Syrische 'vluchtelingen' aangehouden in Nederland vanwege terreurdaden

Geen categoriedec 01 2017, 21:00
Kunt u zich nog het moment herinneren waarbij er werd gelachen toen iemand waarschuwde dat er weleens potentiële terroristen of oorlogsmisdadigers in die stroom vluchtelingen zouden kunnen lopen? Erg kwetsend en grappig vonden er veel mensen, terwijl natuurlijk elke debiel zag aankomen dat het een doodserieuze opmerking was.
Niet alleen in Frankrijk en Duitsland zijn ze er achter gekomen, maar vandaag in Nederland ook. Vier 'vluchtelingen' zijn aangehouden vanwege terreurdaden in Syrië.

De twee kwamen in 2015 naar Nederland. Ze kwamen deze zomer in beeld door informatie van de AIVD. Bij de woning van een van hen, in Oosterhout, werd een hennepkwekerij ontdekt. De politie onderzoekt hun telefoons, waarop ook foto's staan van de mannen in het strijdgebied in Syrië.

Samen met een derde verdachte zouden de mannen ook verantwoordelijk zijn voor de smokkel van een vierde Syriër naar Nederland. Deze vierde persoon is opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte; hij reisde op naam van een van de andere vluchtelingen.

Ze werden opgepakt in Bergen op Zoom, Arnhem, Diemen, en Wageningen. Het is logischerwijs erg moeilijk om dit soort types in de groepen mensen te vinden. Zeker als ze zichzelf niet kunnen identificeren en net kunnen doen alsof ze andere personen zijn. De controle op deze stroom houden is het belangrijkste dat we kunnen doen, maar met het vrije verkeer van personen binnen de Schengenzone is dat te moeilijk. Dan krijg je dit soort dingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten