Lege azc's kosten belastingbetaler 250 miljoen euro

Geen categoriejan 04 2018, 9:00
Wat een verspilling.
Terwijl onze ouders en grootouders in verzorgingshuizen maar drie keer per dag naar de wc mogen omdat er niet genoeg geld is voor goede zorg verspilt vadertje Staat wél honderden miljoenen euro's aan leegstaande azc's, aldus De Telegraaf:

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers blijkt een kapitaal kwijt te zijn aan de grote leegstand en het sluiten van niet-gebruikte asielzoekerscentra. Vorig jaar ging daar zo’n 250 miljoen euro aan op. Dat is bijna een kwart van de begroting.

Hoewel de meeste medewerkers flexibele arbeidscontracten hadden (waar het nieuwe kabinet overigens iets aan wil doen, want flexibel schijnt opeens hartstikke slecht te zijn) blijken de kosten van die leegstaande azc's toch enorm hoog te zijn. Dat komt door het beheer van de gebouwen. Zo moest er 30 miljoen euro uitgegeven worden aan bedrijven, zoals vakantieparken, die langdurige contracten hadden in verband met de opvang van 'vluchtelingen.'
Is er dan helemaal geen goed nieuws? Nou, misschien toch een beetje. Het geld dat het COA te veel uitgeeft wordt namelijk gekort op ontwikkelingssamenwerking. Dat budget wordt dus lager door deze verspilling.
Dat is dan nog iets, maar feitelijk is verspilling natuurlijk altijd slecht. Dat geld kon veel beter gebruikt worden om onze ouderen te helpen. Blijkbaar denkt de politiek daar niet eens over na.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten