Tofik Dibi komt nog een keertje klagen

Calimero.

Inmiddels is de oud-GroenLinkser reeds meer dan een jaar weg uit de Tweede Kamer, maar toch moet hij nog even komen klagen over de media bij Vrij Nederland.

Behalve het partijapparaat keerden ook de media zich uiteindelijk tegen hem: ‘Het gold voor alle journalisten en alle programma’s. Een verslaggever belde me tijdens het referendum op om te vragen of ik nog een nieuwtje voor hem had. Hij had geluk, ik had iets. De volgende dag schreef dezelfde journalist op Twitter: “Tofik zit vanavond weer in dat en dat programma #overkill.” Daar schrok ik van, een dag eerder had hij me nog nodig en nu was ik ineens overbodig! Iedereen had altijd tegen me gezegd dat ze me sympathiek vonden. Matthijs zei na afloop van De Wereld Draait Door: dat heb je goed gedaan! Twan Huys was aardig voor me. Maar uiteindelijk bleken de media maar voor één ding belangstelling te hebben: het conflict binnen GroenLinks. Daarover wilden ze me horen. Het frame was: Sap en Dibi kunnen elkaar niet luchten of zien, terwijl dat niet klopte.

Iets meer een hand in eigen boezem steken mag ook wel, Tofik. Erg makkelijk om alles nu af te schuiven op de media. Alsof die je ook niet ontzettend geholpen hebben in je hoogtijdagen.

Morgen behandelt DDS dit onderwerp uitgebreider in een achtergrondartikel van Frank Verhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. arno

  een jank marokkaan

 2. Hilterman

  Meneer Dibi kon niet snel genoeg zijn scoops loslaten op de media. Dat heeft hij verschillende keren geflikt ook al was de scoop nog niet eens definitief. Enige doel weer een keer de pers halen voordat anderen hem te snel af waren.

  Nu de pers de schuld geven van selectieve interesse in hem is een gotspe. Wat een etter is dat ventje.

 3. Oet_Grunnen

  Tofik Wibi?

 4. bandini

  BAM! Aandachtshoer.

 5. VinceNzo

  Onbetrouwbare plucheplakker op wachtgeld waar je verder helemaal niks aan hebt. Toch fijn dat de Vrij Nederland Dibi een platform verschaft om zijn geklaag op te verkondigen. Lekker goedkope bladvulling voor ze.

 6. Michel108

  zo glad als een aal,

  en vals nog bovendien.

   

  taqiyya konkinkje,

  half moslim en halfhomo,

  pastte prima bij t door en door verotte GL van Halsema en van Es.

   

  fijn dat Sap die partij afgebroken heeft,

  nu de wortels nog trekken…

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.