Pim Fortuyn werd geleefd door de media

Foto:

In de laatste aflevering van het AVRO-programma Edwin zoekt Fortuyn vertelt voormalig LPF'er Mat Herben hoe de agenda van Pim Fortuyn eruitzag rond de verkiezingen in 2002. In feite werd Fortuyn geleefd door de media, die hem allemaal dezelfde vragen stelden: 'Bent u extreem-rechts? Bent u de Nederlandse Jörg Haider?' Een beter voorbeeld van een linkse media bias (in Nederland, maar net zo goed wereldwijd) bestaat er niet.

In de laatste aflevering van het AVRO-programma Edwin zoekt Fortuyn vertelt voormalig LPF’er Mat Herben hoe de agenda van Pim Fortuyn eruitzag rond de verkiezingen in 2002. In feite werd Fortuyn geleefd door de media, die hem allemaal dezelfde vragen stelden: ‘Bent u extreem-rechts? Bent u de Nederlandse Jörg Haider?’ Een beter voorbeeld van een linkse media bias (in Nederland, maar net zo goed wereldwijd) bestaat er niet.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!