De Uitzondering

Ik hoorde het weer, vandaag. Dat rare excuus voor terreurdaden in naam van de Islam. “Het zijn de uitzonderingen, en dat moet je niet de islam aanrekenen.”

Het is verdomd irritant, als je bloed gaat koken. Zeker op een warme dag als deze. Een dag waarop je had voorgenomen om zo tegen het eind van de middag eens een kalm en kabbelend artikeltje te plaatsen. Maar nee, zelfs op een zonnige dag, in het park of op het terras, kan je niet aan ontsnappen aan de Religie van de Vrede.

Je zit daar met je pilsje, en je moet horen hoe mensen die niets van politiek (of religie) snappen elkaar bevestigen in linkse vooroordelen. Want “het is allemaal de schuld van het Westen” (letterlijk citaat!) en “de echte islam is heel vreedzaam” (ook een letterlijk citaat) en “het is een verrijking voor ons land” (ja, ook deze is letterlijk—en vooral amusant, want uitgesproken door een vrouw zonder hoofddoek, met een glas wijn in de hand).

Tja. Een verrijking. Eigenlijk vreedzaam. En alle nare gebeurtenissen zijn uitzonderingen. Dat is de standaardhouding in dit land, lijkt het wel. En iedereen die kritiek levert op dat verhaal is gewoon een soort nazi. En ik snap dat niet. Ik word er kwaad van. Want als een hindoeïst of een Boeddhist over de schreef gaat, en dan probeert weg te komen met religie als excuus, dan gaat die vlieger mooi niet op. Waarom moeten we dan wel opeens stil zijn en alles gedogen wanneer moslims de beest uithangen? Is het excuus “allah beveelt het” soms een universele vrijbrief?

Vergeef me, ik kom wellicht nogal kwaad over. Het is niet mijn bedoeling uw humeur te verpesten, maar het is frustrerend, die typische Oost-Indische doofheid van politiek correct Nederland.

Mijn punt is dit: het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die kerken opblazen in Nigeria. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die Kopten willen uitroeien (“als ratten”) in Aegypte. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die musea in puin leggen in Caïro. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die archieven verwoesten in Timbuktu. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die eeuwenoude kunst vernietigen in Afghanistan. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die zich zelfs in de landen waar ze nieuwkomers zijn niet gedragen als gasten, maar als bezetters. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die een spoor van dood en vernietiging achterlaten, overal waar ze komen.

Het zijn enkel de aanhangers van de “Religie van Vrede” die dat doen.

Dat zijn wel verdacht veel uitzonderingen, eigenlijk. Je zou bijna zeggen dat de uitzonderingen de regel zijn. Maar dat is nou net wat je niet mag zeggen. Omdat men blijkbaar in alles een uitzondering máákt, wanneer het om de islam gaat. En het gros der mensen accepteert dat zonder enige terughoudendheid.

Ik concludeer dat gezond verstand in Nederland óók een uitzondering is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

37 reacties

 1. Peter Pan

  .

  [Ben je door de warmte je pilletje vergeten??]

   

  Ik vind dit wel humoristisch, maar kunt u er nu echt geen inhoudelijke reactie uit persen. Stel eens een leuke vraag en stap af van dit kinderlijke niveau. Een ander belachelijk maken doet uw christendom geen goed. Hak mij dan met argumenten de pan in.

 2. Jan Van

  Graag toch een wat ander taalgebruik, aub.

  Het is een goed streven de ideologie achter de achterlijkheid van Islamieten te veroordelen/aan te vallen/te verketteren maar ik zou dat liever zo niet zien/horen over álle Islamieten/moslims.

  Dank u.

 3. Peter Pan

  .

  [Ik word helemaal mesjogge van al die semi wetenschappelijke reacties.]

   

  Goed, ik pak de handschoen op. Geeft u eens een wetenschappelijk onderbouwde reactie op mijn theoriën.

 4. Jan Van

  Ben je door de warmte je pilletje vergeten??

 5. sprx

  Het is ook verdomd fijn dat het rammeledan is nu het zo warm is, dan blijf je verschoond van islamitische terreur in zwembad en het park, OLS hier in flevopark gebruikelijk is helaas.
  Maar we genieten er nu, even van dat de kankerislamieten er niet zijn 😉

 6. sprx

  Al 1400 jaren uitzonderingen……sic!

 7. Peter Pan

  .

  [Tsjeeezus Pan.

  Doe es effe normaal.

  Ik word helemaal mesjogge van al die semi wetenschappelijke reacties.

  En je site is door die 26 steunkleuren ook nauwelijks leesbaar.

  U is een tikkie OTT]

   

  U bent vrij om te gaan en staan waar u wilt. Er is genoeg belangstelling voor mijn site. Ook u bent hier weer masochistisch aan het klagen over ‘mesjogge’ en ‘nauwelijks leesbare kleuren’. Probeer ook eens inhoudelijke kritiek te leveren en laat u niet altijd door anderen vermaken.

 8. Peter Pan

  .

  Neen waarde vrind, dat is stemming kweken. Wees dan fair en strijd met mij op basis van argumenten. Wees niet laf en toon een open karakter, indien aanwezig.

 9. Pierre Lebon

  Tsjeeezus Pan.

  Doe es effe normaal.

  Ik word helemaal mesjogge van al die semi wetenschappelijke reacties.

  En je site is door die 26 steunkleuren ook nauwelijks leesbaar.

  U is een tikkie OTT

 10. Peter Pan

  .

  [Want het is ‘een verrijking voor ons land‘ (ja, ook deze is letterlijk—en vooral amusant,

  want uitgesproken door een vrouw zonder hoofddoek, met een glas wijn in
  de hand).]

   

  Zelfs als blanke vrouwen hunkerend naar sadisme het kwijlend uitspreken, vat u het nog niet. Islam is het verloren gedeelte van onze identiteit. Het masochisme van onze christelijke cultuur heeft met de ineenstorting van de verzuiling, de kerk, haar sadistische tegenpool verloren. Zij is haar anker in de ruimte kwijt. Thans is zij een nietszeggend punt in de ruimte dat geen richting kan bepalen.  

   

  Masochisme heeft geen enkele betekenis zonder sadisme. Dit zult u in Japan daarom niet tegenkomen, want daar bestaat geen christelijke cultuur. Dus ja het is werkelijk ‘een verrijking voor ons land‘. Men is zo eerlijk maar u vat het niet:

   

  Sadisme (islam) –<– SM-dyade –>– (christendom) masochisme

   

  [En alle nare gebeurtenissen zijn uitzonderingen.]

   

  Ja, heerlijke uitzonderingen, het is de zout in de pap. De kracht van islam, de kracht van het sadisme iedere dag weer met vleugjes naast je wijn in te nemen. Dat heerlijke geweld, je kont omhoog, die bruutheid der verkrachting. Alsof je de gesel van de kerk weer voelt. Die dwang, die heerlijke overheersing.

   

  [Want als een hindoeïst of een Boeddhist over de schreef gaat,]

   

  Boeddhisten staan in het midden van de SM-verdeling. Is leuk maar het echte werk komt toch wel van de natuurlijke tegenpool. Islam is de tweelingbroer van het christendom. Samen spannen zij de SM-dimensie van de woestijnreligies in extremis op. Dat kost heel veel kracht en is maar tijdelijk. Zonder extreme krachten als religieuze indoctrinatie vallen beide weer in chaos naar elkaar toe. En dat is het proces dat u thans waarneemt. De implosie van islam en christendom.

   

  Christendom kan niet zonder islam, is als een dolend punt in de ruimte, haar masochisme heeft geen enkele betekenis, geen intrinsieke waarde. En islam is weer niets zonder christendom, is slechts als punt in de ruimte, haar sadisme ontleent haar betekenis aan het andere punt.

   

  Sadisme (islam) –<– SM-dyade –>– (christendom) masochisme

   

  Samen spannen zij een dimensie op. Aan islam als ijkpunt kan het christendom haar masochistische identiteit herijken die verloren ging na de verzuiling. In het christendom hervindt ook islam haar tegenpool weer in masochisme, nu de moslima door zelfontplooiing uit de SM-dyade stapt en de islamitische cultuur in ontreddering achterlaat.

   

  SM-tetrade van islam:

   

  Sadisme (moslim) –<– SM-dyade –>– (moslima) masochisme

  Masochisme (moslim) –<– SM-dyade –>– (moslima) sadisme

  Moslim—————————————-><—-Moslima

  Moslim—><—————————————–Moslima

   

  Deze tetrade is thans in evenwicht als balans van SM-krachten tussen man en vrouw. Stapt de moslima hieruit dan raakt de islamitische cultuur in onbalans.

   

  [Waarom moeten we dan wel opeens stil zijn en alles gedogen wanneer
  moslims de beest uithangen? Is het excuus “allah beveelt het” soms een
  universele vrijbrief?]

   

  De onverholen lust van de westerling in deze gesel. Men zegt het letterlijk maar u vat het niet.

   

  [Mijn punt is dit: het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die kerken
  opblazen [sadisme] 
  in Nigeria. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die Kopten
  willen uitroeien [sadisme] (“als ratten”) in Aegypte. Het zijn geen hindoeïsten
  of Boeddhisten die musea in puin leggen [sadisme] in Caïro. Het zijn geen
  hindoeïsten of Boeddhisten die archieven verwoesten [sadisme]  in Timbuktu. Het
  zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die eeuwenoude kunst vernietigen [sadisme]  in
  Afghanistan. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die zich zelfs in
  de landen waar ze nieuwkomers zijn niet gedragen als gasten, maar als
  bezetters [sadisme] . Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die een spoor van
  dood en vernietiging [sadisme]
  achterlaten, overal waar ze komen.]

   

  Verstaat gij wat gij leest?

   

  Met de ineenstorting van de christelijke SM-dyade door de ontwikkeling van de vrouw, hier eerder in de zestiger en zeventiger jaren, en vanaf de negentiger jaren de moslima in de islamitische cultuur, stort ook de SM-relatie: Kerk – gelovige en moskee – moslim in.

   

  Daarna storten islam en christendom als wanhopig opgespannen culturen in, ontdaan van hun fundamenten, zij vallen dan weer naar elkaar toe, kunnen de SM-spanning niet langer dragen, grijpen zich aan elkaar vast in deze val, totdat het geheel implodeert in de Vanille-dyade in het nulpunt van de SM-dyade en op een willekeurig andere orthogonale dimensie weer wordt ontplooid in bijvoorbeeld het onafhankelijk en afstandelijk recht van de Verlichting.

   

  1: SM-dyade:

  Sadisme (moslim) –<– SM-dyade –>– (moslim) masochisme

  Moslim———————————-><——-Moslima

  2: Implosie SM-dyade:

  Moslim———————————-><——-Moslima

            Moslim————–><——-Moslima

                     Moslim—-><-Moslima

  3: Vanille-dyade:

                          Moslim=Moslima


   

  In dat gunstigste geval versmelten beide extremen van woestijnreligies weer. Noem dat de Vogelaar variant.

   

  En dat hebben zij op hun geweten die de NWO (New World Order) nastreven. Dat is de implosie van islam en christendom. Dat is de vierde woestijnreligie, dat is de Vogelaarvariant van de Joods-Christelijke-Islamitische Cultuur. Wilders was niet voor niets zo boos. Hij wist dat Vogelaar gelijk zou krijgen. Zij is helemaal niet knettergek, alleen een cripto-communiste, what’s in the name.

   

  Vogelaarvariant:

   

  Sadisme (islam) –>– Vanille-dyade –<– (christendom) masochisme

  Cultuurabsolutisme (islam) –>– Vanille-dyade –<– (Westen) cultuurrelativisme

  Islam — = —Westen

  Maar als de NWO mislukt krijgt men de derde wereldoorlog:

   

  Sadisme (islam) –<– SM-dyade –>– (christendom) masochisme

  Cultuurabsolutisme (islam) –<– SM-dyade –>– (Westen) cultuurrelativisme

   

  Islam ——————————–><—-Westen   of

  Islam —-><——————————–Westen

   

  [Ik concludeer dat gezond verstand in Nederland óók een uitzondering is.]

   

  Het gezonde verstand in Nederland vindt haar basis in een seksueel instinct.

   

  Dit alles ziet men nog niet in het opkomend christendom van Zuid Amerika. Daar is het masochistische christendom nog in een heerlijke flirt gevangen met de patriarchale sadistische cultuur.

   

 11. gerf

  Ik probeer nog wel eens te debateren met Moslims op diverse fora, maar dit is inderdaad een standaard respons op het onderwerp geweld, terrorisme door Moslims.
  “dat zijn geen echte/goede Moslims” krijg je dan terug. En “dat zijn de mensen en niet de perfecte (sic) Islam” die dat veroorzaken.

  Ook als je de oorlog tusen sunni en shia aankaart is er een standaard antwoord: Er zijn geen Sunni en Shia, er zijn alleen “moslims”.
  Het is werkelijk een uithoudingsslag om te proberen te debateren met Moslims.

 12. Joojootje

  Het gezonde verstand is begin jaren 70 bij het grofvuil
  gezet nu regeert de emotie en daar plukken we al jaren de vruchten van fijn
  hoor.

 13. hlschouten

  Zolang overheid en MSM ons voor blijven liegen over de islam zal de grote massa dit kritiekloos vreten.

 14. Jan Van

  kunt u er nu echt geen inhoudelijke reactie uit persen”

  Geen énkele behoefte aan, Peter.

  Wanneer je niet het gezonde verstand kunt gebruiken om te zien dat je blijkbaar een barbaars, stupide systeem (geen “religie”) aanhangt/verdedigt, dat zaken wil regelen -welke voet je als eerste moet wassen en -welke voet je als eerste over de drempel vd plee moet zetten onder het prevelen van een arabisch schietgebedje, verklaar ik je niet toerekeningsvatbaar.

  Vat dit nou niet persoonblijk op…., maar zo luid mijn opdracht van míijn Allé Allah.

  Fijne avond verder, mvg, Jan

 15. Peter Klein

  @gerf,

   

  zuilke moslims laten zich voorstaan op hun geloof. Dus niet op hun  rationaiiteit, dus daarom valt er geen gesprek met ze tevvoeren.

   

  Zijn ze wel rationeel, dan willen sommigen zelfs de argumenten van Wilders aannemen: tuig moet eruit, ben blij dat je hier bent en probeer je kansen te grijpen.

   

  Het nadeel van veel moslims is dat ze in moslim wijken wonen, of zich daarin opsluiten, met moslim tv.. Waarna de groepscultuur groepsdenken afdwingt en alle bewustzijn van een andere, vrije, individuele maatschappij verdringt

 16. toetssteen

  De schrijver zit met vragen, menig lezer zit men vragen (ik hoor daar ook bij). Waarom, wat is de logica.

  Diezelfde vraag wordt al eeuwen gesteld. Hoe kon het zijn dat bepaalde heersers aan de macht kwamen, waarom is er altijd een vrij elitaire groep te vinden die deze heersers in het zadel zal helpen. Waarom is er altijd een groep hoereerders die om zich goed te voelen, zelfs de schoenzolen van de eerste en tweede zal likken en schiet op de boodschapper.

  Wat dreef zo’n Joanie de Rijke? Stockholm syndroom. Ja leuk en aardig, maar heeft Peter Pan niet gewoon gelijk als hij dit terugvoert naar het basale? Kijk eens naar de socialisten die geschopt en getrapt hebben tegen het christendom, maar nu vol gas pro islam gaan. Alles is mooi en nobel aan die ‘religie’ blijkbaar. Kritiekloos accepteert men vrouwenonderdrukking en moord en achterlijkheid met de stomzinnige opmerking: dat deden de christenen vroeger ook en in Staphorst……

  Ik begrijp werkelijk niet dat de vrije meiden en de oranje jurken van destijds (ik had er geen barst mee, want de ervaring leert dat ze bij een vingerknip achter de volgense hype aanhollen) nu de burka zien als een symbool voor vrijheid, moet toch kunnen, is de vrije keuze……. En dat van de ban de bra generatie en baas in eigen buik.

   

  Dus ja, er zitten zeker goede punten in Peter Pan zijn betogen.

  Aangaande zijn eigen site, dat mag hij zelf weten. Maar ook ik ben van mening dat een wat rustiger beeld en wat andere indeling van zijn arikelen wonderen zou doen, idem zijn commentaren.

  Edoch, dat betekent nog steeds niet dat hij ongelijk heeft.

 17. Kees E

  Je bent van harte uitgenodigd in Venray om zitting te nemen in de Raad van Elf.

  Je bent er de juiste persoon voor.

   

  Normaal hoor ik dit soort onzin (en dan ook nog eens uitgebreid) op de 11e van de 11e.

 18. toetssteen

  Ik heb al enkele malen de klas aangehaald. Leraar stelt voor om van cijfers gemiddelden te maken. Een socialist denkt dan: daar komt een zeven gemiddeld uit. Iemand die even nadenkt weet dat luibakken nu niet eens gaan voor een drie, vijfjes denken ik krijg toch wel gemiddeld, zevens denken waarom studeer ik eigenlijk en negens van de school af gaan. Marxisme werkt stomweg niet.

  En dat geldt idem voor religie ofschoon velen de overeenkomsten niet zien.

   

  Ja natuurlijk overleeft normaliter de fittest en dat zijn sec genomen de knutselaars. Ik denk dat rassen echt onderscheidend zijn en dat dat benoemd moet worden. Dat is niet racistisch. Gwehgweh, die twee Singaporeesjes, zijn echt pa, structureel B denkend, maar ze kunnen ook het probleem zelf bewust maken. Pa helpt daar natuurlijk bij.

   

  Ik vermoed dat multiculti heel goed kan als op geheel vrijwillige basis met genen uitwisselt. Maar na het bestuderen van islam in het bijzonder is er geen spraken van multi, maar van mono. O ja, men mag meerdere vrouwen afraggen, zie zelf nu nog de praktijken in het MO.

  Enfin dat zijn we alzo weer terug op: waarom buigt een Obama zowat met zijn neus op zijn tenen vol eerbied voor islam? Wat bezielt vrouwen om te dwepen met: lekker toch die vrijheid als een muts over een parkiet omdat het geval herrie maakt.

   

  Samenvattend en in het kader van dit artikel er is wel degelijk sprake van onderliggende factoren. Jij noemt die sadisme versus masochisme. En dan denk ik correct.

  Historisch gezien is er steeds weer een kleine groep, die de negems en de tienen haalt en het op ouders, aanverwanten en vrienden na wel voor gezien houdt! Nederland is helemaal dichgereguleerd. Family life? Jakkie,

  kan ecvht niet hoor!

  Natuurlijk is dat masochisme in zijn puurste vorm. Evenzo op handen en knieën te gaan voor islam.

   

   

   

 19. Peter Pan

  .

  [Kan het niet zo zijn dat bepaalde erfelijke eigenschappen weliswaar
  recessief zijn, gewoon geplukt uit het genetisch material, maar juist
  daardoor beter in staat tot overleven?]

   

  Dat kan ik niet overzien. Dat een recessieve eigenschap aan bod komt is een kwestie van kans. Maar door inteelt selectie van neef-nicht huwelijken kan de keus steeds meer op recessieven gaan vallen. En dan vraag je je af of een laag IQ ook juist niet voorwaardelijk is om in islam te overleven. Op die manier zou het kunnen. We zouden het eens aan Frans Groenendijk kunnen vragen. Ha, ha, ik bedoel dat hij er veel vanaf weet. Of Lieftinc fan of zelfs Corjova.

   

  [En nou kan ik geen nacht wakker liggen van huidskleur, oogkleur en om
  het even welke raskenmerken, maar waarom kan een recessief overleven
  terwijl dat genetisch gezien niet echt logisch is.]

   

  Geen idee, inmiddels heb ik echt teveel gezopen. Hoor ik de vogeltjes fluiten, nee ik sta op de kat.

  Ik denk dat een recessief een hele genentrekker is die verderop in de evolutie weer voor doorbraken kan zoeken.

   

  [Schamp ik aan Joost Niemöller, is het dan toch toepasbaar IQ? Ik zeg met
  opzet toepasbaar omda het me opvalt dat East hoger begaafd mag heten,
  maar ze zijn niet bepaald knutselaars.  Ze zitten recht in het stramien
  en wat is out of the box denken? Ow, als het concept er ligt, verbeteren
  ze het, kun je op wachten.]

   

  Intelligentie en creativiteit zijn nauwelijks gecorreleerd. De slimsten kunnen vaak niet out of the box denken, heeft niets met elkaar te maken.

   

  Toets, ik ga naar bed als ik dit glas leeg heb. Doei en bedankt voor dit leuke gesprek.

 20. Peter Pan

  .

  Masochisme is een lust. Het komt voort uit leed. Leed maakt endorfinen vrij waardoor je je lekker voelt. Door de hete tranen van de in elkaar geslagen vrouw gloort een geluksgevoel. Het is simpel te verklaren. Men kan er verslaafd aan raken.

   

  Religie en seksualiteit

   

  Religie wordt inzichtelijk wanneer men dit opvat als de regelgeving omtrent de seksualiteit. Religie wordt dan een poging van de mens om zijn seksualiteit te beheersen. Daartoe is religie dan een onbewust concept dat gevormd wordt als match van deze drift. Het is dan als een template, als een raamwerk dat over de seksualiteit heengeworpen wordt. Om de seksuele driften blijvend te beheersen moeten die dan wel binnen dit raamwerk blijven. Daardoor wordt religie het seksuele geweten van de mens (God: Sodom en Gomorra).

   

  Religie wordt vervolgens op kunstmatige wijze in stand gehouden door een proces van zelfbevrediging. Bij dit proces komen chemische stoffen vrij. De gelovige praat dan over ‘onderwerping’, ‘onderdanigheid’ en over gevoelens van ‘onbetekenend’ te zijn. Als resultaat leidt dit proces weer tot gevoelens van vrijmaking, opluchting en een intense bevrediging. Gelovigen noemen dit compulsieve gedrag ook wel: het gebed. Bij sterke seksuele afwijkingen bidden de gelovigen de hele dag door. Deze tragische personen noemde men vroeger ook wel monniken en nonnen. In oude geschriften staat te lezen dat zij soms de hele dag baden. Zij droegen veelal ook de boetegordel en met lust:

   

  ‘Een cilice is een boetegordel vervaardigd uit geitenhaar (oorspronkelijk van geiten uit Cilicië) of een ijzeren gordel met haakjes eraan, die om het dijbeen of om een ander deel van het lichaam gedragen wordt. Doordat de haakjes in het vlees snijden, ervaart de drager wat pijn. De cilice wordt door monniken en sommige lekengelovigen gedragen.

  Een cilice wordt gedragen om boete te doen voor eigen of andermans zonden en zo God eerherstel te brengen en zich tot God te richten. Het dragen van de boetegordel is een middel om uit vrije wil een beetje te delen in het lijden van Christus.’[L]

   

  Het is dus de lust het eigen lijf fysiek te pijnigen ter aanvulling op het psychosomatische gebed. Chemische stoffen van zelfbevrediging stortten zich de ganse dag in de bloedstroom.

   

  Paus Johannes Paulus II gaf zichzelf zweepslagen

   

  MA 23 nov 2009 | 15.06
  Paus Johannes Paulus II diende zichzelf zweepslagen toe “uit berouw voor zijn zonden”. Dat heeft een non onthuld, meldden de Concentra-kranten vandaag.

  De paus, die in 2005 overleed, maakt kans op een heiligverklaring. In het kader daarvan onderzoekt het Vaticaan duizenden documenten. In één van de documenten zegt de Poolse non Tobiana Sobodka, die in de privé-vertrekken van de paus werkte, dat de kerkleider vroeger aan zelfkastijding deed.

  “Meermaals pijnigde hij zichzelf. We konden het horen in de kamer ernaast. We hoorden de slagen van de zweep”. De verklaringen van de non verschenen in de Italiaanse krant La Stampa en in een nieuw boek over de paus.

  Het verhaal wordt bevestigd door bisschop Emery Kabongo. “Hij strafte zichzelf voor hij bisschoppen en priesters bij zich liet komen. Voor de sacramenten te geven wilde hij zich voorbereiden. Ik zag het niet met eigen ogen, maar meerdere personen hebben me erover verteld.”

  Bron: GVA[L]


 21. toetssteen

  Kan het niet zo zijn dat bepaalde erfelijke eigenschappen weliswaar recessief zijn, gewoon geplukt uit het genetisch material, maar juist daardoor beter in staat tot overleven?

  En nou kan ik geen nacht wakker liggen van huidskleur, oogkleur en om het even welke raskenmerken, maar waarom kan een recessief overleven terwijl dat genetisch gezien niet echt logisch is.

  Schamp ik aan Joost Niemöller, is het dan toch toepasbaar IQ? Ik zeg met opzet toepasbaar omda het me opvalt dat East hoger begaafd mag heten, maar ze zijn niet bepaald knutselaars.  Ze zitten recht in het stramien en wat is out of the box denken? Ow, als het concept er ligt, verbeteren ze het, kun je op wachten.

   

  Samenvattend vermoed ik dat men uit is om de Einsteins te elimineren., soort shoot the messenger. Het gelijkheidsprincipe heeft door de eeuwen heen gefaald en zal keer op keer falen. Waarom kan men niet accepteren?

   

  Rare lui die mensen. Leuteren over een almachtige die toch het internet nu wel eens mag gebruiken! Paf, hier ben ik guys and dolls! Maar nee, het is stil en mensen vermoorden elkaar om religie. Een overtuiging van iets dat straal onbewijsbaar is en zoals Einstein al zei een persoonpijke verdwazing was. Hij nam dat particulier omdat hij niet los kon komen van.

 22. Peter Pan

  .

  [Kortom het is feitelijk waanzinnig dat de mens als soort heeft overleefd als evolutie waar is]

   

  Wel, de evolutie is juist wel waar. Het is niet survival van de sterkste maar van de best aangepaste. En daarom is de uitkeringstrekker in onze tijd de best aangepaste. Daar krijgen wij er dus ook steeds meer van. Want hardwerken is dom. Ik heb al verteld dat mijn kinderen op de middelbare school geen boeken meer lazen maar uittreksels. Allemaal een heel goed cijfer voor Duits. Maar een heel dom kind ging al die boeken daadwerkelijk nog lezen ook, die haalde maar een vijfen een half. En kwaad dat zij was.

 23. Peter Pan

  .

  [Qua IQ, daar kan ik kost over zijn, zet Einstein bij Einstein en
  ofschoon velen het niet leuk vinden, dan bemerkt men dat ook IQ dominant
  is.]

   

  Dominant op wat Toets? Op hardlopen?  Een laag IQ is ook IQ. Maar u bedoelt dat daar dan ook weer een hoog IQ uit voortkomt? Wel, dit is niet helemaal waar hoor.

   

  U kent natuurlijk regressie naar het gemiddelde. De kans op een kind dommer dan een zeer slimme ouder is veel groter dan dat dit kind nog slimmer is. Maar de mate waarin dat kind dommer is hangt natuurlijk wel samen met de intelligentie van de ouder. Een superintelligente ouder zal niet veel kans maken op een kind met IQ 90. Regressie naar het gemiddelde ziet er dan ook uit als een IQ-verdeling scheef naar links met het IQ van de slimme ouder als modus, als hoogste waarde.

   

  Hoge ouderintelligentie stelt min of meer een ondergrens aan het IQ van de kinderen. Met twee superslimme ouders, tegenwoordig legio uit universitaire huwelijken, moet de begrenzing van regressie naar het gemiddelde steeds hoger worden opgetrokken. De verdeling scheef naar links moet daardoor kleiner worden. En daarom zijn kinderen van twee hele slimme ouders meestals slimmer dan een kind met maar één hele slimme ouder.

   

  Door het kleinere bereik van regressie naar het gemiddelde heeft een kind van twee hele slimme ouders inderdaad ook een grotere kans om even slim te worden. Inderdaad is in dat licht bezien IQ een dominante erfelijke eigenschap.

 24. toetssteen

  Ik weet, maar de vraag blijft me intrigeren. Want evolutie heeft meerdere stelletjes tegelijkertijd nodig, en dan nog. De mens is in feite het domste geval dat op deze bol rondwandelt. Ogen zijn beroerd, reuk is beroerd, gehoor, idem, het geval kan niet zoals een aap snel een boom in klauteren, hard lopen gaat nooit uitlopen op winst een roofdier achter je aanzit. Kortom het is feitelijk waanzinnig dat de mens als soort heeft overleefd als evolutie waar is. Maar wat is het dan wel? Religie heb ik afgeschreven ofschoon ik moet zeggen dat Daniël (was een perzische geleerde), als je de zwets weglaat (ingevoegd), geconfronteerd wordt met iets dat ooit eens was, de boodschapper die oproept om de geschiedenis te zien zoals die was.

  Blijkbaar is er weinig waarde aan gehecht, maar de ineen storting van het Perzische rijk is bekend. Maar waarom gebeurde dat? Voordien het Sumerische rijk waar men ook de ongelooflijke domheid beging om kleine goed florerende stadstaten aaneen te smeden tot een moloch. Ook dat rijk viel van de lemen voet.

   

  Ach ja, en nu hebben we de EU en islam zal de basis zijn van dat beruchte beeld. Best bizar.

  En dan zijn we weer terug bij jouw theorie.

   

  Doet me denken aan een nogal zelfbewuste vriendin van mijn vrouw die zei: begrijp jij nou dat ze scheiden van een kerel die ze mishandelt en verdraaid, ze hertrouwen met een replica!

  Vrouw zei: ik ben geen masochiste en jij net zo min.

  Mijn vrouw begrijpt deze volkomen onderworpenheid aan niet. Maar ik lees regelmatig bij Joop (jaja, dat is ook een vorm van zelfkwelling, maar ik wil weten, althans trachten waarom velen nu gispen ten aanzien van vrijheid immers regels, onderdrukking, is bevrijding!).

  Vrij denken schijnt eng te zijn in die certe, dan gilt men over individualisering en dat moet niet mogen. Stel je eens voor dat de mens individueel na gaat denken! Bah zeg!

  Kortom, socialisten en verder naar links, zijn bang voor individualistisch denken. Mjah en dan denk ik dat je gelijk hebt dat men dan kiest voor het waanzinnige trap me maar verrot hè lekker, want ik ben nou eenmaal slecht systeem. Zelfstandig denk is eng hoor! Net zoals family-units, dat kan niet, stel je voor zeg dat generaties elkaar bijstaan. Voor je het weet heb je de overheid niet nodig.

   

  Overigens ook hier is een waarshuwing te vinden in de bijbel. Dat boek neem ik niet letterlijk, maar veel oudere bronnen  klinken door.

   

 25. Peter Pan

  .

  [Waarom zijn er nog mensen met blauwe of groene ogen? Wat doen roodharigen hier nog? Blond?]

   

  Dat is een mutatie uit Iran. En die zal waarschijnlijk weer verdwijnen. Maar daar weet ik het fijne niet van.

 26. Peter Pan

  .

  [Maar dan ga je expliciet uit van de waarheid van het paradijsverhaal,
  terwijl ik dat niet eens voor een procent serieus neem. Immers dan
  zouden oermoeder en oervader alle genenmogelijkheden al inpandig hebben.
  Dat is straal onmogelijk.]

   

  Nou Toets, het paradijsverhaal is echt alleen een mythe hoor. Geen weldenkend mens neemt dit serieus. U weet toch ook wel dat in de bijbel staat dat Eva niet de eerste vrouw was? :):

   

  (Gen 2:23) Toen zeide Adam: Deze is ditmaal (!!!) been van mijn benen, en vlees van mijn vlees! Men zal haar Manninne heten, omdat zij uit de man genomen is.

   

  כג. וַיֹּאמֶר הָאָדָם זֹאת הַפַּעַם עֶצֶם מֵעֲצָמַי וּבָשָׂר מִבְּשָׂרִי לְזֹאת יִקָּרֵא אִשָּׁה כִּי מֵאִישׁ :לֻקֳחָה זֹּאת

   

  (הָאָדָם = mens)

  (אָדָם = mensen)  

  (ה=van)

  (ןושארה םדא = Adam)

  (Adam = mens)

   

  (לְאִשָּׁה = vrouw)

  (השאי = vrouw)

  (םשינ = vrouwen)

  (הָאִשָּׁה  = slang ( שָּׁ = vrouwelijk))

  (הרבג = dame)

  (וּנְקֵבָה = vrouwelijk)

 27. toetssteen

  Maar dan ga je expliciet uit van de waarheid van het paradijsverhaal, terwijl ik dat niet eens voor een procent serieus neem. Immers dan zouden oermoeder en oervader alle genenmogelijkheden al inpandig hebben. Dat is straal onmogelijk.

  Dus zit je op diversiteit al vanaf de basis, maar ja, dat is niet verklaarbaar vanuit het Adam en Eva verhaal, maar ook niet vanuit evolutie.

  Waarom is dat zo? Wel, bloedgroepen, haarkleur, huidkleur versus dominantie /recessief.

   

  Voorbeeldje, mijn Singaporese schoondochter heeft bloedgroep A= dominant. Mijn zoon heeft  0=recessief. Dan zou men voor beide zoontjes A verwachten, maar nee, de jongste heeft 0. Hoe dat kan is simpel te duiden, zij blijkt dominant A te hebben maar recessief 0. Twee recessieven treffen elkaar en je hebt 0.

  Alleen, als men het principe doortrekt en de mensheid altijd heeft gemingeld, dan had de dominatie gewonnen! Dan hadden we nu allemaal A of B, was onze huid zwart en ons haar zwart.

   

  Kortom, waarom heeft 0 het overleefd? Waarom zijn er nog mensen met blauwe of groene ogen? Wat doen roodharigen hier nog? Blond? Een enkele treffer is genoeg voor een toeval, veel mensen die wat verder over de dijken zijn geweest hebben een aantal recessieve genen waar men zich absoluut niet van bewust is.

  Echter dat verhaaltje dat ik pakweg twinitig jaar teru eens las dat mijn vrouw in een hilarisch gelach liet ontbranden, ging over twee donkere mensen die ineens een blank knd met blauwe ogen kregen.

  Bruin en bruin wordt niet blauw, kan niet! Bruin is dominant. En donkere huidskleur idem. Het is straal onmogelijk dat twee negroïde mensen een blank kind krijgen met blauwe ogen. Wat wel kan is dat de vrouw een recessief bijdroeg in een slippertje met een blauwogige blonde blanke mannelijke toerist. Mjah maar da’s dan weer een ander verhaal.

  Door mening van rassen verschuift er wel wat hoor, mijn oudste Singaporese kleinzoon heeft een wat meer Europse oogopslag, maar zijn haar is zwart en zijn neus kenmerkend voor het Chinese ras. De jongste heeft typisch Chinese ogen, maar zijn haar is minder zwart en zijn neus zal zeker voor driekwart Europees worden (voordeel met vliegen).

  Qua IQ, daar kan ik kost over zijn, zet Einstein bij Einstein en ofschoon velen het niet leuk vinden, dan bemerkt men dat ook IQ dominant is.

  Singapore erkent dat (president Lee zei dat ook keihard), vandaar dat belastingbetalers (hoogopgeleiden) na het afleveren van een baby een jaar vrjstelling van belasting krijgen. Dat is dus een lastenverlichting . Mensen die toch al geen belasting betalen, tja, die worden gestimuleerd om te knokken om dat sprot de lader op te duwen.

  Socialisme, islamisme, katholicisme, is killing, het streeft naar iets dat onnatuurlijk is.

 28. Peter Pan

  .

  [Ik ben het overigens niet op alle punten eens met Peter Pan, en dat weet
  hij. Ik vind dat incestverhaal nogal vergezocht. Gewoon omdat het in de
  praktijk leidt tot uitsterven van de hele groep
  . Maar dat heeft hij
  inmiddels ook ingezien. In een artikel over, ik meen slavernij oid, had
  hij dat duidelijk wel meegenomen. HIj vergat alleen dat in de
  islamitische wereld kinderen van slaven gewoon vermoord werden. Dus heel
  weinig vers bloed dat de genenpoel van nieuwe inbreng kon voorzien.]

   

  Wel Toets, onze discussies hebben mij inderdaad verder geholpen. Uiteindelijk heb ik – uit de feiten – geconcludeerd dat islam de gouden incest en inteelt formule heeft gevonden in 30-50% eerste lijns neef-nicht inteelt:

   

  Zowel bij 1) genetische variatie als bij 2) genetische monocultuur, ontstond na het dierenrijk het besef dat genetische saturatie reïncarnatie zou vergemakkelijken. 

  Maar de West Afrikaanse volkeren verkeerden niet in de omstandigheid om een dergelijke systematische ‘verrijking’ van de soort tot stand te brengen.

  Daarentegen leidde een genetisch andere samenstelling van Oost Afrikaanse volkeren wel tot samenlevingstructuren van planmatig denken. Uit die groepering komen de overige rassen voort.

  Genetische monocultuur is de meest aansprekende menselijke religie omdat deze alleen onder extreme dwang van de vrouw tot stand komt. Drie mechanismen zijn hierop van invloed:

  a) De Inteeltwet van het Paradijs.

  b) De Balans van Seksuele Lusten.

  c) De afschrikwekkende werking van Inteeltmoorden.

   

   

  Assumptie 6: De Inteeltwet van het Paradijs

  Deze geldt voor afstammelingen van Oost Afrikaanse volkeren. De wet luidt als volgt:

  Het geloof in reïncarnatie neemt toe met de mate van de inteelt: 

                       R <=> f (COI)      [Coeff. of Inbreeding]

  Stamspecifieke erfelijke afwijkingen ondersteunen het geloof in reïncarnatie. Zij vormen het ‘bewijs’ dat voorouders in nieuw geborenen zijn gereïncarneerd.

  Maar naast positieve of neutrale eigenschappen zijn ook ziekten overerfbaar.

  Coefficient of inbreeding (COI): The inbreeding is computed as a percentage of chances for two alleles to be identical by descent. This percentage is called “inbreeding coefficient”.

  Adam x Eva: COI = 1.00

  Ouder x kind: COI = 0,25

  Kind x kind: COI = 0,25

  Neef x nicht: COI = 0,0625

  Eva x slang: COI = 0,00

  De inteeltcoëfficiënt is afhankelijk van de erfelijke verwantschap tussen partijen. De mate van inteelt wordt daarom bepaald door COI, die echter ook de duur van de inteeltperiode over generaties heen tot uitdrukking brengt.

  De Inteeltwet van het Paradijs stelt dat naarmate specifieke erfelijke afwijkingen kenmerkend voor de stam manifester worden, het geloof in reïncarnatie zal toenemen.

  De wet levert het psychologische mechanisme waarop primaire religie is gefundeerd. Hij levert de incentives en rewards om het systeem in stand te houden.

  Stamspecifieke afwijkingen leveren door hun striking resemblance met de voorouders een regelrecht ‘bewijs van reïncarnatie’.

  De gevolgen van inteelt waren echter zo desastreus dat men zijn toevlucht nam tot neef nicht relaties. Maar ook dit leidde nog steeds tot autosomale recessieve overerving.

   

   

  Niettegenstaande de afschuwelijke gevolgen van inteelt in te kleine populaties bleef het paradijsverhaal met extreme incest het optimum van reïncarnatie in het onbewuste van de man. 

  Toch gingen inteeltculturen veelal noodgedwongen over op reïncarnatie in het parallelle universum. Hierdoor ontstond secundaire religie. De vroege vlucht naar uitteelt leidde tot de God in het parallelle universum en is daarom te zien als deseksualisatie van reïncarnatie in het aardse.

  Maar dit geldt alleen voor afstammelingen van Oost Afrikaanse Volkeren. Voor de West Afrikaanse neger bestond er geen noodzaak tot de vlucht naar het parallelle universum. Hij had inteelt immers niet geïnstitutionaliseerd.

  Deze overgang van primaire naar secundaire religie geschiedde al vroeg in de menselijke evolutie omdat juist  zeer kleine populaties niet door inteelt konden overleven.

  Maar in grote volkeren (etnische endogamie) ontstond later wel degelijk een levensvatbaar evenwicht tussen inteelt en uitteelt.

  In het huidige tijdsgewricht is een gemengde inteeltcultuur op basis van etnische endogamie over gigantische moslimpopulaties zeer wel mogelijk. 

  De volledige conversie naar het parallelle universum vond heel veel later plaats voor het christendom. 

  Dat werd secundaire religie. 

  Maar islam bleef een mengvorm van primaire en secundaire religie. 

  Islam beschikt daarmee over twee reïncarnatie theorieën: voor het aardse en het parallelle universum. Beide zijn gefundeerd op de sadomasochistische dyade, de bouwsteen van de islamitische cultuur.

  Uiteindelijk vond deze voormalige woestijncultuur een vorm van gemengde en levensvatbare inteelt die niet aan autosomale recessieve overerving ten onder gaat. 

  Dit stabiele evenwicht tussen de eeuwigheidsobsessie van de man en de levensvatbaarheid van een inteeltpopulatie moet pas later in de evolutie zijn ontstaan en wel in de fase van etnische endogamie (volkeren).

   

  Uiteindelijk convergeerde de islamitische inteeltcultuur tot een aandeel van 30 tot 60 procent neef nicht huwelijken in de eerste graad. Het restant bestaat uit vervuiling door niet familiegebonden relaties (COI = 0.00) zoals overspel, slavinnegebruik en normale huwelijken.

  Maar de functie van overspel is naast seksuele wellust ook de verspreiding van mannelijke genen middels andere vrouwen. Want wat vrouwen verboden is vormt voor de man een extra reïncarnatiemogelijkheid. 

  Nog steeds is autosomale recessieve overerving veel voorkomend binnen de islamitische samenleving, maar de soort gaat hier blijkbaar niet meer aan ten onder. 

  Met inteelt op basis van etnische en religieuze endogamie wordt een stelselmatige genetische degeneratie van de populatie bewerkstelligd, die voor islam convergeerde in een  teruggelopen intelligentie van IQ = .80 met tal van lichamelijke en geestelijke gebreken.

  Nooit eerder in de evolutie werd de juistheid van seksuele diversiteit boven seksuele monocultuur in een veldexperiment zo duidelijk vanuit het ongerijmde bewezen.

  Wij besluiten dat juist overspel als anti-projectie op de islamitische cultuur haar voortbestaan heeft mogelijk gemaakt. Incest, inteelt en reïncarnatie vinden daarom hun anti-projectie in overspel en de weigering van broedkipschap.

 29. toetssteen

  Leuk en aardig en inderdaad, het is een barbaars systeem (islam), echter, waarom wilde een Ineke van Gent een burkadag organiseren? Welke feminist die vindt dat ze de katholieke kerk binnen kan stormen om te eisen dat een bepaalde groep ook recht heeft op een ouweltje zal zich zo vernederen om vrouwen op de roepen een burka aan te trekken??? Het symbool van vrouwonwaardigheid omhelst ze als vrijheid! Dat is toch volkomen tegenstrijdig?

  Vraag is dus, waarom maken vrouwen (maar ook net zoveel mannen) die ommezwaai? Heeft dat niet iets masochistisch?

  Katholicisme was en is (zie de hernieuwde populariteit van de paus) weinig eender. Natuurlijk niet zo vreemd, want het katholicisme is de siamese tweeling van het Romeinse rijk. Veel bisschoppen die in de eerste fase werden benoemd waren legerleiders en nog niet eens ‘christen’. Het ging alzo om macht. Hoe krijgt en macht? Juist, door in te spelen op zaken die kenmerkend zijn voor de soort ‘mens’.

   

  Ik ben het overigens niet op alle punten eens met Peter Pan, en dat weet hij. Ik vind dat incestverhaal nogal vergezocht. Gewoon omdat het in de praktijk leidt tot uitsterven van de hele groep. Maar dat heeft hij inmiddels ook ingezien. In een artikel over, ik meen slavernij oid, had hij dat duidelijk wel meegenomen. HIj vergat alleen dat in de islamitische wereld kinderen van slaven gewoon vermoord werden. Dus heel weinig vers bloed dat de genenpoel van nieuwe inbreng kon voorzien.

 30. sprx

  Graag nodig ik u uit om de moslimterreur aan den lijve te ondervinden.
  Stuur uw vrouw en dochters eens naar dit zwembad, ondanks de gezichtsherkenning komen er toch nog steeds kanker islamieten binnen, die blanke meisjes aanranden, of erger.
  In het park is het nu rustig en gezellig zoals dat in hippie tijden gebruikelijk was, zodra dat rammeledan is afgelopen komt de terreur weer terug.

 31. Peter Pan

  .

  [Wanneer je niet het gezonde verstand kunt gebruiken om te zien dat je
  blijkbaar een barbaars, stupide systeem (geen “religie”)
  aanhangt/verdedigt, dat zaken wil regelen -welke voet je als eerste moet
  wassen en -welke voet je als eerste over de drempel vd plee moet zetten
  onder het prevelen van een arabisch schietgebedje, verklaar ik je niet
  toerekeningsvatbaar.]

   

  Maar dit is shocking, dan heeft u er dus inderdaad niets van begrepen. Allemachtig waar praat ik mee op deze site. U denkt dus werkelijk dat ik islam verdedig. Maar ik tracht religie te doorgronden. Daarbij ga ik op de inhoud der onderscheiden religies zelf niet in. Het is werkelijk super dat ik deze vraag gesteld heb. Het heeft waarschijnlijk geen enkele zin om met u verder in gesprek te gaan. Maar u bent waarschijnlijk niet achterlijk en hebt mij dus uitstekend begrepen. Hier trap ik niet in. Kinderachtig hoor.

 32. Anne de vries

  Tegen zoveel domheid kun je niet op Victor.

  Ik zie het ook als een gebrek aan gezond verstand om je als mens niet in zulke belangrijke en bepalende zaken te willen verdiepen.

 33. louis-portugal

  Victor eens met jouw stuk.

  Ik erger me ook aan die mensen .

  En het meest ergerlijke is dat ze denken het te weten en niet over willen praten.

  Het lijken wel moslims waar je ook niet mee kunt discusseren wanr die schieten ook meteen in een soort kramp.

 34. Cathja

  Er is een tijd aanstaande dat deze dames ‘met een glas wijn’ een andere waarheid zullen meemaken. Dan zullen ze de ‘zegeningen’ van de islam aan den lijve mogen ondervinden. Dan is het over en uit met het glaasje wijn, de sigaret, de zonnige topjes, het niet dragen van een (verplichte) hoofddoek, dus de vrije levenswijze!

   

  Pas als deze dingen een feit zijn, gaan de schellen van de ogen.

  Helaas……, te laat!

 35. shrimpocat

  Negeren doet wonderen.

 36. Peter Pan

  .

  De SM-dyade is gebaseerd op een uniek menselijk instinct. De vermenging van seksualiteit en moordlust. Het stoelt op de testosteron-oestrogenen huishouding van man en vrouw. Haar moraliteit is dan ook gebaseerd op het recht van de sterkste. De ethische oerwet in de natuur.

   

  Het licht voor de hand dat de SM-dyade in alle eenvoud de basis vormt van de relatie tussen man en vrouw. Het vormt ook de basis van de woestijncultuur waaruit de woestijnreligies voortkwamen.

   

  De SM-dyade is de enige sluitende verklaring voor vrijwel alle religieuze ontregelingen van de islamitische cultuur. Op deze dyade stoelt ook de incest, inteelt, reïncarnatie theorie van het paradijs. De cultuur waarvan islam de spiegel vormt.

   

  En alhoewel geen enkele verklaring de SM-dyade in haar eenvoud kan overtreffen zult u er geen genoegen mee nemen. Want dan moet u erkennen dat ook het christendom op seksualiteit is gebaseerd. En waar u als geile wijven in de bioscoop zich verlustigt aan sadomasochistische films, zult u nooit kunnen erkennen dat dit in het dagelijkse leven precies hetzelfde is.

   

  Erkenning van het falen van islam is de veroordeling van uw eigen christendom. Daarenboven is er nog een heel belangrijke reden voor het minnetje dat u zojuist gaf. Zou u mijn gelijk erkennen dan kon u dus niet meer klagen over islam. Wel, dat is uw grootste lust op deze site. En denk nu eens goed na, hoe noemde Peter Pan deze verwerpelijke lust ook al weer?

 37. LiQselotte Krüger

  AL de reacties lezende  van P.PAN,

  vraag ook ik me net als PETER PAN zelf,af…….

  WAT en waarom hij op deze site , zelfkwellende ,beterwetende ,NOOIT bewezen irritante,fantasieverhalen

  plaatst!

  Of het onaangepaste gedrag vam Islamieten in het Westen, in hun genen zit of in hun CULTUUR  ..Islamieten worden /blijven JUIST door hun religie of Ideologie DOM en achterlijk…

  elk inzicht wat eigenlijk hun levenswijze zou kunnen verbeteren..blijft systematisch bestreden zoals bv het sluiten van cosmetica winkels en verbod op auto rijden..etc etc…

  Door de aanwezigheid van 1.2 miljoen medelanders is zelfs ONZE achteruitgang een feit!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.