VVD-Kamerlid bedelt bij Piketty om handtekening

Geen categorienov 05 2014, 20:00
Zelfs voor een partij die z'n ziel verkocht heeft aan de PvdA is dit nog steeds een no-go.
Soms kan je twee jaar regeren, talloze nivelleringsmaatregelen steunen, keer op keer sociaal-democratische water bij de liberale wijn doen, de kiezer valse verkiezingsbeloften doen, Nederland tot loopjongen van Brussel maken, buitengewoon slap optreden als er in den vreemde 200 Nederlanders uit de lucht worden geknald, en zelfs samenwerken met partijen als GroenLinks en D66, en je dan nog steeds affichiëren als een fatsoenlijke centrum-rechtse partij.
Klinkt dat allemaal raar? Wellicht, maar de VVD wist het de afgelopen twee jaar toch te doen. Nadat de laatste Kamerverkiezingen klinkend waren gewonnen, kwam de partij uit campagnemodus en daalde stukje bij beetje de rauwe realiteit van een centrum-links gedachtegoed in.
Maar toch blijft de VVD lekker rechtse dingen roepen, en de kiezer beoordeelt het allemaal nog wel als redelijk (de VVD is nog altijd de tweede partij in de peilingen).
Soms echter, gebeuren er van die dingen die klein en betekenisloos lijken, maar waarachter een hele wereld schuilgaat. Vandaag was de marxistische econoom Thomas Piketty in de Tweede Kamer. Iedere partij kwam aandachtig luisteren naar hoe de man diefstal en roofovervallen op vreedzame burgers probeerde goed te praten. Na afloop waren GroenLinksers en PvdA'ers ook dik tevreden.
En de VVD? Tja, lees zelf maar...
Zoals ik al zei: soms kan je twee jaar over links regeren, maar je alsnog profileren als rechts. Maar soms is er maar één onhandige actie voor nodig om dat wankele kaartenhuis weer in te laten storten. Zoals een zelfbenoemdee liberaal die dweept met een afpaksocialist. En gewoon Kamerlid voor de VVD mag blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten