DWDD leidt oppositie tegen Margaret Thatcher

De spinmachine werkt weer op volle toeren. Terwijl in de bioscopen die nieuwe rolprent The Iron Lady draait is De wereld draait door van de knalrode VARA uiteraard bezig om een film waarin een icoon van de conservatieven figuureert zo effectief mogelijk onderuit te schoffelen.

Als gast hebben ze dan ook uitgenodigd Femke Halsema, die als groenlinkse progressieveling natuurlijk niets opheeft met het bestuur van Thatcher. Waarom ze dan toch te gast is? Dat is, niet geheel verrassend, omdat diezelfde Halsema Thatcher dan ook even flink de grond in kan boren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Obomov

  Was de leider van de vakbond voor de mijnwerkers, als ik het mij goed herinner, een geweldig invloedrijk orgaan. Die man was niet alleen radicaal links, hij was een uitgesproken stalinist. De vakbonden hadden toendertijd, begin jaren 80, sowieso een enorme macht. Van democratische processen was eigenlijk nauwelijks nog sprake. Thatcher heeft de macht van de vakbonden gebroken en meer in het bijzonder die van Scargill, een heldendaad want GB voor Thatcher stond aan de rand van de afgrond, zoals eigenlijk alle sociaaldemocratieen toen en nu staan ze daar eigenlijk weer. De staat maakt meer kapot dan je lief is.

 2. Havank

  Ik heb wel respect voor Mw. Thatcher, een waardige conservatieve opvolgster van Churchill.

 3. Anton B

  Femke verraad hier maar weer eens mee dat Groenlinks helemaal niet liberaal progressief, maar gewoon extreem links is. Thatcher heeft Engeland en samen met Reagan misschien wel de hele wereld uit een diepe crisis getrokken. De huidige crisis is niet door Thatcher veroorzaakt zoals Femke hier valselijk suggereert, integendeel zonder Thatcher waren we in een permanente crisis beland. (Ok, uit een permanente crisis kan je moeilijk terugvallen, zie Cuba en Noord Korea als lichtend voorbeeld)

  De Falkland oorlog is niet begonnen door Thatcher, maar door Argentinie. Bovendien zullen we het dan ook eens hebben over wat links in die tijd in het Oosblok aan het uitspoken was, of in Cambodja om maar een zijstraat te noemen. Voor wie dat is weggezakt is de film “Das Leben der Anderen” vanavond op de Belg een aanrader. Dan zie je nog eens waar de linkse kerk ons heen leidt.

  Het wordt de hoogste tijd dat die linkse propaganda machine die PO heet word opgeheven.

 4. Nick Ottens

  Stel je voor! Een land dat zichzelf tegen een invasie van diens grondgebied verdedigt! Belachelijk!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.