Selçuk Öztürk gaat vol op het islamistische orgel

Geen categorienov 15 2014, 21:00
Wat heeft het oud-Kamerlid van de PvdA opeens een mooie profielfoto zeg.
Het lijkt erop dat Selçuk Öztürk vol op het islamistische AKP-orgel gaat. De man die tot voor kort nog Tweede Kamerlid was voor de PvdA heeft namelijk een nieuwe profielfoto op Facebook gezet, waar hij heel blij en trots naast Abdullah Gül zit, de oud-AKP president van Turkije, die pas dit jaar werd opgevolgd door Recep Tayyip Erdogan.
U ziet de foto hierboven. Zoals u ziet zit Öztürk daar naast Gül. Hij en Gül zijn duidelijk een team, koningin Beatrix zit er ergens links ook bij. Het is duidelijk dat zij niet centraal staat in de foto, dat staan Öztürk en Gül. Die tellen, Trix mag ook meedoen (waarschijnlijk omdat ze er toch was, dus tsja, dan komt het wat vervelend over als je haar vertelt dat ze maar even moet opstaan).
Öztürk kan niet duidelijker maken waar hij zich voor inzet en wat hij in de Tweede Kamer doet. Hij zit er niet om de belangen van Nederland te dienen, maar die van Turken - misschien zelfs die van Turkije en die van de AKP, Turkijes islamistische politieke partij die het nu al meer dan tien jaar voor het zeggen heeft in dat land en die met de dag machtiger en meer autoritair wordt.
Aangezien ik Turken in het algemeen best een warm hart toedraag - dat zal u verder niet verbazen - zou ik graag willen melden dat het wel meevalt met Öztürk en Kuzu, en dat ze goede bedoelingen hebben. Met ieder uur dat voorbij gaat laten de heren steeds duidelijker merken dat dit helaas absoluut niet zo is. Ze beginnen steeds meer te lijken op een vijfde colonne - en dan ook nog eens eentje die niet langer het gevoel heeft dat ze haar intenties geheim hoeft te houden.
De komende tijd zullen zij autochtone Nederlanders en Turkse Nederlanders vrijwel zeker tegen elkaar opzetten in de hoop dat ze daarmee flink wat stemmen kunnen winnen onder Turkse kiezers. We kunnen alleen maar hopen dat ze daar niet in slagen, maar ik vrees het ergste.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten