De Uitzondering

Foto:

Ik hoorde het weer, vandaag. Dat rare excuus voor terreurdaden in naam van de Islam. “Het zijn de uitzonderingen, en dat moet je niet de islam aanrekenen.”

Het is verdomd irritant, als je bloed gaat koken. Zeker op een warme dag als deze. Een dag waarop je had voorgenomen om zo tegen het eind van de middag eens een kalm en kabbelend artikeltje te plaatsen. Maar nee, zelfs op een zonnige dag, in het park of op het terras, kan je niet aan ontsnappen aan de Religie van de Vrede.

Je zit daar met je pilsje, en je moet horen hoe mensen die niets van politiek (of religie) snappen elkaar bevestigen in linkse vooroordelen. Want “het is allemaal de schuld van het Westen” (letterlijk citaat!) en “de echte islam is heel vreedzaam” (ook een letterlijk citaat) en “het is een verrijking voor ons land” (ja, ook deze is letterlijk—en vooral amusant, want uitgesproken door een vrouw zonder hoofddoek, met een glas wijn in de hand).

Tja. Een verrijking. Eigenlijk vreedzaam. En alle nare gebeurtenissen zijn uitzonderingen. Dat is de standaardhouding in dit land, lijkt het wel. En iedereen die kritiek levert op dat verhaal is gewoon een soort nazi. En ik snap dat niet. Ik word er kwaad van. Want als een hindoeïst of een Boeddhist over de schreef gaat, en dan probeert weg te komen met religie als excuus, dan gaat die vlieger mooi niet op. Waarom moeten we dan wel opeens stil zijn en alles gedogen wanneer moslims de beest uithangen? Is het excuus “allah beveelt het” soms een universele vrijbrief?

Vergeef me, ik kom wellicht nogal kwaad over. Het is niet mijn bedoeling uw humeur te verpesten, maar het is frustrerend, die typische Oost-Indische doofheid van politiek correct Nederland.

Mijn punt is dit: het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die kerken opblazen in Nigeria. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die Kopten willen uitroeien (“als ratten”) in Aegypte. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die musea in puin leggen in Caïro. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die archieven verwoesten in Timbuktu. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die eeuwenoude kunst vernietigen in Afghanistan. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die zich zelfs in de landen waar ze nieuwkomers zijn niet gedragen als gasten, maar als bezetters. Het zijn geen hindoeïsten of Boeddhisten die een spoor van dood en vernietiging achterlaten, overal waar ze komen.

Het zijn enkel de aanhangers van de “Religie van Vrede” die dat doen.

Dat zijn wel verdacht veel uitzonderingen, eigenlijk. Je zou bijna zeggen dat de uitzonderingen de regel zijn. Maar dat is nou net wat je niet mag zeggen. Omdat men blijkbaar in alles een uitzondering máákt, wanneer het om de islam gaat. En het gros der mensen accepteert dat zonder enige terughoudendheid.

Ik concludeer dat gezond verstand in Nederland óók een uitzondering is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!