Wilders boos om Marokkaans cultureel centrum in Amsterdam

Geen categoriemrt 18 2011, 12:45
Net wat Amsterdam nodig heeft, aldus de Marokkaanse minister van migrantenzaken. Het cultureel centrum moet Nederlanders en Marokkanen dichter bij elkaar brengen en het wederzijds respect bevorderen, etcetera, bladiebla. Wat een leuk idee van de Marokkaanse minister, die toch maar eens benadrukt dat de Marokkaanse jeugd zo fantastisch integreert.
Ik geloof niet dat Amsterdammers erg zitten te wachten op nog meer culturele centra. Geert Wilders overigens ook niet. De PVV-leider heeft wat vragen voor de minster van Binnenlandse Zaken onder het kopje 'Vragen over zoveelste bizarre Marokko-project' op zijn website gezet. Nogal onverwacht wellicht, maar Wilders is geen voorstander van zo'n cultureel centrum.
Een verstandige vraag luidt dan ook:

Deelt de minister de zienswijze van de PVV dat de integratie van Marokkanen in Nederland juist wordt tegengewerkt door het opzetten van een centrum dat zich richt op de Marokkaanse cultuur in plaats van de Nederlandse cultuur? Zo neen, waarom niet?

En dan mag Wilders de minister vooral even doorzagen over wat de PvdA-stadsdeelvoorzitter en de Marokkaanse minister zich voorstellen bij de emanciperende kracht die uitgaat van zo'n centrum. Volgens beide heren kunnen Nederlands-Marokkaanse vrouwen in het centrum namelijk zien dat vrouwen in Marokko volop werken. Wat een idealisme! Ik heb enkele jaren in Amsterdam gewoond, niet ver van een cultureel centrum. En wat nou zo grappig was: ik zag er nooit vrouwen. Er was wel een 'vrouwen afdeling' (sic), maar die zat altijd dicht. Dus van die emanciperende werking hoeven we niet al te veel te verwachten.
Zoiets hadden de minister en de stadsdeelvoorzitter ook wel ingezien, dus voegden ze eraan toe dat de Marokkaanse jeugd in het centrum kennis kon nemen van de verdraagzaamheid die in Marokko welig tiert. Op zich is dat een nobel streven, maar waar zijn we aanbeland als we verdraagzaamheid niet eens meer met Nederlandse voorbeelden kunnen illustreren? Het zou goed zijn als we de Marokkaanse jeugd met andere middelen dan Marokkaanse voorbeelden kunnen inspireren deel te nemen aan de Nederlandse samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten