D66 heeft last van grootheidswaanzin. Alweer

Geen categorieaug 03 2013, 14:00
"D66 is de hoeksteen van de samenleving!"
Uitgerekend op de dag dat de homoparade het jaarlijkse tochtje door de grachten van Amsterdam maakt, laat D66 weer eens zien hoe verwaand de links-liberalen zijn. Onder het kopje 'Canal Parade 2013: D66 hoeksteen van de moderne samenleving' op de website van de partij is D66 lekker zichzelf aan het feliciteren. Want wat is D66 toch goed bezig. D66 is de enige partij die er nog toe doet anno 2013. Daarom heeft D66 ook 76 zetels, zitten ze in het kabinet, leveren ze de premier en delen ze de lakens uit in Nederland. Oh, wacht.
De aanleiding voor de zelffelicitatie is de homoparade. Voor een verwaande partij als D66 is gewoon meevaren met die parade niet genoeg. Er moet óók een politiek statement worden gemaakt. Het nieuwste concept dat D66 lanceert is de 'modern family' (twee mannen die allebei beweren de vader te zijn van het kind, getuige het plaatje bij het bericht. Je vraagt je af waarom ze niet voor een wat progressiever plaatje hebben gekozen met een zwangere vrouw met drie vrouwen die over haar schouder meekijken, maar dat terzijde), want, legt D66-Kamerlid Vera Bergkamp (voorheen COC Nederland) uit:

"Het traditionele gezin is al lang niet meer de enige samenlevingsvorm, er komt steeds meer variatie in hoe mensen met elkaar samenleven. Toch is de overheid nog teveel gericht op het traditionele gezin. D66 zet het licht op groen voor een gelijke behandeling van alle samenlevingsvormen."

En dan moet het meest hilarische deel nog komen. Probeer niet in de broek te plassen van het lachen: "D66 is de hoeksteen van de moderne samenleving!" Aldus Bergkamp. Het gezin? Wat is dat? Vader en moeder plus kinderen? Welnee, wat moeten we daar nou mee als we D66 al hebben? Grootheidswaanzin? Ga weg! Niet het gezin, maar D66 zorgt ervoor dat een samenleving zichzelf instandhoudt! Gelukkig maar. Als we voortaan nou allemaal D66 stemmen, dan komt alles vanzelf he-le-maal goed. Een hele geruststelling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten