DDS-TV Jaaroverzicht

Ook het afgelopen jaar lieten de publieke omroepen zich weer van hun meest linkse kant zien. Een overzicht.

Vooral Geert Wilders moest het weer ontgelden. Eerder deze maand stak een interviewer van de staatsomroep haast een ware tirade af tegenover de PVV-leider. Onder het mom van “er zijn mensen die zeggen” verweet de journalist Wilders verdeeldheid en haat te zaaien. Om vervolgens onschuldig te vragen, “Kunt U zich dat voorstellen?” Nou, de kijker inmiddels wel! Het was in ieder geval duidelijk wat de journalist er zelf van vond.

De aankondigde samenwerking van Wilders met het Franse Front National was voor de NOS gelegenheid om het vermeende fascistische verleden van die partij onder het licht te brengen. “Guilt by association” noemen de Britten dat: Als de vrienden van Wilders niet fris zijn, zal hij dat ook wel niet zijn. KRO’s Brandpunt hield dit zelfs een halve uitzending vol.

Zoals gebruikelijk verzweeg de publieke omroep ook dit jaar moslimgeweld keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer.

Waar Wilders door de NOS werd afgebrand, werd de Amerikaanse president Barack Obama keer op keer opgehemeld. Zijn blunders in het buitenland werden door de VARA goedgepraat, zijn blunders in het binnenland door Nieuwsuur. Obama-critici werden bij Buitenhof de mond gesnoerd. De NCRV bleef de vermeende retorische kracht van Obama de hemel in prijzen. NOS op 3 maakte er een compilatie van. Zelfs de begrafenis van Nelson Mandela was voor zowel De wereld draait door als Nieuwsuur vooral aanleiding om van de zoveelste ‘indrukwekkende’ toespraak van Obama verslag te doen.

Voor de Republikeinen hebben de meeste Nederlandse televisiejournalisten daarentegen weinig respect. Tijdens de Amerikaanse schuldencrisis in oktober legde de NOS de schuld van alle problemen uitsluitend bij hen. De Republikeinen zouden niet hebben willen onderhandelen, terwijl het natuurlijk Obama was die een simpele ophoging van het schuldenplafond eiste en daar geen enkele concessie tegenover wilde stellen. Eerder nam het Achtuurjournaal al alle “talking points” van de Democraten over in diens verslaggeving.

Het aantal keren dat we de VARA-presentator van Buitenhof Kees Driehuis dit jaar in DDS-TV voorbij hebben zien komen, is op alle handen van de redactie niet te tellen. Die man weet zijn mening totaal niet te verbergen. Wanneer VVD-leider Halbe Zijlstra bijvoorbeeld voorstelde de regels voor banken iets te versoepelen, raakte Driehuis in paniek en vroeg hij zich af of Zijlstra de afgelopen jaren onder een steen had geleefd. Banken zijn volgens Driehuis namelijk niet te vertrouwen.

Driehuis vond het ook moeilijk onderscheid te maken tussen bezuinigingen en lastenverzwaringen, maar daarin was hij bepaald niet alleen. Ook het Achtuurjournaal wist het onderscheid niet te maken. Jort Kelder beklaagde zich bij De wereld draait over over het maatschappelijke verzet tegen de ‘bezuinigingen’, die geen bezuinigingen, maar belastingverhogingen zijn. Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke sprak over “enorme bedragen aan bezuinigingen.” EenVandaag ‘vergat’ de lastenverzwaringen, maar niet de bezuinigingen, toen het probeerde uit te leggen waarom de Nederlandse economie niet sneller groeit. De journalisten van de publieke omroep beriepen zich ook graag op een vermeende meerderheid van economen die het Nederlandse bezuinigingsbeleid onverstandig achtten. Zie bijvoorbeeld Buitenhof en EenVandaag. Niet dat ze overigens veel moeite deden om economen te vinden die wel voor een besparingsbeleid pleitten.

Ook de actualiteitenrubriek van de NCRC, Altijd Wat, is bij ons vaak in beeld gekomen. Dat programma deed er alles aan om Nederlanders te doen denken dat ze in een racistisch land leven. Nederlanders zouden worstelen met hun koloniale verleden. Ook hekelde Altijd Wat het Amerikaanse kapitalisme, strenger straffen, reclamehet feit dat farmaceutische bedrijven graag geld verdienen, en riep het op tot werkverschaffing zoals in de jaren dertig, want toen ging het zo goed in Nederland.

Voor de gemiddelde lezer van Joop.nl zal het een mooi televisiejaar zijn geweest. De DDS’er betaalt ook aan de publieke omroep mee, maar wacht nog altijd op een publieke omroep die hem niet probeert te bekeren. Misschien dat het volgend jaar beter gaat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Kritiekaster

  Chapeau! Geweldig Nick!

 2. CDlogo

  Poeh….poeh.. ben ik even blij dat ik al jaren niet meer aan die linkse propaganda agitprop PO meer kijk ondanks dat ik gedwongen word daar aan mee te betalen……scheelt een hoop ergernis en irritatie.

 3. louis-portugal

  Mooi artikel Nick.

  Ik ben het niet altijd met jou eens maar nu spreek je uit mijn hart.

 4. nick

  Wat een waarheid! Prachtig artikel! Hier hou ik van, gewoon even herinneren wat er werkelijk gaande is. De propaganda machine van roodlinks, ze doen niet onder voor hun voorgangers van zo’n 60 jaar geleden, wel een heldere waarschuwing trouwens en misschien voor een enkeling een wake-up call. Want iedere wakkere telt!! 

  Links is zo met Wilders en de PVV bezig dat ze zelfs de gevaarlijke, geweldadige veroverings ideologie, de Islam omarmen om hem maar dwars te kunnen zitten en tegen te kunnen zijn. Dat deze zelfde islam niets goeds met ze voor heeft zien ze (nog) niet. Dat deze Islam, wereldwijd Christenen vervolgt en uitmoord willen ze niet weten, daar mag vooral geen woord en beeld aan gespendeerd worden. Ja, ik walg van roodlinks en de hypocriete gutmenschen die zo fout zitten met hun krankzinnige troebele denkbeelden dat ze feitelijk verraders zijn, verraders van hun land, hun cultuur en zichzelf. 

   

   

 5. baksteen

  @Nick

  Dat is een leuke, straks als de islamiseringsterreur een feit is dan is de analyse van links dat het de schuld is van Wilders want als hij er niet was geweest dan hadden de media er wel meer tijd aan besteed.

  Een Palestijnen-argumentatie noem ik zoiets

 6. Jaantje

  Gisteren  het nieuwsoverzicht 2013 op belgie bekeken heel veel over Syrie vooral de gifgasaanvallen die men voor het gemak Assad toedicht(nog steeds!) en natuurlijk niets dan goed over de rebellen men heeft een insteek/uitleg gevonden waar spontaan je mond van openvalt.

   

 7. HarryS

  Vergeet niet de EO met zijn pro-Palestijnse serie ‘Kerstgroeten uit Bethlehem’ : http://www.vergadering.nu/nieuws-20131228-vage-pro-palestijnse-eo-serie-kerstgroeten.htm 

 8. rinus

  ”Misschien volgend jaar beter?”

   

  Vergeet het maar, Nick. Het geet zelfs nog veel erger en smeriger worden in de media de aankomende maanden. Er komen namelijk verkiezingen aan. Van Vara tot Nos en van tot NCRV/KRO tot WNL. En vergeet de onvermijdelijke linkse beroepspeilers! Tesamen gaan peilers en media weer ouderwets de kiezer ”sturen” naar de partijen wie zij willen! 

   

  Er zullen weer volop aureolen ter heiligverklaring op hoofden van politici worden geplaatst. Oftewel ”stem op deze man/vrouw! Remember Samsom. Ook zal de pers weer meeheulen en ja-knikken met de politieke goegemeente hoe schadelijk het zal zijn als we uit de Europese Unie stappen. Het wordt maandelang liegen, bedriegen en angst zaaien tegenover de kiezer.

   

  De PVV zal het mikpunt worden en zal van alle kanten massaal en in koor worden afgebrand, beschimpt en gesloopt worden.

   

  En natuurlijk, ik zeg het vaak. Maar doe het toch weer omdat het zo belangrijk is. Want vergeet de onvermijdelijke opnaaierij en gestook niet tegenover PVV-politici door allerlei intriganten. Alles om collega’s maar op te zetten tegen partijleider Wilders. PVV-politici moeten deze maanden eenheid uitstralen en zich vooral niet laten opstoken. Want dat zou een geschenk uit de hemel zijn voor PVV-haters.

   

  Hoe dan ook. Hou je maar goed vast! Het worden echt ranzige, smerige en gore verkiezingen. Dat kan ik wel op een briefje geven. Zeg maar gerust op een bloknoot.

 9. D. G. Neree

  @rinus, zo wordt het.

 10. Leo KarelJan

  Er gaat werkelijk geen dag voorbij dat je je niet ergert aan die linkse, politiek correcte rotzooi die de NL media verspreiden. Rechtse media bestaan vrijwel niet meer: Telegraaf, Elsevier, TROS-AVRO, RTL : ook dat is allemaal linkse bagger.

  En het wordt nog erger: alles wat van de scholen voor journalistiek afkomt ,is nog linkser geïndoctrineerd.

  Normale rechtse standpunten komen niet meer aan bod.

  Daarom: ZEG OP DIE ABONNEMENTEN: op kranten, op bladen, op TV gidsen!

  En overstelp die linkse rotzooi met protestmails elke keer als ze het weer te bont maken!

   

 11. christianov

  Beste Nick Ottens,

   

  Dank voor het goede artikel! Is u wel eens opgevallen dat er heel veel nieuws(News : North East West South)  items van het journaal rechtstreeks uit Amerika komen? Sneeuwstorm, schietpartij, acteur van 2 onbeduidende films enz enz. De vraag is, hoe komt dat?

  Het antwoord is heel simpel, en heel gevaarlijk mbt onafhankelijkheid: Reuters bezit Associated Press de 2 grootste media verstrekkers van de wereld(ga zelf maar op onderzoek uit wie daar belangen in hebben.)Op 28 juli 2004 bericht de NRC dat Reuters en het ANP een alliantie sluiten…dus is het cirkeltje rond!

   

  Kant en klare nieuws items voor onze reguliere media, copy-paste en snel terug naar de familie thuis. Is het dus raar dat er alleen maar pro Obama nieuws is, is het raar dat Madela de hemel wordt ingeprezen, is het raar dat men nationalitische partijen worden nagejaagd alsof de inquisitie weer bestaat? De gene die de media beheersen willen allen hetzelfde doel Provincie Europa, een Wereld regering, Een munt, Een leger en vrije markt voor de grote westerse multinationals. Wat komt er niet in het nieuws: Obama en zijn nog meer oorlogzuchtige campagne, NSA spionage schandaal, Libor schandaal grootste schandaal ooit in het bancaire systeem, oh nee dat is niet waar dat is dat Banken geld creeren uit niets of is het dat de Kerk al eeuwen de burger een rad voor haar ogen draait mbt de bijbel en dat de bijbel puur metaforisch is. 12 apostelen=12 sterrenbeelden=12 maanden, Jezus=messias=de zon Mochten er gene zijn die zich aangevallen voelen mbt de bijbel, eerst zelf op onderzoek uit gaan en dan “not liken”. En ik kan u vertellen dat er heel mooi verborgen verhaal staat in de bijbel en dat wij allen op deze aarde de verkeerde interpertatie zien/krijgen te horen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.