Het is klaar: Duitsland krijgt inderdaad nachtmerriekabinet van Merkel (CDU) en Schulz (SPD)

Geen categoriejan 21 2018, 21:00
De eurofiele Martin Schulz heeft zijn zin.
Martin Schulz werd door zijn sociaaldemocratische vrienden gezien als dé ideale partijleider. Hij werd uit het Europees Parlement weggehaald en moest zijn sociaaldemocratische partij, de SPD, groot maken. Jawel, Schulz zou Merkel kunnen verslaan.
Of niet, natuurlijk. De verkiezingsuitslag was een enorme tegenvaller voor Schulz en de zijnen. De SPD kwam niet eens in de buurt bij de CDU van Angela Merkel.
Normaal gesproken zou dit natuurlijk einde oefening zijn voor de partijleider. Maar ja, Schulz is bepaald geen democraat. Als je die man eenmaal macht geeft kom je nooit meer van hem af. En dus bleef hij niet alleen zitten, maar voerde hij zelfs onderhandelingen met Merkel om samen in een zogenaamde GroKo te gaan zitten -- een Grote Coalitie.
Vandaag moesten SPD-leden stemmen over de vraag of die coalitie door zou gaan. Hoewel er van tevoren ernstig rekening gehouden werd met een 'nein!' bleken SPD'ers uiteindelijk toch hun grote Leider (wat is dat ook alweer in het Duits?) te steunen.
Jawel: Schulz heeft zijn zin gekregen. Meneer mag gaan regeren met Merkel (en de Beierse zusterpartij van de CDU, CSU):

‘Jawohl’, dus. Maar bepaald niet van harte. Er was na een onduidelijk handopsteken een formele telling nodig om het verschil te meten. Met 362 tegen 279 won Schulz. De na het laatste verkiezingsverlies aangeslagen SPD – met een verlies van bijna zes procent aan stemmen verwerken de sociaaldemocraten hun slechtste uitslag sinds 1949 - volgde tenslotte toch de partijleider. Die probeerde in een toespraak van een uur vooral duidelijk te maken dat er eigenlijk geen alternatief was. Nieuwe verkiezingen zouden de partij alleen maar verder omlaag duwen. De SPD had een nationale en zelfs Europese verantwoordelijkheid en moest dit bitter tot zich nemen om erger te voorkomen, aldus Schulz. Met dat laatste doelde hij op een verdere opmars van de rechtse populisten die nu al de wind in de zeilen hebben door alle problemen met vluchtelingen.

Met andere woorden, meneer de wannabe-dictator verkocht zijn machtslust aan zijn publiek door ze angst aan te jagen (waar kennen we die strategie ook alweer van in de geschiedenis van Duitsland?).
Afijn. We kunnen de nationale soevereiniteit dus wel afschaffen, want Schulz wil The United States of Europe. Merkel heeft hem dat toegezegd... en wat de Duitse regering wil krijgt ze. Helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten