Trump gaat los op Assad: 'Hij zal boeten voor de chemische aanval op Douma!'

Geen categorieapr 08 2018, 19:00
Oh ja, en hij heeft ook wat minder vriendelijke woorden voor Iran, Rusland, én zijn voorganger, Barack Obama.
President Donald Trump heeft woedend gereageerd op beelden die uit Syrië gekomen zijn waarop je duidelijk kunt zien dat Bashar al-Assads stormtroepen chemische wapens hebben ingezet tegen de burgerbevolking van Douma. Natuurlijk is het niet de eerste keer dat de Syrische dictator zijn leger toestemming geeft om massavernietingswapens te gebruiken tegen zijn eigen volk, maar het blijft -- iedere keer weer -- vreselijk.
"Veel doden, inclusief vrouwen en kinderen, in een belachelijke CHEMISCHE aanval in Syrië," schrijft Trump op Twitter. "Het gebied waar de aanval plaatsvond is omringd door het Syrische Leger, waardoor anderen het niet eens kunnen bereiken. President Poetin, Rusland en Iran zijn verantwoordelijk voor hun steun voor het Best Assad. Hij zal boeten. Open het gebied onmiddellijk voor medische hulp en verificatie [red.: van de aanval]." Vervolgens noemt de Amerikaanse president de aanval "ZIEK!"
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/982966315467116544
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/982967389028569088
Na zijn kritiek op Poetin, de gekke ayatollahs in Iran en Assad opende Trump ook het retorische vuur op zijn voorganger, Barack Obama. Zoals hij terecht twittert had die een "rode lijn in het zand" geschilderd. Zogenaamd dan. Als Assad die lijn aan zijn laars lapte zou Amerika op grote schaal in actie komen. Die rode lijn was, natuurlijk, het gebruik van massavernietingswapens. Toen Assad dat soort wapens gebruikte deed Obama echter helemaal niets.
"Als President Obama had gehandeld naar aanleiding van zijn Rode Lijn in het Zand zou de Syrische ramp lang geleden beëindigd zijn," aldus Trump. "Het Beest Assad zou dan geschiedenis zijn geweest!"
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/982969547283161090
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten