Moslimbroederschap misbruikt beelden uit Syrië

Foto:

Manipulatie.

Blijkbaar zijn de tientallen doden die de afgelopen dagen bij demonstraties zijn gevallen voor de Egyptische Moslimbroederschap niet genoeg. De groep, die vorige week door het leger uit de macht werd gezet, misbruikt beelden uit de burgeroorlog in Syrië van dode kinderen om de coup in een kwaad daglicht te stellen.

Niet een, maar twee keer plaatsten de islamisten foto’s van dode kinderen op hun Facebook-pagina waarvan ze beweerden dat ze door het Egyptische leger waren vermoord. Het bleken foto’s van Syrische kinderen te zijn die in het geweld daar waren ongekomen.

De beelden zijn gruwelijk, dus ik raad U niet per se aan op de links te klikken. De wetenschap dat de Moslimbroeders onschuldige slachtoffers van een ander conflict inzetten om hun politieke doelen in Egypte na te streven, is genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!