Zwarte Piet-verdediger Jenny Douwes is de held van Friesland

Geen categorienov 20 2017, 10:00
Haar bijnaam: Jenny d'Arc.
Jenny Douwes (39 jaar) is volgens De Telegraaf de grote held in Fryslan. De reden: zij is degene die de actie organiseerde waardoor Zwarte Piet-haters uiteindelijk geblokkeerd werden en dus niet naar Dokkum konden afreizen. Dat wilden ze wel, want ja, die typisch laten geen gelegenheid voorbij gaan om een kinderfeestje te verpesten.
Jenny had daar absoluut geen zin in en werd al snel omringd door medestanders. Samen zorgden ze ervoor dat Kick Out Zwarte Piet zaterdagmiddag gedwongen werd om rechtsomkeert te maken en terug te gaan naar de Randstad.
De Telegraaf is duidelijk onder de indruk van deze dame en schrijft:

Honderden Friezen blokkeerden illegaal de toegangswegen naar de vestingstad, waarop de activisten onverrichterzake moesten terugkeren naar de Randstad. Douwes wordt nu ’Jenny d’Arc’ genoemd: vrouwelijk symbool van Friese onverzettelijkheid. Eventuele boetes gaan de rebelse Friezen gezamenlijk ophoesten. Daartoe waren gisteravond al vijftienduizend euro opgehaald . „Wat overblijft gaat naar een goed doel”, belooft Douwes.

Op Twitter reageert Jenny op anti-Zwarte Piet gekkies die beweren dat zij en haar medestanders onevenredig grote risico's namen en de anti-Piet activisten de mond snoerden:
https://twitter.com/JennyDouwes/status/932178712522625024
Zo is het precies. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd was als die Randstedelingen daadwerkelijk Dokkum waren binnengekomen. Iedereen die Friezen ook maar een beetje kent weet dat ze (we!) totaal geen geduld hebben met Amsterdammers en Rotterdammers die hen komen vertellen hoe ze hun leven moeten leiden -- of hoe ze kinderfeestjes moeten vieren.
Nu hopen dat andere delen van Nederland hun eigen Jenny d'Arc krijgen. Want ja, die hebben daar zéker behoefte aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten