Een perfect weerwoord van Amerika en Israël richting Iran?

Iran is een staat die draait op een verwrongen haat tegen de Westerse wereld, en in het bijzonder tegen Israël en de Verenigde Staten van Amerika. Dit komt tot uiting in voortdurende dreigementen en recalcitrant gedrag dat een pestkop op een basisschoolplein niet zou misstaan.

Het probleem van pestkoppen is dit: als niemand ze tegenhoudt, worden ze alleen maar erger. Omrollen werkt nooit, dan schoppen ze harder. Als je van zo’n klier afwilt, moet je hem de les lezen. Dát is het probleem met pestkoppen, zowel op het basisschoolplein als op het wereldtoneel. Maar we moeten niet vergeten dat de wereld geen schoolplein is, en dát is het probleem van internationale politiek: er zijn geen leraren te bekennen. We moeten allemaal voor onszelf opkomen. Of voor elkaar.

We zijn daar best goed in. Sommigen wat beter dan anderen. Amerika en Israël zijn noodgedwongen specialisten geworden: ze worden het vaakst bedreigd, dus ze hebben geleerd om sterk te zijn. Gelukkig maar, want anders had Iran ze nu in de tang.

Het land liet onlangs haar “kracht” zien door militaire oefeningen te houden in de Straat van Hormuz. Het doel was duidelijk: demonstreren dat Iran de Straat kan afsluiten middels een blokkade. Op die manier kunnen essentiële (olie)transporten worden tegengehouden.

Een land dat niet met pestkoppen om kan gaan zou op dat moment moeten doen wat Iran maar eist. Zo niet Amerika en Israël. Integendeel: de Jerusalem Post meldt dat de VS zich op dit moment voorbereiden op een weerwoord. Een lesje dat Iran niet snel zal vergeten. De krant citeert Luitenant-generaal Frank Gorenc, een Amerikaanse generaal op dit moment gestationeerd in Duitsland. Hij meldt dat de VS samen met Israël een grootscheepse militaire oefening gaan uitvoeren.

Duizenden troepen en meerdere marineschepen zullen volgens hem spoedig richting Israël gestuurd worden. Landmacht en marine van de VS en Israël zullen samen de grootste militaire oefening in hun gezamelijke geschiedenis uitvoeren. Om er nog een schepje bovenop te doen zal Israël gelijktijdig de meest uitgebreide test van haar raketschild in de geschiedenis van het land laten plaatsvinden. De VS brengen dan mogelijk de THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) mee: een raketwerpersysteem dat op een schip geplaatst kan worden, en zo bijdraagt aan een mobiel inzetbaar raketschild.

Het perfecte antwoord richting de omhooggevallen rioolrat Ahmadinejad. Iran toont aan de Straat van Hormuz te kunnen dichtknijpen? Zozo. Indrukwekkend zeg. Oh, trouwens, zien jullie die gigantische vloot daar? En dat zeer professionele Israëlisch-Amerikaanse leger dat daar aan het oefenen is, zo angstaanjagend dichtbij?

Ja, dat klopt. Die kunnen zo’n trieste blokkade in een kwestie van minuten wegvagen en vervolgen heel Iran platwalsen. Maar dat hoeft niet eens, want ze kunnen ook de Israëlische raketten combineren met de THAAD, die ze gemakkelijk in de Golf kunnen positioneren. Dan wordt Iran van twee kanten in as gelegd. Wederom een kwestie van minuten.

Denk daar maar eens goed over na, Ahmadinejad. Voordat je weer eens begint over het de zee indrijven van alle Joden, of het van de aardbodem vegen van de VS. Het is namelijk de bedoeling, schijnt, dat deze oefeningen de aanzet zullen geven tot een “joint task force” voor veiligheid en het Midden-Oosten tussen de VS en Israël. Mocht Iran de neiging krijgen om een atoomwapen te ontwikkelen en het in te zetten, dan staat er een zeer capabele krijgsmacht klaar om haarfijn uit te leggen wat de beschaafde wereld daar van denkt.

Zoals iedere pestkop is Iran in essentie heel laf. Ahmadinejad schreeuwt graag en dreigt graag, maar hij durft uiteindelijk niets. Deze demonstratie van de VS en Israel kan er dus niet snel genoeg komen. Ahmadinejad zal het afschilderen alsof Iran het slachtoffer is, maar vergeet niet wie hier voortdurend de bedreigingen uit.

Met een krijgsmacht op de stoep zal het daar snel mee afgelopen zijn. Door militaire kracht te tonen, zullen de VS en Israël deze macht hopelijk juist nooit te hoeven gebruiken. Het is dan ook te hopen dat de berichtgeving van de Jerusalem Post accuraat is. Dit zou het perfecte weerwoord richting Iran zijn. “Wie zoekt naar vrede,” gaat het oude gezegde immers, “die bereidt zich voor op oorlog.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

34 reacties

 1. Floepert

  belachelijk en tenenkrommend slecht stukje oorlosgpropaganda door oorlogshitser Van der Sterren.

   

  En voor de rest wat Caroline zegt. Niets aan toe te voegen. En als er 1 land is wat bedreigt wordt is het wel Iran, zowel door Israel als door de VS.

   

  Iran zou eens moeten zeggen plannen te hebben de reactor in Dimona uit te schakelen met een aanval, nou dan heb je de poppen aan het dansen.

 2. Caroline

  Ook Boos, ach, die arme koningin die zich niet kan verdedigen en niets kan zeggen, je hebt gelijk, het valt haar zomaar in de schoot. En in de Bilderbergconferenties houdt ze natuurlijk net zo stijf haar mond dicht als in de aandeelhoudersvergaering van Shell, denk je niet?

   

  Als er gevochten wordt om oliebelangen (en laat ons asjeblieft niet doen alsof het ergens anders om gaat), dan heb je het over de belangen van oliemaatschappijen. En oliemaatschappijen zijn natuurlijk niet zelf een ‘persoon’, maar slechts een bundeling van personen die zich samen Shell noemen, en in wier belang onder de naam Shell gehandeld wordt.  Mensen die als ze hoog genoeg in de boom zitten niet eens zelf de aandeelhoudersvergadering hoeven te bezoeken om te laten weten hoe ze een en ander geregeld willen zien. Ik zeg niet dat de konigin dat zo doet of heeft willen doen, maar wel dat het zo werkt in de wereld. Wel dat ze ruim de gelegenheid toe heeft, als is het maar tijdens de Bilderbergconferenties.

   

  Over de eigenaren van de financiers heb ik het dan nog maar niet eens, maar ik zou wel eens willen weten wie de voormalige private eigenaren waren van de tegenwoordige Nederlandse Bank om maar eens iets te noemen, en wat die gekregen hebben in ruil voor het afstaan van hun belangen in die bank, Een andere bank wellicht, een commissaritaat? Ik weet het niet, maar iets in die orde van grootte zal het wel wezen.

   

  In dat verband is het ook zeer leerzaam eens te kijken naar wie de eigenaren van de Federal Reserve zijn.

  En waarom moest Gadaffi ook weer weg, de man die geen $$ meer wilde voor de olie uit zijn land maar goud, en die geen deel wilde uitmaken van de internationale bankenbende, maar een eigen banksysteem in stand hield. Omdat hij burgers bombardeerde wellicht?

   

  En wie dacht je trouwens dat Hitler financierde, alleen de aan de bedelstaf geraakte Duitse banken en het idem bedrijfsleven in die tijd? Nee toch?

   

  En de gedachte dat het in de landen van de EU niet tot een clash zal komen en het regime en financieel systeem hier niet ook wankelen is er een die ik niet deel.

   

   

 3. Dick Ahles

  We hebben een rijke historie van geschifte leiders en landen die vooraf piekfijn hebben uitgelegd wat ze willen en nastreven en de vijand maar denken dat je dat niet kunnen en durven uit te voeren. Dus ik zou maar niet beginnen met te denken dat “Ahmadinejad schreeuwt graag en dreigt graag, maar hij durft uiteindelijk niets.”

  Ik denk dat Iran ook gaat doen wat ze nu zegt te willen gaan doen.

   

  Dat lijkt mij een beter uitgangspunt om te gaan nadenken hoe we die oorlogszuchtige pestkop klein krijgen en houden.

   

  Laten de politici van links en recht in Nederland maar alvast gaan bedenken hoe te reageren als:

  – iran aanvalt en US/Israël wel moet verdedigen

  – daarbij door de VS/Israel uiteindelijk een atoombom wordt gebruikt

  – welke steun wij geven

  – ook aan “niet zo vrolijke” landen als Saoudie Arabië en Koeweit.

  – en hoe we gaan reageren op uiteraard aan Iran gelieerde baardmannen in Nederland die ons gaan beschuldigen aan hulp aan agressieve landen als US en Israël.

   

  Politici moeten wel even oefenen, want dit zal niet gaan oorlogen veraf en ons uiteindelijk niet rakend.

   

 4. Ook Boos

  Caroline, ik geef je geen ongelijk. Het enige dat ik wil opmerken is dat die Iraniërs of laten we zeggen het Iraanse bewind zo ongeveer ook wel weet tot hoe ver ze moet gaan om waar voor hun geld te krijgen. Het is een kat en muis spelletje. Soms ontsnapt de muis. Kost de kat wat moeite.

   

  Waar ik wel van overtuigd ben, is dat men nu in Europa, ook West-Europa, er van alles aan doet om de staatsvorm en financieel systeem niet aan het wankelen te brengen. De tijden van de gebroeders De Witt zouden zomaar terug kunnen keren!

   

   

   

   

 5. johan de witt

  Iran is OPEC’s grootste olie producer achter Saudi. Grappig dat iemand hierboven denkt te weten dat Iran geen raffinaderijen heeft en alles moet importeren. Met zoveel onkunde valt geen discussie te winnen.

 6. Ook Boos

  @ Caroline,

  Dat denk ik ook, alleen voor haar is het een prettige bijkomstige toevalligheid met een eigenaardig karakter.

   

 7. Caroline

  @Ookboos. ik denk dat ‘onze ‘koningin’ er meer aan over houdt dan de leider van Iran.

 8. Caroline

  Mies, de VS bestaan als zodanig sinds 1776. Dat de Engelsen en de Spanjaarden elkaar ook daar de hersens insloegen, dat is iets anders.

 9. Caroline

  @Ookboos, als je wilt weten wie er aan al die conflicten (en hogere olieprijzen) geld verdienen, dan zou ik niet in de eerste plaats naar Iran kijken. Waar dan wel? Nou, naar de mensen bijvoorbeeld die wat verdienen aan de honderden miljarden die de VS aan wapens uitgeven. En Nederland als naar ik meen, 4 wapenexporteur van de wereld. En naar de financiers van de oorlog natuurlijk, want ‘zonder geld, geen Zwitsers’, zoals de paus je in al zijn onfeilbaarheid zal kunnen vertellen.

   

  En Iraniërs die het geen lor interesseert? Hoe kom je erbij dat het de Iraniërs geen lor interesseert om vermoord/verminkt te worden?

   

  Het vereenzelvigen van de staat met de bevolking en het denken dat staatsbelang hetzelfde is als het belang van de mensen die de pech hebben door de betreffende staat te worden uitgezogen, maakt dat te veel mensen die voor ogen hebben wat een staat met bevolking eigenlijk is: dat is een gijzelingssituatie, waarbij de staat de bevolking niet alleen als vechters maar ook als slachtoffers dreigt in te zetten.

   

  Geen wonder dat Ron Paul van alle kandidaten de meeste donaties krijgt van soldaten en andere mensen die weten wat het is om door de staat de dood ingejaagd te worden.

 10. cmsuijkerbuijk

  Als het in eigen land slecht gaat, zoals in Iran, wordt de blik naar buiten gericht om de problemen in het binnenland naar de achtergrond te schuiven, een gemeenschappelijke vijand te zoeken en die als veroorzaker van al het kwaad aan te wijzen en dus ook aan te pakken. Dan zijn er geen rationele argumenten meer, maar een overlevingsdrift van een ten dode opgeschreven regime, dat de vlucht naar voren kiest. Bovendien hoiopt men dan op die manier, de bevolking weer achter zich te krijgen voor dat ene gemeenschappelijke doel: Vernietiging van de vijand!

  Dat wast alle olie van de wereld niet uit: Een regime in het nauw maakt rare sprongen. Ik zou zeggen: Wees blij dat er iemand is, die die gekken aanpakt! De wereld zal een stuk veiliger zijn zonder de ayatollahs en Ahmedinedjads.

  En fouten, gemaakt in het verleden zijn geen reden, om nu het goede niét te doen!

 11. Ook Boos

  Het interessert die Iraniërs geen lor, zolang de olieprijs maar stijgt en dat is ze gelukt:

  “kom op jongens we maken ff een weekje Troubles in the Strait of Hormuz” en het levert ons een paar miljard op!’

 12. cmsuijkerbuijk

  Daarom is het ook ronduit een schande, hoe we momenteel met onze “krijgsmacht” omgaan!

 13. Caroline

  Amerika wordt vaak bedreigd? Amerika heeft gedurende zijn bestaan 2 maal een aanval gehad van een vreemde mogendheid op eigen grondgebied. Pearl Harbour en 9/11. Israel is een ander verhaal, maar dat beschikt al over een aanzienlijke kernmacht. Iran, ondanks alle praatjes, niet. 

   

  De VS geven bijna 700 miljard per jaar aan Defensie (nou ja, agressie zo langzamerhand) uit, Iran 20 miljard. Wie zal wie nu eigenlijk bedreigen?

   

  En als die Amedinjad een ‘pestkop’ is, dan pak je die maar aan, maar je gaat niet de zoveelste massamoord beginnen op mensen die daaraan ook weinig kunnen doen. A. was deze zome in de VS, en men heeft hemm ongemoeid gelaten. Dat zou ook de grootste slikker van propaganda over hoe vreselijk en hoe gevaarlijk die man wel niet is, te denken moeten geven.

   

  En zoals iedere realpolitiker weet kunnen de Iraniërs niet zonder olietransporten door de Straat van Hormusz om de simpele reden dat zij én ruwe olie willen exporteren, en voor bewerkte olie vrijwel totaal afhankelijk zijn van de import daarvan. Ze hebben daar namelijk niet of nauwelijks raffinaderijen, zoals elke realpolitker zal wete. En als hij het niet weet, dan moet hij zich maar niet met dit soort zaken bezighouden, want voor je het weet slik je dan alle propaganda voor zoete koek.

   

   

 14. Mies

  @ Caroline.

   

  Kijk naar wáar ze elkaar de hersens insloegen.

  Dacht dat je het wel zou zien.

   

   

  Mies.

 15. Caroline

  @MIes, en dan zeggen ze nog dat ik geen verstand van oorlog heb 🙂 🙂

 16. wordwakned

  Wat een belachelijk stuk oorlogspropaganda is dit zeg!

  De schrijver lijkt het type dat zich masturbeert op de ongelooflijke militaire mogelijkheden van zijn superhelden Israel en de V.S. Wauw moet je kijken wat een wapens man, cool, vet , gaaf zeg!….

  De straat van Hormuz? Wat doen die Yanks daar uberhaupt? Iran zou zich eens in
  de Golf van Mexico moeten ophouden, of een paar atoomgeleerden om het leven moeten brengen, nee dan is de boot aan hoor. Dat je zelf ‘peacebombs’ op Libie dropt of verarmd uranium uitstort over Fallujah, ach ja, het is niets vergeleken bij wat Ahmadinejad allemaal ‘zegt en dreigt’ oei oei oei…

  Gewoonweg zielig dit, get a life loser, moet je het hier van hebben, ben je in je eigen leven zo mislukt dat je hier je kick uit moet halen?

  In zijn wereld doen de V.S., Israel en wijzelf geen vlieg kwaad en hebben we alle recht om politieagentje te spelen waar we maar willen.Libie, Afghanistan, Irak (massavernietigingswapens?? waar dan?? Nee die Amerikanen doen nooit iets verkeerds hoor…)

  En nu straks Iran?? Weer lekker schoolklassen vol kindertjes opblazen door “de Israëlische raketten te combineren met de THAAD en dan vervolgens heel Iran plat te walsen”??  Wauw, kicken zeg, de schrijver van dit artikel zal er vast vele malen bij klaar komen. Bah bah en nog eens bah.

  Hopen maar dat Ron Paul president word van de V.S., misschien dat iedereen zich dan weer eens met zijn eigen zaken bemoeit en dat het mensen kan inspireren tot het focussen op hun eigen leven in plaats van de leegte te moeten vullen met het aanrichten van bloedbaden bij een ander.

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Nog1 voor de goede orde. Tegen ongedierte vechten is nu eenmaal lastiger dan een heel land wegvagen.

 18. Nog1

  Ik ben geen fan van Iran, maar als ik hun was zo ik me niet zo druk maken om de VS of Israel.

   

  De één kan niet eens een oorlog winnen van de Taliban, de ander moet het afleggen tegen nog geen 1000 Hamasstrijders. En ze zijn beiden failliet en kunnen slechts een oefening (en geen oorlog) betalen.

   

  Het grootste risico voor Iran is binnenlandse oppositie. Maar zo lang hun buitenlandse vijanden hun spierballen laten zien, zal juist dit probleem minder dringend worden. Het is niet ondenkbaar dat Iran, met dit in haar achterhoofd, graag vandaag nog aangevallen zou willen worden.

 19. BigLjohn

  Zoals het gezegde luidt; Vertrouw iemand niet op zijn blauwe ogen. In Iraans verband dus, vertrouw de Iraniers niet op hun bruine ogen. Met de Iraanse kwestie zijn wij nog steeds veel te naief bezig, gelijk als met het naziregime vlak voor de tweede wereldoorlog. En dit in een gebied dat als kruitvat van de wereld bekend staat. Chamberlaine sprak het Engelse volk toe dat hij de vrede gered had middels goede gesprekken met de fuhrer. Onze eigen vooroorlogse minister Colijn sprak ons toe; Gaat u maar rustig slapen landgenoten, er is niets aan de hand. De gevolgen kennen we intussen. Wereldoorlog twee met tientallen miljoenen doden. Hoeveel doden zouden er vallen in een eventueel onstane derde wereldoorlog waarin nucleaire wapens gebezigd gaan worden ! Geef Iran maar alle vrijheid gelijk die vrijheid die de nazi’s van ons kregen, en de derde wereldoorlog zal een feit zijn. Een weg terug zal er niet meer zijn, doordat het een sneeuwbaleffect zal veroorzaken. Vele landen zullen partij kiezen. Doeltreffend Ingrijpen met blijvend resultaat door de V.S en of Israel is zeer gewenst !

 20. Mike V.

  Onderschat Iran niet. Die misselijk makende Ahmadinejad is een onbetrouwbare idioot die vast iets achter de hand heeft.

 21. johan de witt

  CIA Factbook

  Field info displayed for all countries in alpha order.

  2.523 million bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 3

  Field info displayed for all countries in alpha order.

  297,100 bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 36

   

  Je krijgt gelijk van me, maar je hebt het niet…..

 22. Caroline

  Johan de Witt, zoals je ziet uit het factbook importeert Iran meer olie dan het uitvoert. Dit is omdat je aan olie pas iets hebt in geraffineerde staat. Voor die import hebben ze de straat van hormusz net zo hard nodig als wie dan ook.

 23. philippine

  Over Mohammed Mossadeq en het Westen.

   

   

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Mossadeq

 24. Willem Doorsnee

  Beiden provoceren. Ahmadinejad laat Iraanse marine oefenen, roeptoetert omdat hij het zo gewend is en de USA laat provocatief marine schepen door de straat van Hormuz gaan om te zien of er nog wat gebeuren gaat. Een gevaarlijk spelletje.. Actie=reactie. Er hoeft maar iets onbedoeld fout te gaan en het is zomaar hommeles. Wie is er uiteindelijk dan de dupe? Juist ja de burgerbevolking meestal..   

   

  Al dat gezeur over Iran een militair lesje leren etc. lost niets op. Het systeem moet daar van binnenuit instorten. Waar was de westerse hulp ten tijde van de protesten in Iran? 

 25. johan de witt

  EIA: Iran is OPEC’s second-largest oil producer and the third-largest crude oil exporter in the world.

  What to say more?

  M.a.w. Iran kan zich volledig zelf bedruipen en is totaal niet afhankelijk van import. De export inkomsten bestaan uit Roebels en niet uit Dollars. Geld, wapens en steun verzekert. So what to loose?

 26. johan de witt

  Met Cornelis aan boord hadden we de Iranezen allang in de pan gehakt.

 27. Mark

  De gemeenschappelijke oefening is inderdaad het beste dat er kan gebeuren. Iran weet dan weer heel duidelijk waar het staat, maar kan wel fijn tegen de eigen bevolking mooie dingen zeggen.

   

  De enige verliezers zijn de Iraniers zelf, de gewone mensen, die nog langer on die gek moeten leven.

   

  Dit is het soort Koude Oorlog waarmee de VS en USSR elkaar in toom hielden, laat dat maar lekker zo doorgaan. Niemand is op lange termijn gebaat bij echte actie, en kleine oorlogjes voeren ze gewoon in Libanon of Irak – via huurlingen of gesubsidieerd terrorisme.

 28. Caroline

  Ook Boos, ik reageerde op Johan de Witt.  Voor de liefhebbers een uittrekseltje.
  Uit het CIA Factbook Iran:
   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  4.252 million bbl/day (2010 est.)

  country comparison to the world: 5

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  1.845 million bbl/day (2010 est.)

  country comparison to the world: 14

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  2.523 million bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 3

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  297,100 bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 36

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  137 billion bbl based on Iranian claims

  country comparison to the world: 4

  note:Iran has about 10% of world reserves (1 January 2011 est.)
  2.06 billion kWh (2009 est.)
   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  4.252 million bbl/day (2010 est.)

  country comparison to the world: 5

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  1.845 million bbl/day (2010 est.)

  country comparison to the world: 14

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  2.523 million bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 3

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  297,100 bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 36

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  137 billion bbl based on Iranian claims

  country comparison to the world: 4

  note:Iran has about 10% of world reserves (1 January 2011 est.)
  2.06 billion kWh (2009 est.)
   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  4.252 million bbl/day (2010 est.)

  country comparison to the world: 5

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  1.845 million bbl/day (2010 est.)

  country comparison to the world: 14

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  2.523 million bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 3

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  297,100 bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 36

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  137 billion bbl based on Iranian claims

  country comparison to the world: 4

  note:Iran has about 10% of world reserves (1 January 2011 est.)
  2.06 billion kWh (2009 est.)
   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  4.252 million bbl/day (2010 est.)

  country comparison to the world: 5

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  1.845 million bbl/day (2010 est.)

  country comparison to the world: 14

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  2.523 million bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 3

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  297,100 bbl/day (2009 est.)

  country comparison to the world: 36

   
  Field info displayed for all countries in alpha order.
  137 billion bbl based on Iranian claims

  country comparison to the world: 4

  note:Iran has about 10% of world reserves (1 January 2011 est.)
 29. Ook Boos

  Weet ik, maar in waarde exporteert Iran meer ruwe dan geraffineerde olie. Het is gewoon in regime in nood als je dat wens te horen.

  Maar als je dit dan weet kun je je ook afvragen waarom Iran dat doet.

 30. Caroline

  Johan de Witt, Iran exporteert ruwe olie en importeert geraffineerde.

 31. Ian

  Het is te hopen dat iedereen zijn verstand erbij houdt. Oorlog is verschrikkelijk, wij zijn het hier na 67 jaar al vergeten hoe oorlog het meest slechte in mensen naar boven haalt en zijn alom vernietigende werk doet. Maar om je vrijheid te behouden moet je soms vechten, dat is helaas maar al te waar.

 32. Caroline

  CMSuijkerbuijk, inderdaad, het regime doet een vlucht naar voren omdat de eigen positie niet meer houdbaar is. De US is daar duidelijk mee bezig, en als je het verband tussen de schuldencrises, de bailouts en de vlucht naar voren niet ziet, dan heb je vrolijker gedachten dan ik.

   

  Waarom afgelopen zaterdag de Constitutie weggetekend door Obama (NDAA)? Waarom de inmiddels compleet oorlogsmaffe troepen in Irak vervangen door huurlingen van Blackwater? Waarom die aanwerven voor controles van Amerikanen op VS grondgebied (zulks in strijd met de Constitutie), en het hen aanwerven voor het beheer van de concentratiekampen in de VS?

   

   

 33. Ook Boos

  @ Caroline

  Ik ben van mening dat jouw constatering terecht is, maar de Iraniërs (of althans het Iraanse bewind) hebben het meeste belang bij een stijgende olieprijs. En dat is ze gelukt, 1-0 voor Iran.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.