Iran: ‘Ja, wij helpen Assad. Hoezo?’

Iraanse troepen in Syrië. 

Iran geeft toe dat het troepen heeft gestuurd naar Syrië:

Iran confirmed Sunday that it has, as previously speculated, sent troops to aid President Bashar Assad’s crackdown on pro-democracy protesters in his country. The United Nations and human rights groups estimate that over 13,000 people have been killed in Syria since the uprising began in March 2011 – 9,200 of them civilians.

Blijkbaar had Assad nooit zoveel onschuldige burgers kunnen afslachten zonder de hulp van de gekke ayatollahs.

De commandant van de Iraanse Republikeinse Garde zegt echter dat dit onzin is. “Als onze troepen zou de slachting twee keer erger zijn geweest”, aldus Ismail Qa’ani.

Ja hoor, daar trappen we wel in. Klinkt volstrekt logisch: Iran stuurde troepen om een humanitaire ramp te voorkomen

Aangezien Iran nu dus een proxy-oorlog aan het uitvechten is vraag ik me af hoe lang het westen nog kan blijven toekijken. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Marcel

  Hans_VS met uw misplaatste schaamte.

   

  Het gaat de rebellen daar niet om democratie, ze willen de sharia invoeren daar. Democratie is de weg, de sharia het doel.

   

  Onder Assad was Syrië een veilig land voor Christenen en Alevieten. 

   

  Verder weten we allemaal dat islamisten hun hand er niet voor omdraaien om hun eigen vrouwen en kinderen op te offeren voor het hogere doel bij hun acties zoveel mogelijk burgerdoden proberen te maken om dit d.m.v. propaganda uit te buiten.

   

  Deze demonstranten zijn net zo vreedzaam als die in Libië, waar onze eigenste Mark Rutte een illegale aanvalsoorlog gesteund heeft om de radicale islam daar in het zadel te helpen.

   

  Ik schaam me voor wat Mark Rutte gedaan heeft, en begrijp werkelijk niet dat u zich schaamt dat ze elkaar daar afmaken. Laat ze maar lekker hun gang gaan daar en viva Assad. 10X liever dat ze dat daar doen dan dat ze hiernaartoe komen om hier -voorzien van een gratiesj huis en gratiesj geld- hun dispuut voort te zetten.

   

  Als u zich schaamt voor al dat geweld waarom begint u dan zelf niet een strijd tegen geweld tegen vrouwen, homo’s, en christenen in bijvoorbeeld Amsterdam ? Dat zou meer voor de hand liggen als uw pathetische schaamte.

 2. Hans_VS

  Wat voor een wereld leven wij in waar duizenden burgers (inclusief kinderen) vermoord kunnen worden en er werkelijk geen haan naar kraait (op een manier die dan ook enige betekenis heeft)?!…

   

  Kan deze wereld echt alleen op gang komen als het zo erg is geworden zoals Rwanda destijds?!…

   

  Personelijk schaam ik mij kapot dat dit gebeurt terwijl ik een volwasen burger in deze wereld ben!…

 3. ALIChurchill

  In Syrië heb je 3 belangrijke religieuze groepen. De soennieten maken ongeveer 74% van de bevolking uit. De Sjiieten ongeveer 13% en de christenen ongeveer 10%. Het conflict dat in Syrië speelt is een religieus conflict tussen de sjiietische machthebbers en de soennitische meerderheid. Hierbij kiezen de meeste christenen eieren voor hun geld, en steunen de sjiitische machthebbers.

   

  Het conflict wordt gevoed door financiële- en militaire hulp vanuit het buitenland. Zo steunt Iran (zelf sjiitisch) de sjiitische machthebbers en steunt Saudie-Arabië (zelf soennitisch) de soennitische meerderheid. Het westen is naïef als ze denken dat dit conflict opgelost kan worden door een kant te kiezen en (militair) in te grijpen. Dezelfde fout hebben ze gemaakt in Libië. Daar is het nu nogsteeds een chaos.

   

   

 4. Karl Kraut

  Een Israëlische site beweert dat dat op een Iraanse site gestaan zou hebben—en dat het er nu niet meer op staat. Ze hebben dus niet eens een screenshot gemaakt, toen het er wel opstond. Sterk. Maar goed, de bron zal dus wel een salafistenclub in Londen zijn.

 5. Nog1

  Heel lang. Kijken is goedkoper dan meedoen, en we zijn volkomen blut.

 6. cmsuijkerbuijk

  “Aangezien Iran nu dus een proxy-oorlog aan het uitvechten is vraag ik me af hoe lang het westen nog kan blijven toekijken.”

  Nét zo lang als er een rabiate lafaard en Israël-hater in het Witte Huis zetelt!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.