Yep! Emile Roemer stapt op en verlaat de Tweede Kamer! Zijn opvolger? Lilian Marijnissen

Geen categoriedec 13 2017, 11:00
Is het dan eindelijk feest bij de SP?
De Socialistische Partij heeft het nu al een paar keer slecht gedaan onder Emile Roemer. Heel gek is dat niet: de man heeft niet alleen geen charisma, hij heeft ook nog eens het intellect van een muis. Bij debatten tussen fractieleiders verliest hij steevast. Hij heeft namelijk geen idee waar ze het over hebben. En als hij dat wél heeft -- wat eigenlijk schokkend is -- dan kan hij zijn mening niet zo verwoorden dat hij in ieder geval enkele mensen overtuigt.
Bij elke andere partij was hij al lang weggestuurd, maar ja, meneer is hoofd van de SP. En onze Socialistische Partij is ronduit autocratisch. De Leider heeft het daar voor het zeggen. Er moet dus héél wat gebeuren voor iemand opstapt -- en dat gebeurt het liefst niet na mislukte verkiezingen (dat zou mensen immers maar de indruk geven dat die verkiezingen inderdaad mislukt zijn voor de SP). Nee, dan is het veel beter om even te wachten en 'uit het niets' het stokje over te dragen aan een ander.
https://twitter.com/jboef/status/940880802212171776
https://twitter.com/ronkragten/status/940881009297494016
Als verklaard tegenstander van de SP vind ik het prima als Roemer toch aanblijft -- hoe langer hij aanblijft, hoe zwakker de SP -- maar het heeft er toch echt alle schijn van dat het na vandaag einde oefening voor hem is. De grote vraag wordt dan: wie wordt de nieuwe leider? Lilian Marijnissen (inderdaad, de dochter van Jan) of iemand anders?
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/940881449451970561
UPDATE:
Yep, hij verlaat de Tweede Kamer. Dat heeft hij zojuist aangekondigd. Tijd voor een feestje dus!
UPDATE II:
En ja, hij wordt ook nog eens opgevolgd door Lilian Marijnissen. Dat is volstrekt logisch; zo doen ze dat in Noord-Korea immers ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten