Femke Halsema beëindigt zwarte school-experiment

Geen categorienov 27 2010, 11:30
Nee echt, het ligt aan het behang
Dat gans politiek geïnteresseerd Nederland het weet is al opmerkelijk: de kinderen van Halsema hebben op een zwarte school gezeten. Hoe het komt dat dit algemeen bekend is? Geen idee, maar wellicht heeft Halsema het zich een keer laten ontvallen in een interview. En anders wel twee, drie of vier keer. Die tijden van openheid zijn nu echter voorbij: Halsema plaatst haar kinderen over naar een nieuwe school en de reden moet geheim blijven, want privacy:

"Ze zijn naar een andere buurtschool. Dat is beter voor hun welzijn. Kinderen zijn geen sociaal experiment. Over de reden wil ik niets zeggen, het gaat over de privacy van mijn kinderen."

Het cultuurverschil is overigens, zo laat Halsema weten, niet de reden. Zal het dan toch de kleur van het behang en het computerlokaal wezen?

En de kinderen? Stelt u hen bloot aan uw multiculturele idealen en staat u elke ochtend om half negen bij een zwarte school? Zit uw Emma, Anne-Fleur of Mees gezellig in een klas vol met Mohammeds en Ali’s?

Ho, ho. Het moet niet te gek worden natuurlijk. Als het erop aankomt, rijdt u toch liever een extra blokje met die kinderbakfiets. Dat heeft natuurlijk helemaal niets te maken met al die moslims daar. U bent tenslotte geen racist. Nee, het komt door dat computerlokaal of de kleur van het behang. Of zoiets. Uw vrienden van Minerva of de D66-afdeling Oud-Zuid knikken begrijpend. Die doen immers hetzelfde.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten