Playboy #deleteFacebook: 'Hun beleid strookt niet met onze waarden'

Geen categoriemrt 28 2018, 16:00
Hilarischer dan dit wordt het niet. Maar tegelijkertijd is het toch ook erg serieus.
Playboy heeft vandaag aangekondigd dat het geen gebruik meer zal maken van Facebook. Dat zegt Cooper Hefner, Playboys huidige chief creative officer en zoon van oprichter Hugh Hefner.
Volgens Cooper stroken de "content guidelines" en het beleid van Facebook niet met Playboys waarden. Ook, zegt hij, probeert Facebook seksualiteit te onderdrukken. Dat was altijd al een probleem in zijn ogen, maar nu komt daar nog eens bij dat Facebook de privacy van gebruikers niet serieus neemt. En dat wil hij zijn lezers niet aandoen.
"Nu we geleerd hebben dat Facebook gebruikt werd om vrije verkiezingen in Amerika te beïnvloeden komt een andere zorg voor het licht: de manier waarop Facebook omgaat met de data van gebruikers -- waarvan er maar liefst 25 miljoen Playboy fans zijn -- welke ons ervan heeft overtuigd dat we het platform moeten verlaten," aldus Hefner.
Na die aankondiging was de Pagina van Playboy direct niet meer te vinden op het sociale netwerk. Die van Facebook Nederland nog wél. Later leek die pagina echter ook te zijn verwijderd.
Playboy is niet het eerste bedrijf dat het dataschandaal als reden noemt om Facebook te verlaten. Eerder deed miljardair Elon Musk al hetzelfde met zijn bedrijven, Tesla en SpaceX.
Onderhand wordt het Cambridge Analytica schandaal dus echt een hoofdpijndossier voor Facebook. Wellicht dat gewone, individuele gebruikers het sociale netwerk nog niet massaal de rug toekeren, maar onder bedrijven is er onderhand overduidelijk wél een trend gaande. En ja, er zijn maar al te veel bedrijven -- met name kranten en magazines -- die dankbaar gebruik zullen maken van die trend om Facebook een paar extra klappen te geven. Zij winden zich er namelijk al jaren over op dat Facebook steeds meer adventiegeld incasseert, wat ten koste gaat van 'de oude media.'
Ben jij van plan om je account te deleten of heb je dat onlangs al gedaan? Laat het ons weten in de comments.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten