Moslimbroederschap misbruikt beelden uit Syrië

Manipulatie.

Blijkbaar zijn de tientallen doden die de afgelopen dagen bij demonstraties zijn gevallen voor de Egyptische Moslimbroederschap niet genoeg. De groep, die vorige week door het leger uit de macht werd gezet, misbruikt beelden uit de burgeroorlog in Syrië van dode kinderen om de coup in een kwaad daglicht te stellen.

Niet een, maar twee keer plaatsten de islamisten foto’s van dode kinderen op hun Facebook-pagina waarvan ze beweerden dat ze door het Egyptische leger waren vermoord. Het bleken foto’s van Syrische kinderen te zijn die in het geweld daar waren ongekomen.

De beelden zijn gruwelijk, dus ik raad U niet per se aan op de links te klikken. De wetenschap dat de Moslimbroeders onschuldige slachtoffers van een ander conflict inzetten om hun politieke doelen in Egypte na te streven, is genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Peter Klein

  één grote propaganda oorlog.

  Wat zeg ik? Het midden oosten is ervan vergeven!

  En allemaal aanhangers van de religion op pies..

 2. sprx

  Als een islamofascist ademt, dan liegt ie.

 3. baksteen

  Met deze beesten van de Moslimbroederschap heeft Israel dus al sinds 1928 te maken, moorden en misleiden in de beste islamitische traditie en de MSM kopieren het dat het een lieve lust is.

 4. Mike V.

  Ze schieten zelfs hun eigen mensen dood om daarvan dan de tegenstander de schuld te geven. Zoals ook met dat gifgas. Te walgelijk voor woorden.

 5. Energya

  Zelfde gebeurde vorig jaar ook tijdens de precisie aanvallen van israel vorig jaar, werden ook netjes foto’s uit syrie gerecycled.

  Helaas jammer dat je tegenwoordig heel makkelijk een plaatje door bijvoorbeeld google kan halen, toch lastig als zo een afbeelding dan een stuk ouder is als de datum die geclaimed word.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.