Extremistische haatimam is welkom in Almere

VVD, Leefbaar Almere en GroenLinks zeggen ‘welkom’ tegen haatprediker.

Een controversiële haatimam komt vandaag naar Almere om zijn haatideologie met de islamitische jeugd van Almere. De Telegraaf legt uit:

De organisatie Moslimjongeren Almere is vol lof over de Londense haatsjaak. Volgens de jongeren is hij een autoriteit op het gebied van de Islam en een zeer gerespecteerd man. Al-Haddad trad eerder op in Rotterdam en Amsterdam.

Een heel aardig verhaal van Moslimjongeren Almere, maar wel één die alleen volstaat als mensen totaal geen verstand van zaken hebben en hen op hun woord geloven. Al-Haddad is namelijk niet een “autoriteit’ op het gebied van de islam en een ‘zeer gerespecteerd man’, maar een buitengewoon controversiële extremist. Hij wordt alleen als een autoriteit beschouwd door salafisten en andersoortige radicalen die het Midden-Oosten in één grote shariasamenleving willen veranderen… en het westen eigenlijk ook (na een enorme oorlog die het land kapot maakt en een enorme schade aanricht onder de niet-islamitische bevolking).

Al-Haddad staat er namelijk om bekend dat hij joden als “de eeuwige vijanden van God” beschouwt, en dat hij afvalligen (en vreemdgangers) met de dood wil bestraffen voor hun ‘zonde’. Je zou maar als moslim zijn opgegroeid en op latere leeftijd ongelovig dan wel anders-gelovig worden, als Haddad en zijn Moslimjongeren het voor het zeggen hebben. Een dramatischer lot is nauwelijks denkbaar.

En daar is alles nog niet eens mee gezegd. De haatprediker heeft in het verleden zelfmoordaanslagen namelijk ook gezegd dat er niets mis is met wat zelfmoordaanslagen zo nu en dan en dat Osama Bin Laden geen vuile terrorist was, maar een martelaar die open armen verwelkomd zou worden in de hemel. 

Daarnaast heeft deze ‘autoriteit’ en ‘gerespecteerde’ imam (woorden van de Moslimjongeren Almere) afgegeven op homoseksualiteit, wat hij een ‘criminele daad’ vindt. U mag raden naar de mogelijke straffen die op een dergelijke ‘daad’ staan volgens Al-Haddad. En tenslotte vindt hij dat de buitenwacht geen commentaar mag leveren op een man die zijn vrouw slaat.  Ik citeer:

“A man should not be questioned why he hit his wife, because this is something between them”.

De SP en de PVV hebben zich uitgesproken tegen de komst van deze haatbaard, maar VVD, Leefbaar Almere en GroenLinks vinden dat maar gezeur. We hebben immers de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Punt.

Nu klopt dat wel, maar er is een verschil tussen verbieden en je ‘uitspreken tegen’. Alle politieke partijen – die onze manier van leven daadwerkelijk hoog hebben zitten – zijn het verplicht om een man als Al-Haddad en de uitnoding aan hem van Moslimjongeren Almere te veroordelen. Als partij kun je, en hoor je, te zeggen dat het evenement niet tegen kunt houden, maar dat je het tegelijkertijd onacceptabel vindt dat deze man naar Almere komt. Overleg met Moslimjongeren om ze ervan te overtuigen hun uitnodiging af te zeggen, laat duidelijk merken dat je hier niet achter staat en het als een serieus probleem beschouwt… en ga zo maar door. 

Er zijn mogelijkheden genoeg voor mensen die haatimams en hun volgelingen duidelijk willen maken wat ze van hen denken.

Ook moeten de inlichtingendiensten en politie Moslimjongeren Almere maar goed in de gaten houden. Als Al-Haddad door hen beschouwd wordt als een inspirerend man die je wel even kan vertellen hoe het zit, wordt Almere geplaagd door een enorm radicaliseringsprobleem; een probleem waar er weinig tot niet over wordt gesproken. 

Kortom, er zijn voldoende opties om in te grijpen. Het is een grove schande dat de politiek – en dan met name VVD, Leefbaar Almere en GroenLinks – dat niet doet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Moes

  De regering zou moeten overwegen de dienstplicht weer in te voeren, zoals in Zwitserland.

  Dan heeft elke Nederlander een wapen in huis en kan zich bij kalamiteiten verdedigen, tegen welk gespuis ook.

  In de jaren ’60 waren er 60.000 dienstplichtigen onder de wapens en konden een wapen hanteren.

 2. marcel123

  Wel Els , je durft wel! Zoveel commentaar op zo’n geliefde Iman, ze nodigen hem niet voor niets uit.Hebben ze echt nodig, zo’n opbeurend praatje. Kunnen ze weer even hakken op onze westerse samenleving. Ik zou me maar gedeisd houden met zo’n commentaar, Er zijn er voor minder omgelegd! Ook al hebben we een vrije meningsuiting in Nederland!

 3. LantR.fant

  VVD, Groen Links en Leefbaar Almere (leefbaar? Almere) Zullen minder bij zijn als iemand van de SGP komt uitleggen dat vrouwen achter het aanrecht horen en homofilie een ziekte is.

 4. Knarsman

  Hij lijkt sprekend op de karikatuur van een ‘Jood’ in de afgrijselijke Nazi-propaganda van het Derde Rijk, of ie zo uit de één of andere poster is gestapt. Kennelijk heeft hij schik in zijn rol als look-a-like, nu eens niet als ‘Mohammed’, de grote wensdroom van een beetje salafist, maar als ‘Ewige Jude’.

 5. AdriePVV

  Een van de leuzen in Almere is dat je diversiteit moet koesteren en daaronder wordt ook verstaan culturele diversiteit. De PC bestuurders van Almere worden dus op hun wenken bediend met deze haatimam.

  Die politici van VVD, Leefbaar Almere en Groenlinks van Almere hebben natuurlijk boter op hun hoofd, want er is destijds ook nooit geprotesteerd tegen de formulieren die klaar lagen op het bureau in Almere waar je door een kruisje te zetten aangifte tegen Geert Wilders kon doen i.v.m. Fitna.

  Voor de PVV geldt die VVM uiteraard niet in Almere, nog daargelaten dat de PVV niet oproept tot geweld.

  Frits Huis van Leefbaar Almere schuwt zelfs geen godwin door de PVV te vergelijken met nazi’z.

  http://nos.nl/artikel/141815-pvv-eist-excuses-leefbaar-almere.html

  Ik ga de politie van Almere of mevrouw Jorritsma maar vragen om een soortgelijk aangifteformulier voor het optreden van deze mijnheer Al-Haddad.
  Dan kunnen de burgers van Almere op een eenvoudige manier aangifte doen.

 6. V.K.

  -Blikbaar heeft  team-Jorritsma er geen enkele moeite mee dat er anno nu bruinhemden  door haar stad aan het marcheren zijn. 

 7. witwas

  maar in de spotlights zetten. Zend de toespraak van deze man uit op prime-time in journaals en actualiteitenprogramma’s. Onwetendheid onder de bevolking is het grootste gevaar voor Nederland.

 8. harry la croix

  De vrijheid van meningsuiting is geen kapstok waaraan je alles kunt ophangen. Het Nederlandse strafrecht richt zich tegen smalend taalgebruik en aanzetten tot haat, belediging van gezagsdragers en het verspreiden van leugens (laster en smaad), maar minder of niet tegen obsceniteit of schendingen van goede smaak. Verder is van belang dat de vrijheid van meningsuiting altijd ZONDER controle vooraf kan plaatsvinden. Of iets strafbaar is zal dus achteraf moeten blijken. De imam zal ervoor waken strafbare feiten te plegen, strafbare feiten zijn niet in het belang van de islam. Laten we veeleer kijken naar de inhoud van zijn praatjes. Als hij aanzet tot haat, bijv. tegen de Joden, dan is hij strafbaar, maar dan moet iemand wel klacht neerleggen. Voor de SGP-haters nog even, de SGP wil helemaal niet dat vrouwen terug naar het aanrecht gaan en ook homo’s leggen ze geen strobreed in de weg. Dit sterotiepe beeld is gecreëerd door de media in hun haat tegen het Christendom. Maar het is de opvatting van SGP-leden, gesteund door de Bijbel, dat vrouwen een andere rol in de maatschappij hebben dan die welke door zgn. progressieve groeperingen wordt voorgestaan. Ze mogen TEGEN homoseksualiteit zijn, dat is hun vrijheid van meningsuiting en die is niet persoonsgericht maar tegen het fenomeen zelf. Net zoals God mag worden beschimpt of beledigd door atheïsten, of zelfs vergeleken met een ezel. Mijn vrouw is van allochtoonse afkomst, heeft de onderdrukking van de islam al vroeg meegemaakt. Genitale verminkingen, aparte gebedsruimtes etc. Gelukkig is ze in Nederland, waar ze vrijelijk spreken mag over ongeacht welk onderwerp. Door haar baan komt ze nu in aanraking met vele allochtone vrouwen, die geen Nederlands spreken en nog verkeren in de overtuiging dat je via de WC-bril zwanger kunt worden. Ze vecht daartegen met een collega, eveneens van allochtone afkomst. In gesprekken met deze dames komt naar voren hun geweldige angst dat de islam het voor het zeggen krijgt in dit mooie en vrije land. Het zal ons land terugwerpen tot de Middeleeuwen, een mannenmaatschappij die zijn weerga niet kent. Maar Nederland is blind en doof, vinden ze. Ze laten het hier gewoon gebeuren!   

 9. Mar

  “Nu klopt dat wel, maar er is een verschil tussen verbieden en je
  ‘uitspreken tegen’. Alle politieke partijen – die onze manier van leven
  daadwerkelijk hoog hebben zitten – zijn het verplicht om een man als
  Al-Haddad en de uitnoding aan hem van Moslimjongeren Almere te
  veroordelen.”

   

  Ze zijn moreel verplicht dit te veroordelen, wordt bedoeld maar niet geschreven.

   

  Theorie en praktijk, twee totaal verschillende werelden.

   

 10. louis-portugal

  Toespraken van Wilders en andere figuren zijn altijd letterlijk terug te lezen.

  Is het niet mogelijk de toespraken van dit soort figuren en imams in hun mosketen in het nederlands vertaald ter beschikking te stellen zodat we kunnen lezen wat ze zeggen?

  Misschien moet de overheid dat verplicht stellen als ze een vergunning geven. 

 11. Els

  Dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is in NL is evident.
  Maar is het niet zo dat die vrijheid van meningsuiting strafbaar wordt, als je mensen aanzet tot steniging van moslims die hun geloof niet correct belijden (volgens de salafisten), of goedkeurt/aanzet tot het slaan van vrouwen? Met als excuus dat het iets is tussen man en vrouw, terwijl we allemaal weten dat vrouwen in de salafistische islam niets te vertellen hebben? Heb ik het nog niet eens over zijn homohaat.
  Zijn toegang tot NL is al eerder verboden. Doen we dus gewoon weer. Of misschien beter: hij wordt gearresteerd en in NL berecht wegens zijn uitspraken die aanzetten tot haat met geweld als gevolg van zijn uitspraken. Als hij zo’n preek houdt, lijkt mij dat een “heterdaadje”.

 12. Johanna

  De vrijheid van meningsuiting wordt misbruikt om  geweld, haat en moord te promoten.

  Oproepen tot geweld is bij Wet verboden behalve als het de islam betreft.

  Veel universiteitstudenten staan achter deze haatimam.

  In de toekomst  wordt  het nog  wat  in Nederland.

 13. Els

  Dank je Marcel dat je zo begaand bent met mijn welzijn 🙂

  Maar dat loopt wel los hoor,want waar ik ga zijn altijd 2 grote honden aan mijn zijde.

  En je weet zelf: honden vinden ze vies, onrein en de rest van de zooi, maar vooral: ze zijn er doodsbang voor.

  Dus dat loopt wel los met mijn veiligheid.

  Liefs, Els

 14. Bob Fleumer

  Haatbaarden als bovengenoemde Al-Haddad mogen hun gif blijkbaar vrij over Nederlandse jongeren uitstrooien en Geert Wilders werd aangeklaagd over dingen die totaal in het niets vallen bij wat deze man uitkraamd.

  En dan vind onze regering het gek dat wij geen respect meer voor ze hebben en als ik dan het kopje zie van onze nationale hofnar Rutte ben ik daar ook weer niet verbaasd over.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.