EU-prominent José Manuel Barroso in opspraak vanwege 'lobbyen': wie had dat nou gedacht

Geen categoriefeb 24 2018, 21:00
De Europese Unie is een politieke slangenkuil. Men denkt weleens dat de Europese Unie een soort supranationaal orgaan is met de omgang van een Nederlands of Duits parlement. Dat is natuurlijk onzin. De Europese Unie is een gat met allemaal verschillende politieke culturen. De meest geniepige en corrupte politieke cultuur bepaalt de dominante cultuur binnen de politiek. Dat merken ze in de EU nu ook.

De belofte van Barroso om niet voor Goldman Sachs te lobbyen, lijkt op niets gebaseerd. Dat blijkt uit een brief van Europees Commissaris Jyrki Katainen. De Fin had in oktober 2017 een overleg met Barroso. Katainen is Commissaris voor groei, banen en concurrentie en is een van de vicevoorzitters van Jean-Claude Juncker, Barroso’s opvolger als voorzitter van de Europese Commissie.

Barroso en Katainen spraken elkaar achter gesloten deuren, en de naam van Barroso stond niet aangemeld bij de afspraak: wel was vermeld dat Katainen met Goldman Sachs zou praten. Volgens Katainen is er gesproken over defensie en handel. Van de ontmoeting is geen verslag gemaakt.

Als mensen hier echt verbaasd over zijn, dan moeten ze zich toch echt even achter de oren krabben, want dat klopt natuurlijk niet. Behoorlijk naïef en het legt ook een groot probleem bloot. De Europese Unie wordt gezien als een metafysisch project met als doel Europese vrede. Die motivatie is natuurlijk heel goed, maar de Europese Unie bestaat uit mensen, normale mensen. Met hun zwakke en sterke eigenschappen. Het zijn geen engelen of robots, maar mensen met een eigen agenda en motivatie.
Laat deze kwestie dan ook een les zijn dat we niet argeloos macht moeten overdragen aan een instituut dat bestaat uit mensen. Goede en slechte mensen, zwakke en sterke mensen. Punt.
https://www.youtube.com/watch?v=63poBimnMV0
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten