'Zware' ISIS-terrorist uit Raqqa kon met valse papieren gewoon naar Nederland komen, AIVD doet niks

Geen categorienov 24 2017, 9:00
Lekker dan: al twee maanden verblijft een ISIS-strijder die wordt omschreven als "zwaar geval" in Nederland. Hij kwam hier met valse papieren en neemt gewoon deel aan openbare activiteiten, zoals een debat met anti-ISIS-activisten die door zijn club met de dood bedreigd worden.
Een onthullend verhaal vandaag in De Volkskrant. Het dagblad onthult dat een 31-jarige ISIS-strijder al enkele maanden in Nederland verblijft, en hier gewoon deelneemt aan het publieke leven. Zo was de terrorist - door anti-ISIS-activisten uit Raqqa herkend, en omschreven als een 'zwaar geval' - bij een debat in De Balie over Syrië. Na afloop ging de kerel er gewoon weer vandoor op zijn fiets. Het is regelrecht bizar:

"De 31-jarige IS'er blijkt met vervalste papieren naar Nederland te zijn gekomen, zo bevestigen bronnen rond veiligheidsdiensten. Bij de IND is hij niet bekend onder zijn familienaam die met De Volkskrant werd gedeeld. De man wordt al maanden in de gaten gehouden, ook vóór het incident in De Balie.

De betrokken instanties - AIVD en NCTV - willen niet op de zaak ingaan. Ze kunnen niets zeggen over individuele gevallen. De kwestie illustreert de dilemma's die veiligheidsdiensten hebben met IS-strijders uit Syrië, zeker nu IS in Syrië nauwelijks nog grondgebied heeft."

Met andere woorden: de veiligheidsdiensten zijn op de hoogte van de aanwezigheid van de Syriër, maar behalve wat schaduwen doen ze eigenlijk helemaal niks. Ze monitoren de man, ondanks dat ze wéten dat hij illegaal in Nederland verblijft en hier zelfs een veiligheidsrisico vormt.
De kerel kan hier zelfs gewoon verdergaan met het werk dat hij in het gevallen kalifaat heeft achtergelaten, namelijk het intimideren van zijn tegenstanders. De lui die ons jarenlang vanuit voormalig ISIS-hoofdkwartier Raqqa op de hoogte hielden van ISIS-gruweldaden - Raqqa Is Being Slaughtered Silently - worden daarbij gewoon openlijk bedreigd tijdens een bijeenkomst in zoiets oer-Hollands als debatcentrum De Balie.
En daarmee heeft deze vogelvrije ISIS-terrorist meteen begrepen waarvoor kwaadwillenden de veelbesproken Nederlandse tolerantie kan gebruiken: voor het bevorderen van een jihadistisch ideaal en het uitschakelen van andersdenkenden.
AIVD, waarom is deze griezel nog niet uitgezet? Een 'zware' ISIS-beul laat je niet zomaar vrij door je land lopen. Daarmee neem je geen enkel risico, en schop je zo spoedig mogelijk terug naar de hel waaruit hij vandaan kwam - zodat ze hem daar kunnen berechten voor al zijn misdaden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten