Misselijke George Soros steunt geheim plan om Brexit te voorkomen

Geen categoriefeb 08 2018, 8:00
Hij heeft maar liefst 400.000 pond overgemaakt aan een organisatie die een tweede referendum wil organiseren.
De Britse krant de Daily Telegraph bericht dat extreemlinkse financier George Soros weer lekker bezig is. De man die persona non grata is in Oost-Europa omdat hij daar actief allerlei conservatieve regeringen probeert te ondermijnen is namelijk betrokken bij "een geheim plan om Brexit te voorkomen." Soros is één van drie prominente figuren gelinkt aan de groep Best for Britain. Deze Remain-organisatie begint deze maand een nationale advertentiecampagne waarvan ze hopen dat die uiteindelijk in een tweede referendum over Brexit resulteert.
De campagne is onder meer druk op zoek naar rijke Tory-donors in een poging om Theresa May te ondermijnen. Ook richt de groep zich op specifieke Britse parlementariërs om tegen de uiteindelijke Brexit-deal te stemmen zodat er of nog een referendum gehouden moet worden óf nieuwe landelijke verkiezingen.
Die informatie heeft de Telegraph uit een strategisch document van de groep gehaald. Volgens dat document, dat dus gelekt is naar de krant, wil de campagne "het land wakker schudden en duidelijk maken dat Brexit geen done deal is. Dat het niet te laat is om Brexit tegen te houden."
Om dat doel te bereiken zullen er massa-demonstraties en concerten gehouden worden. De campagne zal zich dan ook vooral richten op jongeren. Daarnaast zal er gebruik worden gemaakt van "guerrilla marketing technieken" om zo effectief mogelijk te zijn.
De betrokkenheid van Soros werd duidelijk nadat hij zes Conservatieve donoren verwelkomde in zijn huis in de Londense wijk Chelsea afgelopen maandag. Bij dat diner waren onder meer Stephen Peel, Lorc Malloch-Brown, Sir Martin Sorrell... en een "select groepje donoren van de Tories."
Oh ja, en Soros heeft zelf dus 400.000 pond overgemaakt aan Best voor Britain via zijn Open Society Foundation.
Het relatief goede nieuws? Soros' pleidooi lijkt weinig resultaat te hebben gehad:

However, sources at the dinner said the message fell flat and the donors left without pledging any money.

The campaign organisers have spoken previously of their desire for the UK to remain in the EU. Mr Soros said last year that Brexit was a “lose-lose proposition”, and Mr Peel has set out his vision for how Brexit could be overturned by gathering public support with concerts and rallies.

Verbaast het iemand dat Soros niet welkom is in Oost-Europa? Het is ongelooflijk dat West-Europese landen de aanwezigheid van deze man nog steeds tolereren. We hebben het hier over de financier die de Bank of England "brak."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten