Thierry Baudet onder vuur: 'Hij was wéér niet bij een debat'

Geen categoriedec 14 2017, 10:00
FVD moet terugvechten wat dit imago kan blijven hangen.
Enkele weken geleden zetten VVD'ers opeens agressief de aanval in op Forum voor Democratie, en dan met name op partijleider Thierry Baudet. Op Twitter deelden weet-ik-hoeveel VVD'ers foto's van de lege stoelen van Baudet en Theo Hiddema in de Tweede Kamer. Het punt dat ze maakten was duidelijk: hoewel Baudet heel vaak schreeuwt dat het zo niet langer kan is hij te lui om naar debatten te komen.
In werkelijkheid valt dat natuurlijk alleszins mee. Baudet en Hiddema doen juist heel veel, zeker voor zo'n kleine partij én in aanmerking nemende dat ze ook druk zijn buiten de Tweede Kamer.
Maar ja, dat vertellen die VVD'ers er natuurlijk niet bij. Het doel is om een bepaald imago te creëren -- dat van een flamboyante nee-roeper die aartslui is.
Blijkbaar wordt de VVD daar nu in gesteund door D66 (dat andere lid van het partijkartel) én het Algemeen Dagblad (een prominent lid van het mediakartel):
Screen Shot 2017-12-14 at 08.52.32
Natuurlijk heeft het met lafheid niets van doen, maar dat maakt Paternotte geen bal uit. D66 en de VVD voelen de hete adem van FVD in hun nek. Daarom zetten ze nu vol de aanval in op Baudet. Blijkbaar kiezen ze daarbij voor de 'persoonlijke aanval' in plaats van inhoudelijke argumenten, waarschijnlijk omdat ze weten dat Baudet het debat over de inhoud uiteindelijk wint. In ieder geval naar de mening van kiezers.
https://twitter.com/seven__/status/941190229758758912
Toch moet Baudet wel degelijk opletten. Als dit imago eenmaal aan je kleeft heb je een serieus probleem. Rita Verdonk kan daarover meepraten. Zij heeft persoonlijk ondervonden wat zo'n reputatie als wegblijver met je kan doen. Het gevolg? Mevrouw zit al jaren niet meer in de Tweede Kamer en speelt geen enkele rol van betekenis in de politiek in het algemeen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten