jan roos

Column Jan Roos: BIJ1 is de open inrichting van Sylvana Simons

Geen categoriejan 12 2018, 12:00
BIJ1 is net One Flew Over the Cuckcoo's Nest op Madurodamniveau.
Is het nou een groot probleem dat bij de open inrichting van Sylvana Simons, Bij1, een mevrouw zit die zegt dat ze ooit psychiater is geweest, terwijl ze met moeite de avondschool heeft afgemaakt? Deze Cailin Kuit, die eigenlijk Diane Niesse heet en eruit ziet als Bassie van Adriaan met een flinke handicap, is na haar HAVO verder gegaan in “natuurgeneeswijzen”. Ze liegt dus over haar CV, maar maakt dat nou eigenlijk iets uit. Ze heeft zich nu toch maar teruggetrokken, ondanks dat ze volhoudt echt een psychiater te zijn, wat ze blijkbaar zelf ook moeilijk te bewijzen vindt.
Of neem nou vreer. Vreer is de naam van een het (noemt zichzelf een 'genderzwerver') en wenst dat zijn/haar/dinges naam zonder hoofdletter wordt geschreven. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook bijna niet te ontdekken wat vreer precies is. Het ziet er uit als een mix van een teleurgestelde belastingadviseur gecombineerd met een lesbische toiletjuffrouw met een waardeloze smaak voor oorbellen. Vreer maakt zich (m/v/x) kwaad over van alles en nog wat, met als dieptepunt pinkwashing. Dat is dat bedrijven zich inlaten met homovriendelijkheid en dat mag niet of zo. Nou ja, het zal wel. Maar ik kan me er niet druk om maken.
Dan hebben we bijvoorbeeld ook nog Ana Paula Lima, een transseksueel uit Latijns-Amerika. Die zich/haar weer Linda noemt op een sekssite waar ze zich als prostituee aanbiedt. Overigens zou ik er met boter en suiker instinken, want afgezien van een flinke snikkel is het een bijzonder lekker wijf. Ana Paul Lima ontkent overigens de manvrouw te zijn op de sekswebsite, ondanks dat het overduidelijk Ana Paul Lima is. Maar so what.
[caption id="attachment_196527" align="aligncenter" width="960"]BIJ1, de open inrichting van Sylvana Simons. Bron: BIJ1. BIJ1, de open inrichting van Sylvana Simons. Bron: BIJ1.[/caption]
Of Gloria Wekker, de fopwetenschapper die via onzinstudies vertelt dat alle blanken mensen niet deugen, maar wel heel erg tegen racisme is.
De eeuwige Sunny Bergman die via Sunny Bergman steeds maar weer dezelfde verhalen vertelt over haar muze Sunny Bergman. Haar zwakke schaduw Anouscha Nzume, die gewoon Anna Steijn heet maar dat was haar niet exotisch genoeg, die als levenstaak heeft om blanke mensen te vertellen dat ze helemaal niet blank zijn maar wit. Want blank is te onschuldig, volgens de anti-raciste, die stelt dat mensen met een lichte huidskleur allemaal verschrikkelijk schuldig zijn aan alles wat er maar misging in het miserabele leventje van Anoesepoes.
En dan lijstrekker Sylvana Simons. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Het punt is: moeten we ons om deze types nou echt zo druk maken? Het is een soort One Flew Over the Cuckcoo's Nest op Madurodamniveau. Elke maatschappij heeft zo haar niche.
Maar het probleem is helemaal niet het bestaan van die partij en haar lijst vol volslagen idioten. Het is de landelijke aandacht die ze krijgen. Ze doen alleen mee in Amsterdam, waar heus wel genoeg gekkies rondlopen om ze een zetel of twee te laten halen. Maar verder zal het werkelijk iedereen totaal worst zijn wat ze vinden of willen. In ons land worden dit soort rare minderheden beschermd door de wet en dat is goed, maar het zou me heel wat waard zijn als de media hun verslaggeving over Bij1 net zo marginaal houden als de partij zelf is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten