Arbeidsmigranten straffen, uitvreters belonen: dat is de PvdA

De Partij van de Arbeid heeft weer eens een plan: het moet vooral moeilijker gemaakt worden om, als je naar Nederland komt, je eigen broek op te houden.

Van de PvdA moeten er weer kruiwagens vol nieuwe regeltjes komen om iedereen het leven zuur te maken. Dit is een partij die zo veel mogelijk kansarme immigranten naar Nederland wil halen, en de belastingbetaler opzadelt met de rekening van “gratis” taalcursussen en uitkeringen en meer van dat fraais. Maar migranten die hier komen om hard en eerlijk werk te verrichten, die krijgen van de PdvA niets anders dan een rotschop tussen de ribben.

Het meest absurde uit het PvdA-plan is nog wel dit: uitzendbureaus moeten verplicht worden werknemers Nederlands te leren als ze langer dan drie maanden in dit land verblijven. Van arbeidsmigranten mag verwacht worden dat ze een basisniveau Nederlandse taal machtig zijn, meent de PvdA.

Hoezo? Wat kan ons dat nou schelen? Er zijn exact twee dingen die ik verwacht van een arbeidsmigrant: dat hij zijn eigen broek ophoudt en dat hij zich aan de wet houdt. Als hij dat allebei prima kan zonder Nederlands te leren dan heb ik geen enkel probleem met hem. En wat voor absurditeit is het dat zijn uitzendbureau het moet betalen? Hij wil hier toch komen werken? Als hij Nederlands wil leren – en nogmaals, dat hoort zijn keuze te zijn – dan betaalt hij dat maar zelf.

Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat zijn werkgever méér aan hem heeft als hij Nederlands spreekt, en aanbiedt om de taallessen deels of geheel voor hem te bekostigen. Maar dat is een afspraak die werkgever en werknemer onderling maken, uit vrije wil. Daar heeft de overheid geen fluit mee te maken. Dat is echter precies waar het om gaat: de PvdA wil de overheid overal maar binnen wurmen. Het ware doel is om arbeidsmigranten in te pakken in zo veel regelgeving dat ze veel te duur worden om nog aan te nemen. Dat is de verborgen intentie: protectionisme van de eigen markt.

Kleinzielig en kortzichtig, precies zoals men van de PvdA mag verwachten. Ze willen iedereen in het keurslijf van algemeen verbindende CAO’s en eindeloze regeltjes stoppen. Dat houdt de ambtenaren ook bezig. Daarnaast vindt de PvdA het maar wat fijn als immigranten moeilijk aan werk komen. Dan blijven ze “zielig”… en blijven ze op de PvdA stemmen.

Er is een alternatief, maar helaas blijven de andere gevestigde partijen muisstil. Die zien wat de PvdA doet ook wel zitten, namelijk. Nee, het alternatief waar ik op doel wordt alleen verkondigd door de Libertarische Partij. Deze partij, mijn partij, is heel duidelijk: een werkgever moet vrij zijn om in dienst te nemen wie hij wil. Daar gaat de staat niet over.

Hoe absurd is het eigenlijk wel niet dat een Pool of een Duitser een vergunning nodig hebben om hier te mogen werken? Is het soms een groot privilege om hier belasting af te mogen staan? Natuurlijk, als een migrant de wet overtreedt is hij niet meer welkom. Als hij zijn baan verliest hoeft hij niet op een uitkering te rekenen. Maar laten we het niet onmogelijk maken om werk te vinden!

Ik ben een libertariër, en ik gun iedereen die hier komt om eerlijk en hard te werken het allerbeste dat ons land te bieden heeft. De PvdA gunt iedereen die hier komt een leven van reddeloze armoede, zodat men maar voor altijd afhankelijk blijft van de PvdA. De rest van de partijen staat die walgelijke manier van optreden oogluikend toe. Wat mij nog wel het meeste verbaast is dat mijn collega Tim Engelbart vandaag de behoefte voelde om de Libertarische Partij tot “sekte” uit te roepen in een artikel op deze site.

Als ik één politieke sekte ken in Nederland, dan is het de incestueuze ons-kent-ons eliteclub van de PvdA wel. Laat je licht daar eens over schijnen, Tim. En overweeg een stem op de Libertarische Partij – want de VVD doet stilletjes lekker mee met de salonsocialisten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Jason

  Voor socialisten zou dwangarbeid moeten gelden, leren ze ook eens, dat zij voor het geld wat zij met bakken tegelijk willen gaan verspillen, eerst eens moeten verdienen (als zij dat tenminste kunnen.) De PVDA is een partij die op kosten van andere goede sier gaat maken en andere de rekening laten betalen , onder het mom van solidariteit. Het socialisme, dat nog nooit iets goeds voor dit land heeft voortgebracht, moest bij de wet verboden worden. Het is beter te zuchten onder het juk van rechts dan dat van links, want dan lopen er in ons land van een enkele asielzoeker de hele club van opa,s en oma,s, ooms en tantes rond die aangetrokken door de goede voorzieningen hier een leven leiden , waar zij in het thuisland alleen maar van kunnen dromen.

   

  @Donnie

   

  Wat doen wij nu met die kennis , of wil je tonen dat je ons , net zo als veel socialisten, een leuk verhaaltje wil vertellen

   

 2. Donnie

  “Dit is een partij die zo veel mogelijk kansarme immigranten naar
  Nederland wil halen, en de belastingbetaler opzadelt met de rekening van
  “gratis” taalcursussen en uitkeringen en meer van dat fraais.”

   

  Waar kan ik dat terug vinden? Het PvdA programma van de jaren 80? Van links tot rechts hebben de partij nu in hun programma staan en/of als standpunt in gemeenschappelijke vergaderingen opgenomen dat alle immigranten de taal op tenminste een basis niveau dienen te leren omdat anders de kans op ontwrichting te groot is (aan de zijlijn blijven staan etc.). Die taalcursus moet de immigrant ZELF BETALEN maar hij kan wel een sociale lening aanvragen (alles terug betalen binnen 10 jaar, naar draagkracht). Bijstand krijg je als immigrant niet tenzij je een vergunning voor onbepaalde tijd hebt (en daarvoor moet je Nederlands op A2 niveau spreken). EU burgers zijn vrijgesteld van taaleisen, vandaar dat oa de PvdA de leerplicht wou/wil aanpassen zodat ook EU burgers die hier langer verblijven en werken de taal moeten leren en niet na 6 maanden arbeid recht op een uitkering krijgen (waar de niet EU migrant dit dus niet heeft, die krijgt geen uitkering in zijn schoot geworpen).  Vrijheid is prachtig maar niet eens heel eenvoudig Nederlands kunnen spreken is toch een grote risco factor (zie verledencmet gastarbeiders etc.).

  De PvdA is TEGEN kansarme immigratie zoals alle andere partijen! Ze steunen het examen buitenland (taalniveau A1), 100% duurzaaminkomenseis en verplichte inburgering (anders geen vergunning onbepaalde tijd en boetes).Partijen als CDA, VVD en PVV willen de eisen nog verder opschroeven zoals terug naar de 120% inkomenseis (mag niet vanwege EU verdragen). Sla de programma’s er maar op na en belangrijker/overtuigender nog de kamer stemmingen en vergaderingen over dit onderwerp!

  Wat migratie cijfers (CBS 2009, inmiddels is de emigratie toegenoemen waarvan 2/3 buiten NL geboren):
  Immigratie gesorteerd op geboorteland of herkomstgroep:

  Totaal: 146.000 immigranten.

  Niet westers: 53.000 (36%) geboren of 56.000 (38%) als herkomstgroep.

  EU: 51.000 (35%) of 53.000 (36%) als herkomstgroep.

  Nederlands: 28.000 (19%) of 23.000 (15%) als herkomstgroep.

  Overig westers: 15.000 (10%) of 14.000 (10%) als herkomstgroep.

   

  Onder deze 146 duizend immigranten zijn 8.000 toegelaten asielzoekers en 8.000 afgewezen asielzoekers, 20.0000 gezinsmigranten (waarvan de helft partner van een autochtoon en 4000 baby’s, rest is partner van allochtoon, kennismigrant, asielzoeker etc.). De rest van die 146, ruim 100 duizend zijn dus Studie, werk en EU immigranten!!

   

  Emigratie naar herkomstgroep:

  Totaal: 112.000 emigranten

  Niet westers: 29.000 (26%) of 36.000 (32%) als herkomstgroep.

  EU: 31.000 (28%) of 35.000 (31% ) als herkomstgroep.

  Nederlands: 40.000 (36%) of 28.000 (25%) als herkomstgroep.

  Overig westers: 12.000 (11%) of 13.000 (11%) als herkomstgroep.

  Van de emigranten is 2/3 buiten NL geboren, 1/3 hier (waarvan 1/3 allochtoon).

  60% van de migranten remigreert.

 3. Marcel

  Het is de nieuwste rage onder reageerders geloof ik FritsB.

  Ik kom veel meer van dat soort gestoorde comments tegen op sites waar je kunt reageren de laatste 2 weken. Ik zie ook geen reclamefilmpjes, gewoon je browser zo instellen dat hij pop-ups en adds blokkeert. Schijnt echt veeeeels te moeilijk te zijn voor de gemiddelde internetter.

   

  Mooiste reactie was nog op spits, ging over onveilig internetnankieren. Was allemaal de schuld van anderen, en kan dat #$%@filmpje niet weg ? Tsja als je niet eens je eigen computer in kunt stellen om ongewenste content te blokkeren …

 4. Frits B

  U ziet meer dan ik. Welk filmpje? 

 5. gong68

  Die reclame van HP is zeer irritant. Elke keer dat filmpje in beeld…

 6. Eurofoob

  Zo te lezen past jouw besef van de sociale ontwrichting, die veroorzaakt wordt door de ongebreidelde import van goedkope arbeidskrachten,in een niet al te groot luciferdoosje..Ga maar eens kijken op een paar grote bouwplaatsen.Je zult ervan versteld staan hoe weinig Nederlanders je tegenkomt.Die zijn veels te duur en zitten inmiddels achter de geraniums.Met dank aan mensen met ideên zoals jij,Arrogander Peggold,Mark Rutte en nog een paar van die sukkels.

 7. Jaantje

  Nadat er protest klonk in Nederland en dat te zien was in het stemgedrag,dat was echt niet alleen omdat sommige groepen slecht Nederlands of helemaal niet spraken.

  Het was een protest meestal van de gewone werkende mensen,er was geen werk,grote steden hebben een huisvestings probleem,scholing is achteruit gegaan enz.

   

  Volgens mij hebben we geen immigranten meer nodig ,hebben zelfs een overschot.

  Of probeert men nu de te vertellen dat er verschil is tussen de immigranten groepen?discriminatie?

  Er is geen verschil:hebben namelijk allemaal een huis nodig, of word de plaats op de wachtlijst nu beter?

  Stoppen met die arbeidsimmigranten,grenzen dicht,het maakt niet uit waar ze vandaan komen,we zijn een te klein land voor deze ongein.

  Welke gek doet dat nou om Nederland steeds maar weer als immigratie land te promoten?

  Lijkt wel of het MOET,eerst kansloze,dan vluchtelingen dan hoger opgeleiden,dan oostblokkers voor in de tuinbouw,dan weer voor de zorg enz

  Gaan Nederlanders niet naar school ofzo?staan we bekend als Sukkels?sukkels die niets maar dan ook niets kunnen?en er de hele dag buitenlandse “hulp”nodig hebben?

   

   

 8. Jaantje

  hulp bij* nodig hebben?

 9. Donnie

  “Wat doen wij nu met die kennis , of wil je tonen dat je ons , net zo als veel socialisten, een leuk verhaaltje wil vertellen” Noemt u mij nu socialist? Ik stem geen PvdA noch SP.  Al zie ik ze wel als aardig bondgenoot in een centrum links (progresieve) coalitie. Wat ik wil zeggen is dat veel mensen blijkbaar totaal geen weet hebben van ten eerste de migratie feiten (wetgeving en wie er nu hier binnen komt en vertrekt) én geen weet hebben van waar de partijen nu voor staan. Van links tot rechts hammert men al jaren op integeren: taal taal taal taal, meedoen en in eigen onderhoud voorzien. Al wil rechts daar verder in door gaan dan links (die toegelaten asielzoekers minder hard duizenden euro’s aan scholingskosten etc. wil laten ophoesten maar nog steeds naar vermogen wil laten bijdragen en de verantwoordelijkheid bij de migrant wil leggen).

  “Volgens mij hebben we geen immigranten meer nodig ,hebben zelfs een overschot.” Vertel dat de VVD en werkgeverslobby. Werk en studie zijn wel de voornaamste migrantenstromingen.

   

  “Of probeert men nu de te vertellen dat er verschil is tussen de immigranten groepen?discriminatie?”

  Grofweg wel zou ik zeggen, de doorsnee Pool is anders dan de doorsnee Canadees, Chinees, Turk etc. Maar uiteindelijk gaat het om het individu: wat zijn zijn drijfveren, hoe bereid is men te integreren, wat voor arbeidsmentaliteit heeft hij, wat voor talenknobbel, orthodox gelovig, losjes gelovig of helemaal niet  etc.

  “Er is geen verschil:hebben namelijk allemaal een huis nodig, of word de plaats op de wachtlijst nu beter?”  Dat ligt er aan: er kunnen meer mensen in één woning wonen. De mmigrant trekt wellicht in bij eeh (autochtone) partner, men huurt hier tijdelijk een kamer of appartment ivm studie of werk, een kennismigrant komt een paar jaar hier wonen voor specialistisch werk samen met zijn partner en kinderen (die zijn dan “gezinsmigranten”) enzovoort.

  Mij lijkt het simpel: probeer vacatures met eigen inwoners te vervullen, daarna met andere Europanen, daarna van buiten de EU (voor kenniswerkers geld dat al: de werkgever moet aantonen dat de vacature niet binnen de EU vervuld kan worden en er dus noodzaak tot import van buiten is). Van iedere inwoner van Nederland mag je verwachten dat hij tenminste een basiswoordenschat Nederlands spreekt. Kun je verder uit de voeten met een andere wereld taal als Engels? Top, dat kun je hier makkelijk gebruiken maar tenminste op A1-A2 (=basis) niveau Nederlands praten lijkt mij wel zo makkelijk in het dagelijksleven. Dat je naar kunnen zelf verantwoording neemt voor je inkomen, verdere taalontwikkeling etc. En daar heb je geen betuttelende overheid bij nodig (immigranten moet nu door allerlei hoepeltjes springen, wat vooral betekent dat je de staat de nodig eurootjes aan leges moet betalen voor diverse dingen… ). Helaas willen partijen alshet CDA en VVD nog meer regeltjes, bureacratie en dus ook leges opwerpen. Een stok achter de deur voor hen die na verblijf hier aantonen amper of niet te wllen participeren (werk, taal). Gelukkig dat van links tot rechts de politiek het daar wel over eens is.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.