting over verschuldigd zijn. Als het aan de rupsjes nooitgenoeg van de huidige regering ligt, is die maatregel binnenkort dus verleden tijd.
Maar niet als een ruime meerderheid van Nederland daar nog iets aan kan doen. Ruim 68% blijkt het oneens met het voornemen van Mark Rutte en zijn kornuiten om huiseigenaren te straffen met extra belastingen:
hillenwetpeiling
Interessant om te zien is dat zelfs onder coalitiepartijen VVD, CDA en D66 slechts een kleine minderheid het een goed idee vindt om de staatkas te spekken met het geld van huizenbezitters (respectievelijk slechts 27%, 20% en 29%), en ook bij andere partijen is men niet bepaald happig op het idee om de belastingen voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren maar weer eens te verhogen. Zelfs SP'ers en PVV'ers zijn het nauwelijks eens met de maatregel, terwijl hun achterban grotendeels in sociale huurwoningen verblijft en zich absoluut geen eigen huis kan veroorloven.
Het lijkt er dus op dat VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie met slechts één zetel meerderheid in de Tweede Kamer de grootste moeite zullen gaan hebben om dit burgerhaatplannetje door het parlement te duwen. Of zijn ze arrogant genoeg om ondanks alles toch gewoon door te zetten? Mark Rutte en Alexander Pechtold kennende zal je eigenlijk het antwoord op die laatste vraag al moeten weten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten