Marcel Crok legt uit wat we wel en niet weten van het klimaat

Geen categorienov 09 2011, 16:30
Onlangs heeft Marcel Crok, wetenschapsjournalist en auteur van 'De staat van het klimaat', een voordracht gehouden voor een klimaatcongres georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Aan de uitnodiging ontleen ik het volgende:
Van led straatverlichting en elektrisch vervoer tot de energiefabriek en energieneutrale nieuwbouw.
Nederlandse overheden kiezen massaal voor duurzame initiatieven en oplossingen. U ook? Met het thema van dit jaar ‘Werk maken van klimaat’ wil de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de samenwerking op het gebied van klimaat tussen de overheden en private partijen aanmoedigen. Met dit congres willen we succesvolle klimaatinitiatieven tonen en verkennen hoe deze successen navolging kunnen krijgen. Initiatieven die zowel het klimaat dienen als de economie.
Bezoekers van het congres zijn ambtenaren en bestuurders van de decentrale overheden; gemeenten, provincies, waterschappen, het rijk, koepelorganisaties zoals de VNG, Unie van Waterschappen, IPO, het Klimaatverbond, adviesbureaus, maatschappelijke organisaties en bedrijven die samen met overheden aan klimaatdoelstellingen en duurzaamheid werken.
Staatssecretaris Joop Atsma heeft de organisatoren gesuggereerd dat ook Marcel Crok daar als spreker zou optreden. Zijn voordracht is op video vastgelegd en te vinden op Climategate.nl. Het is een verhaal dat uitmunt door overzichtelijkheid en toegankelijkheid, waarbij hij tevens tal van belangrijke invalshoeken kiest, die in het klimaatdebat tot dusver onderbelicht zijn gebleven. Het is verplicht kijk- en luistervoer voor klimatofielen van alle gezindten.
Binnenkort zal Marcel Crok opnieuw optreden: op 28 november 's avonds bij de provincie Utrecht spreekt hij voor de statenleden. De tweede spreker op die avond is Wilco Hazeleger van het KNMI.
Verder zal hij spreken voor een klimaatseminar georganiseerd door de Groene Rekenkamer. Deze bijeenkomst zal op 12 december a.s. worden gehouden in Nieuwspoort. Andere sprekers zijn: Arthur Rörsch, Dick Thoenes, Bas van Geel en Theo Wolters. Hierbij zal onder meer worden ingegaan op het recente klimaatrapport van de KNAW, dat een twintigtal klimaatsceptici aanleiding heeft gegeven om een verzoek tot intrekking bij de KNAW in te dienen, omdat dit rapport een onjuist beeld zou schetsen van de huidige stand van de klimaatwetenschap en -discussie.
Zie ook hier.
Nadere informatie over dit seminar volgt later.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten