PostNL eist een monopolie: 'De postmarkt is veel te klein voor concurrentie!'

Geen categoriefeb 27 2018, 10:00
Goh, zou PostNL er baat bij hebben dat de concurrentie verdwijnt?
Bij PostNL hebben ze -- vinden ze zelf tenminste -- een geweldig excuus gevonden om de concurrentie uit te schakelen:
Volgens PostNL daalde het volume post het afgelopen jaar met maar liefst 9,9 procent. Heel gek is dat niet aangezien iedereen alles op het Internet doet, maar voor PostNL is dat toch nogal problematisch, zeker omdat de postvolume in de feestmaanden nog sneller daalde (met 10,8 procent). Die maanden zijn normaal gesproken juist goede maanden voor PostNL. Niet langer.
"De substitutie van fysieke post naar digitaal blijft hard doorgaan," aldus topman Herna Verhagen. Het gevolg? Zij wil de komende jaren maar liefst 40 miljoen euro extra bezuinigen. Niet zo gek natuurlijk; uiteindelijk zal PostNL ongetwijfeld helemaal ten onder gaan... of alleen nog pakketjes bezorgen.
Maar goed, daar wil PostNL nog niet aan. Sterker nog:

De oplossing is consolidatie, stelt Verhagen. ,,Alle post moet in één postzak, Nederland is te klein voor meerdere vervoerders.” Uiteraard zou die ene bezorger dan PostNL moeten zijn. Ze heeft haar hoop gevestigd op een dialoog die de postsector komend jaar met staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) gaat voeren over de toekomst.

Ah ja. Een monopolist die stelt dat Nederland "te klein is" voor meerdere postbezorgers. Wat ontzettend verrassend zeg. What's next, Volkswagen die stelt dat Nederland te klein is voor meerdere automerken?
Als de politiek hier intrapt zijn Nederlandse politici nog achterlijker dan we al denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten