‘Einde Facebook komt eraan!’

Oh nee!

Enkele wetenschappers zijn ervan overtuigd dat Facebook over een paar jaar he-le-maal kapot is. Want iets met besmettelijke ziektes.

De dagen van Facebook lijken geteld. Ergens tussen volgend jaar en 2017 zal 80 procent van de gebruikers het sociale medium de rug toekeren, waarna het een snelle dood zal sterven. Dat verwachten wetenschappers van de Amerikaanse Princeton University. Ze vergeleken de levenscyclus van Facebook met een model voor het verloop van besmettelijke ziektes.

Volgens dit model gaat het mis op het moment dat gebruikers het idee hebben dat andere gebruikers Facebook niet langer interessant vinden. 

Kortom: een extreem raar verhaal. Totale luchtfietserij verpakt als wetenschap. Leuk hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Jan

  Hier hoef je geen wetenschapper voor te zijn. De neergang is al ingezet lijkt me. Een jaar geleden wilde mijn dochter van 12 persé op facebook omdat de hele klas het had. Nu doen ze er niets meer mee en gaat alle communicatie via Whatsapp. Facebook was een hype, die gaan altijd weer over.

 2. cico

  de jeugd haakt nu al massaal af omdat opa oma papa mama en de buren erook allemaal opzitten.

   

  What goes up must come down.

 3. M. Brandenburg

  Alles is eindig ook Facebook, je moet mensen intereseren, en op een gegeven moment is het nieuwtje eraf. Hyes werd al genoemd, second life, maar ook een site als Orkut, heel populair hier brazilie ging terziele toen er iets anders kwam. Daarnaast heeft Facebook de rare neiging, om constant de rgeels betreffende privacy te veranderen, waarbij je telkens je instelling moet aanpassen na weer een wijziging, dit gaat uiteindelijk tegenstaan. Alles is eindig ook Facebook.

 4. eenkaa

  dat model met de ziekte snap ik niet, maar het klopt wel, Facebook is over het hoogtepunt heen, nog een jaartje, misschien 2… dan is het klaar…

 5. iMachia

  Van mij mag het. Een totaal overgewaardeerd concept, dat niet méér levert dan informatie en dus inkomsten voor het bedrijf zelf. Een soort NSA voor de niet-terroristen onder ons.

  Ik was even bang dat overheden en bedrijfsleven dit concept zó zouden omarmen dat je als klant verplicht was mee te doen. Gelukkig heeft men dit niet aangedurfd.

   

  Maar het is net als met Second Life of Hyves. Het volk is slechts korte tijd geinteresseerd, en huppelt dan vrolijk door naar de volgende hype. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.