Armoedemigratie

Grenzen open voor Roemenen en Bulgaren. De Europese Commissie vindt het geweldig. Inwoners van de bestemmingslanden zien het niet zitten en hun politieke leiders worden nu knap nerveus.

De recente aankondiging van de Britse premier Cameron dat hij het de Roemenen en Bulgaren moeilijk gaat maken om door te stromen naar de uitkeringsloketten heeft flink wat commotie veroorzaakt. Hij gaat scherp aan de wind zeilen en de grenzen van het EU-recht opzoeken. Al eerder sprak de Duitse minister van binnenlandse zaken Friedrich zich ook in deze zin uit, evenals onze eigen minister Asscher. De Europese Commissie reageerde op Cameron als door een adder gebeten en nam daarbij het woord ‘hysteria’ in de mond. Een opiniestuk in Die Welt ziet het anders en noemt de reactie van de Commissie hysterisch.

Zoals we hier vanmorgen konden lezen ziet de overgrote meerderheid van de Nederlanders (80 procent) die immigratie van Roemenen en Bulgaren helemaal niet zitten. In ons omringende landen zal dat niet veel anders zijn. Met de adem van de oprukkende ‘populistische’ partijen in de nek worden onze politici knap zenuwachtig over de komende golf van wat Die Welt noemt ‘Armoedemigratie’ (Armutseinwanderung). Die nerveuze politici krijgen nu de rekening gepresenteerd voor de besluiten die in het verleden zo lichtvaardig zijn genomen: toetreding van corrupte landen met een lage levensstandaard, openstelling van de grenzen en de uitkeringsloketten voor inwoners van die landen na een vaste termijn en zonder criteria zoals convergentie van levensstandaard en sociale zekerheid.

In een eerdere bijdrage aan deze website, getiteld Bijstandstoerisme, heb ik uiteengezet hoe gemakkelijk die toegang tot de uitkeringsloketten voor armoedemigranten is. Als men er binnen drie maanden na aankomst niet in slaagt werk te vinden vervalt het verblijfsrecht en krijgt men ook geen aanspraak op sociale zekerheid. Lukt dat echter wel dan krijgt men verblijfsrecht en toegang tot sociale zekerheid. Dat verblijfsrecht is in principe nog gelimiteerd. Na vijf jaar krijgt men verblijfsrecht voor onbepaalde tijd en is er feitelijk geen verschil in rechtspositie met oorspronkelijke ingezetenen.

EU-regels zijn naar hun aard altijd politieke compromissen en voor meer dan één uitleg vatbaar. Zo ook wat betreft de rechten van die immigranten uit andere lidstaten die wel verblijfsrecht hebben gekregen, maar nog korter dan vijf jaar in het land vertoeven. Beëindiging van het verblijfsrecht voor deze groep is in principe mogelijk. Je zit dan in een grijs gebied met vage criteria, en dat is natuurlijk een bron van juridische procedures. EUobserver hierover:

A commission paper on the free movements of EU citizens out Monday notes that national authorities are entitled, under strict conditions, to terminate a person’s right of residence.

Commission justice spokesperson Mina Andreeva said national authorities must provide a complete analysis of why the person has to leave the country and allow for an appeal. “Even if you ask a person to leave, it’s very difficult to exclude that person from coming back altogether,” she said. National authorities must apply a proportionality test based on three criteria before they execute deportation orders. The test looks at the duration of the stay, connections to the country like family, and the final bill to the public coffer.

Een goudmijn voor vreemdelingenadvocaten. En dan hebben we het alleen nog maar over de administratieve beëindiging van het verblijf. Fysieke verwijdering is natuurlijk nog een stuk moeilijker, al heeft het Verenigd Koninkrijk zijn zaakjes op dit punt beter voor elkaar dan Nederland en Duitsland. De Britten zijn immers zo slim geweest om niet toe te treden tot ‘Schengen’ en mogen hun grenzen bewaken zodat ze kunnen monitoren wie het land in- en uitgaan. Hoe onze minister Asscher die uitzettingen wil aanpakken zonder grenscontroles is een raadsel.

En hoe het verder zal gaan? Een ding is zeker: nog een paar weken en dan gaat de aanval op de natiestaat in een hogere versnelling.

Mijn eerdere bijdragen aan deze website staan hier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. JohnRambo

  In Duisburg in Duitsland, vlak over de grens bij venlo, terroriseren Roma al een lange tijd de stad.

  Het s een katastrofe. Autochtone bewoners willen alleen nog weg waar zij komen.

  Roma leven het liefst op een vuilnisbelt. En het wordt er zeker niet veiliger op.

   

  http://www.youtube.com/results?search_query=roma+duisburg&sm=3

   

  Als ze dat niet weten in Den Haag en Brussel hebben ze in hun hele lijf minder hersens als er in een bitterbal zit, en zouden we hen moeten eutaniseren. En als ze dat wel weten verdienen ze het vuurpeleton.

 2. cmsuijkerbuijk

  Dit gaat verkeerd aflopen……………………!

 3. OphEUffen

  Merkwaardige democratie. 80 procent is tegen maar desondanks verwelkomt het racistische Nederlandse volk Roma en Sinti op 1 januari. In plaats van bijsturen gaat men onverdroten voort op deze heilloze weg. Het is uitsluitend aan de houding van het afwachtende volk te danken dat Europe Unemployed nog steeds de regie over ons voert. Al zal deze laatste stap apatische konijntjes hopelijk veranderen in oranje leeuwen.

 4. Knarsman

  Geen idee wie zich eigenlijk zenuwachtig maakt in de politiek, de Tweede Kamer in elk geval niet:

   

  dinsdag 3 december 2013 Kamer stemt voor vrije toegang Roemenen en Bulgaren
  De Tweede Kamer heeft dinsdag in grote meerderheid ingestemd met de vrije toelating van Roemenen en Bulgaren tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Alleen PVV, SP en Partij voor de Dieren willen werkvergunningen verplicht blijven stellen.

 5. Altea-Hills

  Om dit te realiseren,behoeven we maar te kijken naar de moslim landen.

  Daar weten ze wel hoe ze iemand moeten verwijderen,en aangezien de massa die binnen komt van dit geloof zijn,zullen ze deze manier ook wel van het westen accepteren.

 6. Ada

   

  De vraag is wat doen  de burgers er tegen .Als toch mijn kinderen honger zouden lijden zou ik iedere dag op het

   

  binnenhof staan om amok te maken.Al zou ik de gevangenis ingaan maar ik gooide de ruiten in van het binnenhof in .

   

  En die buitenlanders gaan met een uitkering naar huis.en de Nederlanders die nog werk hebben werken er voor

 7. Ian

  Onze ongekozen corrupte Portugese maoïstische Führer was medio november tegen de komst van hordes Roemenen en Bulgaren. Zou de Zweedse moddertrol Malmström dat wel goed hebben gevonden?

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/11/dont_believe_it_for_a_second.html

 8. Hans Roodenburg

  @Ian

   

  Dat stuk in GeenStijl gaat over Schengen, dus over de paspoortcontroles aan de buitengrens van het Schengen-gebied. Maar dat hebben die jongens van GeenStijl zelf ook niet goed begrepen. Die controles blijven na 1 januari – kennelijk met instemming van Barroso – gewoon bestaan. Roemenië en Bulgarije treden dus (nog) niet toe tot Schengen.

   

  Wat wel verandert per 1 januari is dat Roemenen en Bulgaren zich overal in de EU mogen vestigen om te werken. Omdat ze niet in Schengen zitten moeten ze aan de buitengrens van het Schengen-gebied nog wel even hun paspoort laten zien. 

   

  In de EU spreekt men vaak over ‘vrij verkeer van personen’ en dat is verwarrend. Die term suggereert dat dit draait om het wegvallen van grenscontroles in het kader van Schengen, maar dat is niet juist. Met vrij verkeer van personen bedoelt men in feite vrij verkeer van arbeid. 

   

  Arbeid kan, zoals ik in mijn artikel aangeef, natuurlijk ontaarden in uitkeringsafhankelijkheid, maar dit terzijde.

 9. J.W.Green

  Mogelijk moeten we lering trekken uit de situatie in de UL

   

   

  http://www.youtube.com/watch?v=egAJxJ7deYE&feature=youtu.be

 10. JohnRambo

  Ik vraag me af of onze leiders echt zo zenuwachtig zijn.

  Ze hebben tenslotte altijd gedaan wat ze wilden, en ze zullen dat nu ook doen, ongeacht wat andere partijen beloven dat ze gaan doen. En of ze nou van partij “A”, of van partij “B” zijn, ze zijn allemaal van dezelfde kliek. Politiek is net als Amerikaans worstelen. In de ring maken ze zich ogenschijnlijk af, en na afloop pakken ze samen een biertje en zijn ze de dikste vrienden.

 11. Kritiekaster

  Heer Roodenburg, perfect gescheven! Chappeau!!!

  Doe ons een lol en zorg er voor dat die collega Ottens daar bij jullie weer tussen zijn linkse coulissen opdampt!

 12. metamorfose

  Nou beste Kees E, ik heb ze niet gekozen en ik zal ze nooit kiezen, en verder kan ik me aansluiten bij uw tekst, met de aantekening dat meer dan het IQ kennis van politieke en maatschappelijke zaken bepalend dienen te zijn of je wel dan niet mag stemmen.

   

 13. Kees E

  U hebt ze toch zelf gekozen, althans de overgrote meerderheid.

   

  Misschien moet er toch maar weer eens ingevoerd worden dat je eerst aantoont over voldoende IQ te beschikken om te mogen stemmen. Was misschien vroeger niet zo slecht. Nu kan elke de eerste de beste randdebiel meebeslissen over uw en mijn toekomst en uiteraard die van ons nageslacht.

 14. metamorfose

  Vanochtend op tv zag ik een zwakbegaafde wethouder van Den Haag blijmoedig een welkomstloket voor Roemenen en Bulgaren openen, oftewel de snelweg naar bijstand en toeslagen, het moet niet veel gekker worden. Toen de verslaggever het waagde door te vragen, vond de zwakbegaafde wethouder dat maar wat vreemd, in zijn ideale droomstaat EUtopia bestaan er immers geen fraude en oplichters. Tja, en zulke gekozen zwevers ‘besturen’ ons land.

   

 15. dirk1940

  De wethouder van Den Haag onthulde gisteren een speciaal loket voor Oostblokkers. De man keek oprecht verbaasd toen er vraagtekens werden gezet over de wenselijkheid van dit loket. ‘Ik weet niet wat u bedoelt’.

  Maar  zoals Marcel de Graaf van de PVV opmerkte…het is een opmaat naar hulpverlening en erkenning. Allemaal te betalen door u, mij en onze kindskinderen. De van is uiteraard een PvdA figuur die al vaker heeft laten bleken totaal geen binding te hebben met zijn achterban. Tijdens een straatintervieuw met blanke Hagenaars waren de oudere mensen voor totale sluiting van onze grens. 

 16. wim de goede

  Het is net als bij het Eurovisie Songfestival. Oost-Europa heeft zo langzamerhand getalsmatig een meerderheid. 

  En die vinden het prachtig. Geef ze eens ongelijk. Dit hebben we te danken aan onze regentenelite die bewust de grenzen heeft opengegooid en macht heeft gedelegeerd aan Brussel via slinkse wetten.En nu is het te laat.

  Oost-Europenanen, Afrikanen, Syriers, Iraki’s en Afghanen, Somaliers, alles komt ons land met cultuur verrijken.

  VVD en CDA doen nu weer wat voor de buhne. Maar na de verkiezingen zijn ze alles weer vergeten. 

   

  Brussel deelt de lakens uit:  “Chez vous, sur vous et sans vous”.   Net zo lang tot het Nederlands geld op is en het land aan de grond zit. Wat niet ver weg is.

 17. Limburgia

  Vraag me ook af wie dan die 20% zijn die het wel prima vinden… Het IQ van die mensen kan het niveau van een pinda toch maar nauwelijks ontstijgen lijkt me zo…

 18. johan simons

  Brussel werkt slechts zijn agenda af:

   

  1. Het rijkere grondgebied van de EU wordt alsmaar armer;

  2. Alle arme delen van het EU-domein worden slapend rijker;

  3. Het canaille verspreidt zich over het gehele EU-territorium;

  4. De voortdurende immigratie holt overal de saamhorigheid uit;

  5. De islam maakt een einde aan het joods-christelijke denken;

  6. De vele culturen versmelten zich tot één grandioze EU-cultuur;

  7. Het voortbestaan van de natiestaat is niet langer zinvol.

   

  En het slinkse is dat elke belastingbetaler hieraan meebetaalt.


 19. baksteen

  Als er bij u ingebroken wordt weet u bij wie je moet zijn voor de kosten, kies partijleider van een partij die voor dit debacle heeft gestemd, er zit er vast wel een bij u in de buurt.

 20. Baron van Hier tot Ginder

  Het is te hopen dat die 80% zich bij de verkiezingen in 2014 nog herinnert welke partijen vandaag in de kamer de deur wagenwijd hebben open gezet i.p.v. de grenzen te sluiten. En kom a.u.b. niet aan met het verhaal dat dat niet kan van europa…….

  Wat vandaag in de kamer gebeurd is, is mijns inziens een klap in het gezicht van de Nederlander. Wanneer meppen we terug?

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.