AK Parti: ‘Nederland deel van complot tegen Turkije’

Foto:

Ja hoor, de joden, Amerikanen én Nederlanders hebben het gedaan.

Dat de AK Parti van premier Recep Tayyip Erdogan helemaal de weg kwijt is wisten we al. Zo staat die club er tegenwoordig om bekend critici met geweld de mond te snoeren, journalisten die hun verantwoordelijkheden serieus nemen aan de bedelstaf te brengen, én de ene samenzweringstheorie na de andere te verzinnen.

Wat wel nieuw is, is dat de AKP haar pijlen tegenwoordig ook op Nederland richt. Zie hier een paranoïdeverhaal van een AKP-parlementariër:

In his address to an audience in a gathering in Stockholm on Thursday, AK Party deputy Mehmet Metiner dismissed the graft probe as a concerted plot to topple the Turkish government, assigning the blame on the Western powers for the far-reaching corruption investigation.

Hij had het specifiek over de volgende ‘westerse machten':

“After the ‘one minute’ incident, they did not want Erdo?an to stay in power any more,” he said, claiming that the Western powers organized the plot to end Erdo?an’s term in office. “The intelligence organizations of Norway, the Netherlands, France, Germany, Austria and Israel view Erdo?an’s administration as a threat to their national interests,” he said.

Jawel dames en heren, u hoorde het ‘t eerst van Mehmet Metiner, volksvertegenwoordiger voor de islamistische AK Partij: Fransje Timmermans maakt deel uit van een internationaal complot om premier Erdogan ten val te brengen. Blijkbaar werkt hij daarvoor samen met zijn grote Israëlische vrienden, die precies hetzelfde doel hebben.

Want joden.

Normaal gesproken zou ik de AKP op dit punt corrigiëren, maar dat doe ik dit keer maar niet. Ik ben er namelijk best trots op dat die club Nederland blijkbaar zo hoog heeft zitten dat onze regering gezien wordt als een tegenstander van formaat, die in staat is hele coups te organiseren in veel grotere, machtiger landen. 

Nederland als internationale samenzweerder… het is werkelijk een fantastisch mooie fantasie.

Overigens lijkt me dit reden genoeg voor Timmermans en co. om te pleiten voor afschaffing van EU-hulp voor Turkije. Als Erdogan en de zijnen zulke nare gedachten over ons hebben verdienen ze onze vrijgevigheid niet.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!