‘PVV NH solidair met Brinkman’

De PVV-fractie van Hero Brinkman in Noord-Holland overweegt een gezamenlijk vertrek uit de partij. Dat bevestigen bronnen binnen de fractie aan Dagelijkse Standaard.

Hero Brinkman stapte gisteren uit de partij na nieuwe onenigheid tussen hem en Geert Wilders. De partijleider achtte het onnodig Brinkmans kritiek op het Polenmeldpunt in de fractie te bespreken, waarop Brinkman zijn conclusies trok. In Noord-Holland is hij nog wel fractievoorzitter namens de PVV.

Vanavond komt Brinkman in Haarlem bijeen met zijn fractie om te praten over zijn vertrek bij de PVV. Belangrijkste onderwerp van gesprek zal de positie van de Noord-Hollandse fractie zijn ten opzichte van de landelijke partij. Brinkman hoopt dat de gehele fractie zich afscheidt van de PVV. Opvallend genoeg is de kans levensgroot dat dit ook gaat gebeuren: een meerderheid van de fractie steunt Brinkman onvoorwaardelijk, de overgebleven twee Statenleden willen eerst het verhaal van Hero Brinkman aanhoren voordat ze een definitieve beslissing nemen, maar is niet van plan het op een scheuring binnen de fractie te laten aankomen.

Het gebeurt zelden dat een gehele fractie zich afscheidt van een partij. Mocht het Brinkman lukken het vertrouwen van zijn zeskoppige fractie mee te nemen, dan zal dat de opmaat zijn voor extra gerommel binnen de PVV. Dat wordt partijleider Geert Wilders hoogstpersoonlijk in de schoenen geschoven. Hem wordt door diverse Statenleden uit het land verweten dat hij de fracties heeft laten stikken nadat de stemmen voor de Eerste Kamerverkiezingen binnen waren. „Ik stel het niet op prijs als de partijtop nu ineens zou gaan bellen terwijl we maandenlang niets van ze hebben gehoord”, aldus een anonieme bron.

Wat er gebeurt met Brinkmans plannen voor een PVV-jongerendag, is nog niet bekend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. huuskesgait

  Rob Goossens: laat je niet gek maken! Bij de zich “progressief” noemende media proberen ze, als echte Farizeeërs, de kloof alleen maar groter te maken. Vanavond het “kommentaar” van Dominique van der Heyde op dat NOS-Opinie-Sjenaal gezien. Wàt een stookster! Die heeft ook midden in een hittegolf nog hoge stookkosten…

  En die totaal verblinde ‘zich progressief noemenden’ proberen alleen maar hier munt uit te slaan, intussen met oogkleppen op voor de werkelijke problemen van Nederland. Zoals daar zijn:

   * De import-tsunami die dringend gestopt moet worden

   * De EU die steeds meer macht en geld van ons wil, en ondertussen maar met die Grieken blijft aanmodderen inplaats van ze uit de Eurozone en terug naar de Drachme te schoppen.

   * De illegalen die dringend aangepakt moeten worden.

   * De criminaliteit die in Rotterdam onder toen Opstelten al voor 99 % op rekening van de import kwam.

   * De politie die zowat niks mag, bij het minste of geringste door veel media wordt aangevallen en dringend meer agenten en minder administratie-waterhoofd-ambtenezen nodig heeft.

   * Het onderwijs dat zó verloederd is dat meer dan 20.000 Nederlandse kinderen in Vlaanderen naar school gaan.

   * Het zich niet WILLEN aanpassen aan ons van vooral primitief-islamitische import, die intussen ook nog denkt dat ze “Übermenschen” zijn en wij dhimmi’s, dus een soort “Untermenschen”.

   * het Nederlandse sociale systeem, waarop door uit de neus vretende import een veel te groot beroep wordt gedaan. Zodat het binnen afzienbare tijd niet meer door werkend Nederland opgebracht kan worden.

   

  Maar de zich progressief noemende media hebben het venijnige kommentaar natuurlijk al klaar.  Het wordt met uitgestreken smoel door die dubbelmoraal-gluipers op TV, radio en in nieuwsbladen aan Henk en Ingrid opgedrongen. Veelal door Hannes Halvewaarheidverteller en Gijs Geselekteerdeinfogever…..

  Het is gewoonweg om te kotsen.

  En het centrum van al dat gegluip, gestook en gekonkel? Dat zit in Drugsdorp aan de Amstel.

   

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Nog1

  Eh…de PVV is toch geen land maar een partij?

 3. marienepien

  Dat is nu juist mijn punt waarom ik Brinkman zo een smerige rat vind. Zegt ook veel over de fractieleden met hem mee gaan. Er zullen veel mensen het prachtig vinden omdat ze Geert Wilders helemaal niks gunnen, maar ik vind het echt een gigantische klote streek. Vind het ook een hele grote schoffering richting al die PVV stemmers in de provincie Noord Holland.

   

  Ik zou er ook nog maar niet vanuit gaan dat Brinkman het kabinet blindelings zal gaan steunen ….

   

   

   

 4. Ventilator

  @nog1 en wat probeer jij nu te zeggen?

   

 5. pieter g

  citaat:

  Dat wordt partijleider Geert Wilders hoogstpersoonlijk in de schoenen
  geschoven. Hem wordt door diverse Statenleden uit het land verweten dat
  hij de fracties heeft laten stikken nadat de stemmen voor de Eerste
  Kamerverkiezingen binnen waren. „Ik stel het niet op prijs als de
  partijtop nu ineens zou gaan bellen terwijl we maandenlang niets van ze
  hebben gehoord”, aldus een anonieme bron.

  ———————————————————

  En deze op mij nogal vergaande, speculatieve veronderstellingen volgens één anonieme bron?

  Diverse statenleden zitten vol verwijten. Nou nou.

  Lijkt me tamelijk overdreven allemaal. Maar goed, na een goede basis cursus en PVV richtlijnen lijkt me zelfredzaamheid een belangrijke kwaliteit voor bestuurders. En eventuele back up als er problemen zijn.

  Maar je kan niet verwachten dat Landelijk bestuur of Geert Wilders persoonlijk zich continu bezighoud met provinciale kwesties. Die heeft toch echt wel wat beters te doen zeg.

  Het lijkt me eerder een zoveelste poging om zand in de PVV machine te gooien.

 6. Johnathan

  Nu wat meer bekend is geworden over het vertrek van Brinkman, kun
  je niet anders vaststellen dat hij de PVV uit is gewerkt door ….
  inderdaad Martin Bosma.
  Die heeft Brinkman keer op keer in de fractie geschoffeerd, totdat er voor hem geen andere keuze meer bleef dan op te stappen.

  Geert
  Wilders heeft de zijde van Bosma gekozen. Dat zou wel eens een hele
  dure fout kunnen zijn. Want het zou zomaar kunnen dat niet alleen de
  Noordhollandse statenfractie zich solidair toont met Brinkman. Ook in
  andere provincies heeft hij medestanders

 7. Johnathan

  Nu wat meer bekend is geworden over het vertrek van Brinkman, kun
  je niet anders vaststellen dat hij de PVV uit is gewerkt door ….
  inderdaad Martin Bosma.
  Die heeft Brinkman keer op keer in de fractie geschoffeerd, totdat er voor hem geen andere keuze meer bleef dan op te stappen.

  Geert
  Wilders heeft de zijde van Bosma gekozen. Dat zou wel eens een hele
  dure fout kunnen zijn. Want het zou zomaar kunnen dat niet alleen de
  Noordhollandse statenfractie zich solidair toont met Brinkman. Ook in
  andere provincies heeft hij medestanders

 8. Ventilator

  @Jan:

   

  Doe jij nu een poging om Wilders te vergelijken met Brinkman? Gimme a break! 

 9. fris4ever

  Het persoonlijk belang laat Brinkman zwaarder wegen dan het partijen landsbelang. Een klassieke fout. Daarmee is voldoende gezegd over het besluit van Brinkman; roekeloos en narcistisch. De man wist waar hij aan begon toen hij op de PVV-lijst ging staan, kende de standpunten van Wilders, de verhoudingen in de partij en het gebrek aan partijdemocratie. Zijn verzet tegen de PVV-website voor Oost-Europeanen die overlast veroorzaken is niet goed te begrijpen en komt als mosterd na de maaltijd. Het MOE-landers meldpunt had door de overheid zelf opgericht moeten worden. Als een regering een radikaal nieuw beleid invoerd tav buitenlanders dan is het van een grenzeloze minachting naar het Nederlandse volk getuigend als ze niet zelf eerst de gevolgen van dat beleid willen monitoren door een meldpunt opterichten, de PVV doet eigenlijk wat het Mnisterie van socialezaken en werkgelegenheid had moeten doen

   

 10. nick

  @ Johnathan, aangezien je het zelfde verhaal hebt gepost als bij een ander item krijg je van mij de zelfde reactie;

   

   Nee, Johnathan, foute conclusie, Brinkman schoffeerde keer op keer Wilders en de fractie en werd daar op terecht gewezen door Bosma. Je moet de boel niet gaan omdraaien.

  Brinkman was altijd zichtbaar voor zichzelf aan het lobyen en kan heel manipulerend en intimiderend overkomen. Zwakke broeders waren en zijn, zijn prooi. De fractie van de provincie N.H.  heeft hij daar zelf op die kwaliteiten geselecteerd, dat zegt genoeg! Wat ook wat zegt zijn zijn z.g. medewerkers, heb je ze gezien, het jongerenpartij meisje en nog een medewerkster meisje van de provincie NH. Ook Eshan Janie heeft zijn heil gezocht bij Brinkman, waarschijnlijk door hem valse beloftes te doen over een toekomst bij de partij Brinkman….

  Nee Johnathan, je poging lijkt op niets, Brinkman is de zwakke schakel. Wilders heeft alle moeite gedaan om hem erbij te houden maar Brinkman heeft doelbewust gebroken en zoekt nu naar andere zwakke broeders die hij kan manipuleren ter meerdere eer en glorie van deze “Scar” van de PVV.

   

   

 11. exter

  Brinkman een man zonder doorzettings vermogen ,en haantjes gedrag,waarom nu ,waarom niet even wachten tot ze in het katshuis klaar zijn,met zo iemand in de factie heb je geen vijanden meer nodig,en dan heeft hij het moeilijk zoals hij zegt in de kamer gisteren, en is hij moe na zo,n zware dag ,dat gaat niet in je kouwe kleren zitten, trap er niet in, uitgekookt ,want dan ga je zeker niet na z,on lange dag savonds laat  bij die linkse ratten op bezoek Paul & Witteman.

 12. Ventilator

  Zo de linkse extremisten van Joop.nl  zijn wel flink aan het – uitdelen geslagen hier. Hilarisch! 

 13. West Fries

  Als dit doorgaat tewijl 11 provincies solidair zijn met Geert is dit gewoon kiezersbedor dus geef je zetell op en ga wqeer achter de aanrecht staan en vang ook nog je wachtgeld!

 14. West Fries

  Dit kunnen ze toch echt niet maken,dan zullen ze wel hun termijn uit moeten dienen want de volgende op de lijst is Arie-Wim Boer!!

 15. Rechtse Rakker

  Je afscheiden van een partij, terwijl je wel in de kamer blijft zitten hoort sowieso niet te mogen. Een kamerlid komt onder de paraplu van een partij de kamer binnen en dient binnen de kamer dan ook voor die partij uit te komen! Uitzondering is natuurlijk de enkeling die voldoende voorkeursstemmen heeft om op eigen kracht de kamer in te komen. 

   

  Hetzelfde gold uiteraard in het verleden ook voor Wilders zelf. Uiteraard heb ik wel meer sympathie voor Wilders, omdat die inhoudelijk echt een ander verhaal had dan de bestaande partijen. Bij Brinkman merk ik daar weinig van. Maar je hebt gelijk, het hoort beiden niet te mogen!

 16. Jan

  Hoeveel voorkeurstemmen had Wilders toen hij zijn zetel van de VVD meenam? In ieder geval ook niet genoeg om op eigen kracht in de kamer te komen.

 17. Siphra

  Het praatje van Brinkman, dat hij het meldpunt MOE landers (ipv.
  Polenmeldpunt, wel zuiver blijven a.u.b.)  
  denigrerend vindt, deugt gewoon niet.

  Volgens Eric Vrijsen:  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/333889/Brinkman-ineens-politiek-correct-Dat-gaat-niet.htm

  Brinkman eiste dat de fractie meteen over zijn mail
  vergaderde. Geert Wilders wilde dat doen, maar pas ná een coalitieakkoord over
  de bezuinigingen. Dat vond Brinkman onacceptabel.

 18. Ventilator

  Wat een vuile rat is het toch ook die Brinkman  met al die meisjes van net 18 om zich heen (persconferenrtie) zoals Jacky Stevens (boehoee ik wil een jongerenafdeling)..

  Dus 5 zetels van de PVV in de Statenfractie die zij hebben gekregen DANKZIJ Geert Wilders vertlatren nu deze fractie onder een andere naam olv een rat die nog niet eens en stoelpoot in de 2e kamer had (18.000 voorkeursstemmen)

   

  Echt, die Brinkman is als een echte crimineel bezig en moet berecht worden. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.