Wat heeft Halsema toch met Breedveld en Bouazza?

Geen categoriefeb 16 2012, 10:14
Vleesgeworden oproep tot tolerantie keuvelt graag met twee obsessieve haatzaaiers.
Femke Halsema is - ook nu ze uit de actieve politiek is vertrokken - een waar begrip. De 'koningin van Twitter' noemen sommigen haar. Als je kijkt hoeveel zogeheten retweets ze trekt, hoeveel mensen opgewonden en enthousiast haar aanspreken en aanbevelen, merk je dat ze eigenlijk nooit weg is geweest. Vooral haar bijdrage aan het debat over de vrijheid van meningsuiting wordt geroemd, door vriend en vijand.
De insteek van Halsema? Eenvoudig: iedereen moet alles kunnen zeggen, maar heeft daarbij ook een verantwoordelijkheid. Wanneer mensen dus zaken uiten die over de schreef zijn, dan moet je die veroordelen en tot de orde roepen. Halsema ziet dat zelfs als iets plichtmatigs: iets wat je niet selectief kan toepassen maar moet hanteren jegens iedereen die de vrijheid van meningsuiting misbruikt om te stigmatiseren, discrimineren of zelfs ordinaire scheldpartijen mee uit te voeren. Mooi toch? Ikzelf vind dit in ieder geval een bijzonder prettige houding, en dat zeg ik als iemand die zich op geen enkel ander punt met GroenLinks verbonden voelt.
Maar toch wringt het, want Halsema lijkt vooral Geert Wilders en andere PVV'ers aan te spreken op hun verbale strapatsen, maar laat linkse lichtelaaiers buiten schot. De meest in het oog springende voorbeelden hiervan zijn meneer en mevrouw Frontaal Naakt, oftewel Peter Breedveld en Hassnae Bouazza. In 2009 ontving Halsema nog een 'award' van dit illustere duo, en ook anno nu haalt ze op ieder mogelijk moment de banden aan met de redacteur van een Amsterdams studentenblad en zijn vriendin - een freelance journalist. Halsema beveelt hun artikelen aan, en schrijft zelfs hele essays met ze.
Dat was allemaal niet zo erg geweest, als de uitdrukkingen van Bouazza en Breedveld niet eigenlijk net zo erg waren als - bijvoorbeeld - het vuil van ene Martien Pennings die van de week nog vakkundig over de knie werd gehaald door o.a. diezelfde Halsema.
Zo was Hassnae Bouazza een tijdje geleden te gast bij BNR Nieuwsradio om te praten over het Breivikkengevaar in Nederland. Dat het er is, dat weten we (zie bovenstaande Pennings), maar wie dan de mogelijke Breivikken zijn beantwoordde de journaliste met de naam 'De Dagelijkse Standaard.' Van die site heeft u vast wel eens gehoord. Dat wij altijd met zo veel mogelijk nuance hebben getracht te berichten over de Breivik-kwestie zal u ongetwijfeld weten. Maar compleet zonder haar 'gegevens' te staven wist mevrouw Bouazza te melden dat wij een broeinest van haat zijn.
Omdat ik als trots medewerker zulke leugenachtige opmerkingen uiteraard niet pik, heb ik haar om opheldering gevraagd. Het antwoord dat ik kreeg:

Sorry @TimEngelbart ik ga niet in gesprek met jou [..], ga maar vrolijk verder met mij moslimhoer noemen en kanker toewensen.

Alweer een aperte leugen, en wel eentje van het grofste soort. De eerste term die mij verweten wordt te hebben gebezigd heb ik nog nooit uitgesproken, laat staan in een column verwerkt, en het tweede begrip hanteer ik louter als aanduiding voor een verschrikkelijke ziekte.
Peter Breedveld mengde zich daarna ook in de discussie die ontspon, en die wist te melden dat mijn moeder maar een einde aan haar leven moest maken. Ik ga dit niet eens citeren - maar for the sake of bewijsvoering is hier de link. U snapt: voor iemand die vindt dat Geert Wilders elk perk te buiten gaat is Breedveld zelf behoorlijk onbeschoft en daardoor dus ook hypocriet.
Maar Peter heeft ook een track record buiten het krenken van mijn familieleden om: de man slaat als de eerste de beste TBS'er onwelvallige politici in het gezicht en vindt dat PVV'ers maar moeten worden doodgeschoten. Verder hebben zowel Peter Breedveld als Hassnae Bouazza het ene na het andere smerige commentaar geplaatst over een joodse columniste die onder het pseudoniem Loor gebukt gaat. Lees het hier.
Beste mevrouw Halsema, u vond dat mensen als Pennings 'als beloning' voor aperte stukken niet in debat zouden mogen gaan met deugdelijke mensen. Dat ze aangevallen moeten worden op hun rare verzinsels, maar verder geschuwd moeten worden. Waarom doet u dat dan ook niet met de bepaald niet sporende personen wetende Hassnae Bouazza en Peter Breedveld? Zolang u Pennings enerzijds en Bouazza/Breedveld anderzijds niet gelijkwaardig behandelt, zijn uw betogen voor de vrijheid van meningsuiting geen knip voor de neus waard.
Bron foto: YouTube
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten