Arbeidsmigranten straffen, uitvreters belonen: dat is de PvdA

Foto:

De Partij van de Arbeid heeft weer eens een plan: het moet vooral moeilijker gemaakt worden om, als je naar Nederland komt, je eigen broek op te houden.

Van de PvdA moeten er weer kruiwagens vol nieuwe regeltjes komen om iedereen het leven zuur te maken. Dit is een partij die zo veel mogelijk kansarme immigranten naar Nederland wil halen, en de belastingbetaler opzadelt met de rekening van “gratis” taalcursussen en uitkeringen en meer van dat fraais. Maar migranten die hier komen om hard en eerlijk werk te verrichten, die krijgen van de PdvA niets anders dan een rotschop tussen de ribben.

Het meest absurde uit het PvdA-plan is nog wel dit: uitzendbureaus moeten verplicht worden werknemers Nederlands te leren als ze langer dan drie maanden in dit land verblijven. Van arbeidsmigranten mag verwacht worden dat ze een basisniveau Nederlandse taal machtig zijn, meent de PvdA.

Hoezo? Wat kan ons dat nou schelen? Er zijn exact twee dingen die ik verwacht van een arbeidsmigrant: dat hij zijn eigen broek ophoudt en dat hij zich aan de wet houdt. Als hij dat allebei prima kan zonder Nederlands te leren dan heb ik geen enkel probleem met hem. En wat voor absurditeit is het dat zijn uitzendbureau het moet betalen? Hij wil hier toch komen werken? Als hij Nederlands wil leren – en nogmaals, dat hoort zijn keuze te zijn – dan betaalt hij dat maar zelf.

Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat zijn werkgever méér aan hem heeft als hij Nederlands spreekt, en aanbiedt om de taallessen deels of geheel voor hem te bekostigen. Maar dat is een afspraak die werkgever en werknemer onderling maken, uit vrije wil. Daar heeft de overheid geen fluit mee te maken. Dat is echter precies waar het om gaat: de PvdA wil de overheid overal maar binnen wurmen. Het ware doel is om arbeidsmigranten in te pakken in zo veel regelgeving dat ze veel te duur worden om nog aan te nemen. Dat is de verborgen intentie: protectionisme van de eigen markt.

Kleinzielig en kortzichtig, precies zoals men van de PvdA mag verwachten. Ze willen iedereen in het keurslijf van algemeen verbindende CAO’s en eindeloze regeltjes stoppen. Dat houdt de ambtenaren ook bezig. Daarnaast vindt de PvdA het maar wat fijn als immigranten moeilijk aan werk komen. Dan blijven ze “zielig”… en blijven ze op de PvdA stemmen.

Er is een alternatief, maar helaas blijven de andere gevestigde partijen muisstil. Die zien wat de PvdA doet ook wel zitten, namelijk. Nee, het alternatief waar ik op doel wordt alleen verkondigd door de Libertarische Partij. Deze partij, mijn partij, is heel duidelijk: een werkgever moet vrij zijn om in dienst te nemen wie hij wil. Daar gaat de staat niet over.

Hoe absurd is het eigenlijk wel niet dat een Pool of een Duitser een vergunning nodig hebben om hier te mogen werken? Is het soms een groot privilege om hier belasting af te mogen staan? Natuurlijk, als een migrant de wet overtreedt is hij niet meer welkom. Als hij zijn baan verliest hoeft hij niet op een uitkering te rekenen. Maar laten we het niet onmogelijk maken om werk te vinden!

Ik ben een libertariër, en ik gun iedereen die hier komt om eerlijk en hard te werken het allerbeste dat ons land te bieden heeft. De PvdA gunt iedereen die hier komt een leven van reddeloze armoede, zodat men maar voor altijd afhankelijk blijft van de PvdA. De rest van de partijen staat die walgelijke manier van optreden oogluikend toe. Wat mij nog wel het meeste verbaast is dat mijn collega Tim Engelbart vandaag de behoefte voelde om de Libertarische Partij tot “sekte” uit te roepen in een artikel op deze site.

Als ik één politieke sekte ken in Nederland, dan is het de incestueuze ons-kent-ons eliteclub van de PvdA wel. Laat je licht daar eens over schijnen, Tim. En overweeg een stem op de Libertarische Partij – want de VVD doet stilletjes lekker mee met de salonsocialisten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!