Strauss-Kahn zal nooit schuld bekennen in ruil voor een deal

Geen categoriejul 07 2011, 20:08
Voormalig IMF-topman Strauss-Kahn zal nooit akkoord gaan met een deal waarbij hij schuld zou moeten erkennen op één van de hem ten laste gelegde beschuldigingen.
Zo beweert Meester Taylor, één van zijn advocaten in de New York Times. "Strauss-Kahn pleit onschuldig over de hele lijn", aldus Taylor. De voormalige IMF-topman wordt beschuldigd van 7 feiten, waaronder die van poging tot aanranding. Voor die laatste beschuldiging riskeert Strauss-Kahn meer dan tien jaar gevangenisstraf.
De onjuiste verklaringen van de kamermeid dreigen nu de hele zaak tegen Strauss-Kahn te doen instorten. De kans is dus bestaande dat de procureur van Manhattan, Cyrus Vance, het op een akkoordje wil gooien met de voormalige IMF-topman. Zo zou Vance de advocaten van Strauss-Kahn kunnen voorstellen hun cliënt schuldig te laten pleiten op de minder zware aanklachten in ruil voor het laten vallen van de zware criminele aanklacht. Taylor laat nu al weten dat die dit niet bespreekbaar is. De heer Strauss-Kahn zal over de hele lijn onschuldig pleiten. Er worden geen deals gesloten waarin het woord schuldig voorkomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten