Ook PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing kan het goed vinden met de Internationale Socialisten

Geen categorieaug 20 2011, 17:44
Samen herdenken ze de niet-racistische moord op Kerwin Duijnmeijer.
De Internationale Socialisten, ze bestaan nog steeds. Dapper zetten ze hun strijd tegen vrijheid en kapitalisme onrecht en onderdrukking voort. De revolutie kan nog steeds elk moment uitbreken, de eerste cameraploeg heeft er zowaar al aan moeten geloven. Tot die tijd vult het meest ongewassen deel der natie haar dagen met demonstraties tegen alles wat Karl Marx zo niet gewild zou hebben. Af en toe krijgen de socialisten van de straat bijval van de socialisten van het parlement, Tofik Dibi (GroenLinks) en Ronald van Raak (SP) bijvoorbeeld. Dat is op zijn minst opmerkelijk, gezien hetgeen in een rapport opgesteld in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken over de Internationale Socialisten wordt geschreven (p. 105-106, pdf):

Op het ogenblik is de organisatie Internationale Socialisten (IS) waarschijnlijk de belangrijkste organisatie binnen ‘socialistisch extreemlinks’. (...) Tijdens en na de oorlog in Gaza heeft IS haar pro-Palestijnse standpunt in behoorlijk antisemitische termen verwoord. (...) In Nederland is IS, of zijn leden van IS, betrokken bij (gewelddadige of op geweld uitdraaiende) linkse acties en demonstraties. Doorgaans gebeurt dat overigens niet onder eigen naam, maar in gelegenheidsformaties.

Eén van die 'gelegenheidsformaties' heet 'Platform Stop Racisme en Uitsluiting', bekend van het organiseren van de anti-PVV-lezing door Thomas von der Dunk en anti-Wilders-demonstraties waar spandoeken worden gedragen met teksten als 'Wilders hond van Israël'. Israël uiteraard in bloedletters geschreven.
Vandaag organiseren de Internationale Socialisten een herdenking van de gruwelijke moord op Kerwin Duinmeijer. Deze moord werd door sommigen al snel gedoopt tot 'de eerste racistische moord in Nederland na de Tweede Wereldoorlog', maar dat bleek onterecht. Niet alleen de dader ontkende het racisme-motief, maar ook de rechter achtte het onbewezen. Dat een organisatie als de Internationale Soclaisten daar lak aan heeft is niet verrassend. Maar wat doet Tanja Jadnanansing, Tweede Kamerlid namens de PvdA op de sprekerslijst?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten