Perfecte samenvatting van het wanbeleid van Rutte: teruggekeerde Syriëganger betrapt bij ... inbraak in parenclub

Geen categorienov 30 2017, 11:00
Hij heeft waarschijnlijk honderdduizenden euro's buit gemaakt.
Volgens de NOS is een teruggekeerde Syriëganger betrokken geweest bij een inbraak bij parenclub Fun4Two in Moordrecht. De reden dat de autoriteiten weten wat hij deed? De AIVD hield de man in de gaten. De inlichtingendienst gaf de informatie, dat de verdachte samen met een stel vrienden de inbraak had gepleegd en vervolgens de buit wilde verdelen in een woning in Rozenburg, meteen door aan de politie.

De verdachten werden op 23 november in de gaten gehouden. Gezien werd dat in Rozenburg drie mannen met diverse tassen in twee auto's stapten en naar Den Haag reden. Daar stapte een vierde man in. Een arrestatieteam pakte het viertal op de Eekhoornrade op. In de voertuigen werd een groot deel van de buit van de inbraak teruggevonden... De rest van de buit werd ontdekt in de woning in Rozenburg. Daar trof de politie ook drie vuurwapens en munitie aan.

Twee van de verdachten zitten nog vast. Eén van hen is Vially M. In het niet-zo-verre verleden reisde deze mafketel naar Syrië om daar deel te nemen aan de 'jihad.' Hoewel hij van Antilliaanse afkomst is bekeerde hij zich enkele jaren geleden tot de islam. Sindsdien wenst hij "Mohamed" genoemd te worden.
In 2013 vertrok M. naar Syrië om zich daar aan te sluiten bij ISIS, aldus de AIVD. Later in dat jaar keerde hij terug naar Nederland. In oktober stond hij terecht voor lidmaatschap van een terroristische organisatie. Het OM eiste 30 maanden celstraf. Maar: de rechter ging daar niet in mee. M. werd vrijgesproken omdat volgens de rechter slechts vaststond dat M. 'naar Syrië was gereisd,' niet dat hij daadwerkelijk lid was van ISIS.
Hallo?! Wat denkt de rechter dat hij daar deed? Lekker van een vakantie genieten? Manmanman.
Gelukkig was de AIVD absoluut niet tevreden met die uitspraak... en dus besloot de dienst om M. toch goed in de gaten te houden. Het resultaat daarvan is dus dat hij opgepakt kon worden in verband met de inbraak in een parenclub. Ha.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten