Haha! NOS-baas Marcel Gelauff komt langs bij RTL Late Night en zorgt voor laagste kijkcijfers OOIT

Geen categoriejan 25 2018, 13:00
Helemaal niemand is geïnteresseerd in Humberto Tan én Marcel Gelauff. Het gevolg: geen hond keek gisteravond naar RTL Late Night.
Steeds meer televisiekijkers hebben het gehad met Humberto Tan. Vorig jaar werd hij al bekritiseerd door collega RTL'er Johan Derksen, die hem nep noemde. Hoewel Derksen dat op flink wat kritiek kwam te staan van zijn bazen blijkt de gemiddelde Nederlander het toch echt met hem eens te zijn. Tan heeft namelijk al langere tijd last van heel lage kijkcijfers... en die cijfers worden alleen maar slechter.
Gisteravond vormde het absolute dieptepunt voor Tan. Heel gek was dat niet. Om voor mij volstrekt onbekende redenen besloot de televisie-presentator namelijk om Marcel Gelauff uit te nodigen. Dat is de baas van de NOS. Die mocht uitleggen waarom de publieke omroep het woord "blank" niet meer gebruikt, en helemaal is overgeschakeld op "wit."
Nou, daar waren kijkers dus totaal niet in geïnteresseerd:

Humberto Tan noteerde woensdagavond de minst bekeken aflevering van RTL Late Night sinds de start van de talkshow in 2013. Er keken 297.000 mensen naar de uitzending op RTL 4, goed voor 8 procent marktaandeel... Tot nu toe stond het laagterecord van RTL Late Night op maandag 4 december 2017, toen Nobelprijs-winnaar Malala Yousafzai te gast was. Die aflevering trok slechts 315.000 kijkers (8 procent) en leidde onder meer tot het AD-artikel ‘Hoe komt RTL Late Night historisch dieptepunt te boven?’

Eerder liet Tan weten dat kijkcijfers "niet zaligmakend" zijn en dat hij een balans wil vinden tussen cijfers "en inhoud." Ofzo. Nou, als hij op deze manier doorgaat is de kans groot dat het vanaf 1 juli van dit jaar einde oefening is voor hem en zijn programma.
Gelukkig maar. Want als je als RTL gasten uitnodigt als Marcel Gelauff ben je écht volstrekt irrelevant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten