Lekker dan: hier neemt het aantal asielvragen niet af, maar in de rest van Europa wél

Geen categoriejan 17 2018, 15:00
Zouden we hier soms wat te ruimhartig zijn tegenover mensen die hier eigenlijk bar weinig te zoeken hebben?
U kon het eerder vandaag al lezen bij De Dagelijkse Standaard: Geert Wilders is niet te spreken over het feit dat het aantal mensen dat in Nederland asiel heeft aangevraagd, nagenoeg gelijk is gebleven - waar er in 2016 31.642 aanvragen werden ingediend, waren dat er in 2017 31.327. Oftewel: slechts 315 minder, een luttel procentje. Daar doen we het niet voor, zou je zeggen. En terecht, want nu Syrie en Irak langzamerhand weer stabieler worden, zou je toch verwachten dat er minder mensen uit die landen hierheenkomen. Nouja, als je kijkt naar de nationaliteit die ze zelf opgeven, natuurlijk: het is geen geheim dat Syrische paspoorten en masse gefalsificeerd worden ter verkoop aan mensen uit landen die anders niet zo makkelijk zouden mogen blijven.
Wilders kennende zal hij, behalve bij Rutte natuurlijk, de schuld hiervoor wel weer bij de Europese Unie leggen. En dat is meestal ook terecht, aangezien die Unie ons op het gebied van immigratie vrijwel vleugellam heeft gemaakt. Maar eerlijk is eerlijk: deze keer ligt het misschien meer aan Den Haag dan aan Brussel. Uit de rest van Europa krijgen we namelijk heel andere geluiden: Duitsland bijvoorbeeld maakte gisteren al bekend hoeveel aanvragen het heeft moeten incasseren vorig jaar. En wat zien we daar? Een daling van jewelste, zoals Welt meldt:

Die Zahl der Asylsuchenden in Deutschland ist zurückgegangen: Gegenüber dem dramatischen Jahr 2015 um gewaltige 700.000, aber auch um 100.000 gegenüber 2016 und um immerhin 20.000 gegenüber 2014.

Oftewel: ten opzichte van 2016 kwamen er maar liefst 100.000 mensen minder richting onze oosterburen vorig jaar, en ten opzichte van 2015 - het dramatische hoogtepunt van de migratiecrisis - zelfs 700.000 minder. Goed, het zijn er nog steeds 186.644, maar dat betekent toch een daling van 35%. Ja, en dat zouden wij een gat in de lucht moeten springen om dat ene procentpuntje bij ons. Joepie.
Wat dit bewijst is concreet: de aanvragen doen afnemen kán wel. Want laten we wel wezen: als het kan in het land van Angela - 'Wir schaffen das!' - Merkel, dan moet het toch ook zeker hier kunnen. Met de juiste politieke wil en realiteitszin natuurlijk - die in Den Haag, anders dan langzamerhand in Berlijn, helaas nog steeds ontbreekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten